Αρχική Πολιτική “Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί”

“Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί”

OI ΑΠ. ΓΚΟΥΝΗΣ, ΑΝΤ. ΜΠΟΥΖΑ & ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠ “ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Το σήριαλ του εμπαιγμού απέναντι στους Μεσσήνιους παραγωγούς ελιάς Καλαμάτας συνεχίστηκε με τη Σαββατιάτικη απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, σύμφωνα με την οποία κατακυρώθηκε εκ νέου η ονομασία «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON». Ουσιαστικά η απόφαση του κυρίου Υπουργού βάζει ταφόπλακα στην υπόθεση ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022 με τον κ. Γεωργαντά (πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες), μας ενημέρωσαν θριαμβολογώντας ότι ο Υπουργός τους υποσχέθηκε πως θα δοθεί λύση για το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», λαμβάνοντας υπ’ όψιν του την απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα είναι προς όφελος των Μεσσήνιων παραγωγών και πως θα αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος για την επέκταση του.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» κρατώντας σοβαρή και υπεύθυνη στάση από την πρώτη στιγμή στάθηκαν απέναντι στους έξαλλους πανηγυρισμούς των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Περικλή Μαντά και κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου, καθώς και στα μεγάλα ψέματα και στα πολιτικά παιχνίδια του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στους «χουλιγκανισμούς» του κ. Στάθη Αναστασόπουλου.

Μετά την τελευταία αρνητική εξέλιξη ο κ. Νίκας με σημερινή ανακοίνωση του προσπαθεί να παρουσιαστεί ως «Τσε Γκεβάρα» που θα αγωνιστεί για την προστασία του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας». Ο κ. Νίκας θεωρεί ότι οι πολίτες, οι φορείς και οι παραγωγοί της Μεσσηνίας έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξέχασαν ότι ο ίδιος ήταν βασικός αρνητής της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε κατόπιν συλλογής υπογραφών από τα μέλη της Αντιπολίτευσης.

Η Περιφερειακή Αρχή Νίκα έχοντας εγκαταλείψει εντελώς τον πρωτογενή τομέα οδηγήθηκε ακόμα μία φορά σε μία μεγάλη ήττα. Η προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του υπεύθυνοι για τον πρωτογενή τομέα, αποποιούμενοι τις δικές τους ευθύνες ότι για όλα φταίνε οι Υπουργοί, αποδεικνύει το ανίσχυρο πολίτικο προφίλ τους, αφού από τη μία κατηγορούν τους Υπουργούς και από την άλλη δηλώνουν «φίλοι» της Κυβέρνησης.

Η ανικανότητα, η αδιαφορία, η έλλειψη διεκδίκησης και η ένδεια προτάσεων και λύσεων του κ. Νίκα πληρώνεται ακριβά από τους Μεσσήνιους και Πελοποννήσιους παραγωγούς.

Στο πλευρό του «αγωνιστή» Νίκα εμφανίζονται και οι «επαναστάτες» Περικλής Μαντάς και Ιωάννης Λαμπρόπουλος, όπου βρισκόμενοι σε δεινή πολιτική θέση αυτογελοιοποιούνται και αυτοαναιρούνται συνεχώς.

Η λύση του προβλήματος που αφορά το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» δεν θα προέλθει από δικαστικές αποφάσεις, ούτε των Ελληνικών ούτε των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Η λύση του προβλήματος αφορά καθαρά την πολιτική βούληση της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Καλούμε τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας», το Σύλλογο υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ «ΣΥΜΕΠΟΠ» και τους φορείς που προσπαθούν να προστατεύσουν και να διαφυλάξουν την ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»  να καταγγείλουν την ψεύτικη και ύπουλη πολιτική στάση κάποιων που θέλουν να παρουσιάζονται ως «φίλοι» και «συμπαραστάτες» τους ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

5.9.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Μεσσηνίας
Απόστολος Γκούνης
Αντωνία Μπούζα
Ντίνα Νικολάκου

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χάρλαντ Σάντερς: Γιατί ο ιδρυτής των KFC μισούσε το… φαγητό τους – «Δεν θα το έδινα ούτε στα σκυλιά μου»

Στις 20 Μαρτίου 1930 ιδρύεται η αμερικανική αλυσίδα fast food KFC (Kentucky Fried Chicken) από τον Συνταγματάρχη Χάρλαντ Σάντερς, στο Κεντάκι.Το...

Δανία: Πανεπιστήμιο έχει στο υπόγειό του συλλογή 9.479 εγκεφάλων από ψυχικά ασθενείς

Στο υπόγειο του Πανεπιστημίου της Δανίας στο Οντένσε, μια σειρά διαδρόμων φιλοξενεί τη «Συλλογή Εγκεφάλων». Περιλαμβάνει 9.479 δείγματα εγκεφάλων που διατηρούνται...

Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων;

Για αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων επί τα βελτίω μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ανέφερε ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι υψηλότερη...

Τα «μυστικά» της νέας ρύθμισης των 36 και 72 δόσεων

Σε πολλές δόσεις που φθάνουν έως και 72 και με δόση που ξεκινάει από 30 ευρώ τον μήνα, χιλιάδες πολίτες έχουν την ευκαιρία να...

Κύθνος: Έτοιμο για απόπλου το σούπερ γιοτ “007” που είχε μισοβυθιστεί [εικόνες]

Τον Σεπτέμβρη του 2022, η εντυπωσιακή θαλαμηγός “007” είχε προσαράξει στα αβαθή, πιθανότατα, από αστοχία του συστήματος πλοήγησης του σκάφους, με...