Αρχική Κόσμος Ουκρανία: Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν το ρωσικό στρατό

Ουκρανία: Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν το ρωσικό στρατό

Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει αποχωρήσει και πως η στρατιωτική δραστηριότητα συνεχίζεται.

Αν και το Κρεμλίνο συνεχίζει να διαβεβαιώνει πως οι στρατιωτικές ασκήσεις σταμάτησαν και πως ο στρατός αποσύρεται, ο δορυφόρος λέει άλλα. Οι τελευταίες δορυφορικές εικόνες που παρέχονται από την αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar δείχνουν ότι η ευρεία ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα συνεχίζεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Οι εικόνες λήφθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου και δείχνουν ότι η Ουκρανία παραμένει περικυκλωμένη από τρεις πλευρές – στα σύνορά της τόσο με τη Ρωσία όσο και με τη Λευκορωσία – από ρωσικό στρατιωτικό υλικό και συγκεντρώσεις στρατευμάτων.

Δραστηριότητα ρωσικών στρατευμάτων

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η παρουσία ενός νέου νοσοκομείου υπαίθρου, σε κάποια απόσταση προς τα πίσω στην περιοχή εκπαίδευσης Osipovichi στη βορειοδυτική Λευκορωσία. Αν και αυτό θα μπορούσε να είναι θεμιτό μέρος οποιασδήποτε άσκησης πεδίου μεγάλης κλίμακας, θα μπορούσε επίσης να είναι ένδειξη αναμενόμενων απωλειών μάχης από μια επικείμενη σύγκρουση.

Δορυφορική εικόνα που δείχνει το νοσοκομείο πεδίου στο Osipovichi

123295891_belarus_sat_images_15_14feb-2x-nc

Ακόμη, παρατηρείται στρατιωτική δραστηριότητα πολύ πιο κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Μια στρατιωτική πλωτή γέφυρα πάνω από τον ποταμό Pripyat απεικονίστηκε στις 15 Φεβρουαρίου.

Απέχει λιγότερο από 6 χλμ. από τα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία.

Δορυφορική εικόνα που δείχνει μια πλωτή γέφυρα στον ποταμό Pripyat

123295894_belarus_sat_images_2_15feb-2x-nc

Αναλυτές της McKenzie Intelligence Services με έδρα το Λονδίνο τόνισαν τη μεγάλη περιοχή στάσης στη δεξιά όχθη του ποταμού ως ένδειξη πιθανής πρόθεσης για μετακίνηση μεγάλου αριθμού οχημάτων.

Κάποιες αναφορές υποδηλώνουν ότι ο πλωτήρας μπορεί να έχει αφαιρεθεί.

Μια άλλη εικόνα δείχνει ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό ή πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος τοποθετημένα σε άρμα μάχης, τοποθετημένα στο Brestsky, το οποίο απέχει περίπου 30 μίλια (50 χιλιόμετρα) από τα σύνορα.

Δορυφορική εικόνα που δείχνει αυτοκινούμενο πυροβολικό στην περιοχή εκπαίδευσης Bretsky

123295897_belarus_sat_image_8_16feb-2x-nc

Μια νεοαφιχθείσα μονάδα 20 αντιαρματικών επιθετικών ελικοπτέρων απεικονίστηκε στο αεροδρόμιο Zyabrovka, 19 μίλια (30 χιλιόμετρα) από τα σύνορα. Οι αναλυτές της McKenzie Intelligence λένε ότι υπάρχουν 12 πιθανά ρωσικά Hokum και πέντε πιθανά ελικόπτερα Hind ή Mi-28 Havoc.

Δορυφορική εικόνα που δείχνει ελικόπτερα στη Zyabrovka

123296306_belarus_sat_images_2_15febcopy-2x-nc

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η τρέχουσα στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας με περίπου 30.000 στρατεύματα στη Λευκορωσία, αν και ανησυχεί τόσο για την Ουκρανία όσο και για το ΝΑΤΟ, αποτελεί μέρος κοινών, προγραμματισμένων ασκήσεων που πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Έτσι, μια βασική δοκιμή των προθέσεων της Μόσχας θα έρθει μετά από εκείνη την ημερομηνία, όταν οι δορυφορικές εικόνες θα αποκαλύψουν εάν το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών δυνάμεων εκεί έχει παραμείνει ή έχει αναχωρήσει.

Τι δεν μας λένε αυτές οι εικόνες

Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτές τις εικόνες που να αποδεικνύει οριστικά ότι η Ρωσία πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία. Η Ρωσία συνεχίζει να επιμένει ότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή της και ότι οποιαδήποτε τέτοια πρόταση αποτελεί μέρος της δυτικής προπαγάνδας.

Αλλά οι αρχηγοί άμυνας του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι η Ρωσία έχει τώρα επαρκείς δυνάμεις γύρω από την Ουκρανία για να εκτελέσει μια εισβολή εάν ο Πρόεδρος Πούτιν δώσει την εντολή. Η κλίμακα, το μέγεθος και η διαμόρφωση της ανάπτυξης της Ρωσίας κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας είναι άνευ προηγουμένου με, για παράδειγμα, μονάδες αεράμυνας που εισήχθησαν από χιλιάδες μίλια μακριά στα ανατολικά της Σιβηρίας.

Χάρτης που δείχνει τις θέσεις των στρατευμάτων

123296309_russia_troop_positions_17feb_2x640map-nc-2x-nc

Υπό την ηγεσία του Πούτιν, ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί μια δραματική μεταμόρφωση από τις σκοτεινές μέρες της δεκαετίας του 1990 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Δύο πράγματα έχουν συμβεί που έχουν κάνει τον στρατό της Ρωσίας μια υπολογίσιμη δύναμη.

Πρώτον, τεράστια ποσά κρατικών χρημάτων έχουν επενδυθεί για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση στρατευμάτων, εξοπλισμού, όπλων, κυβερνοεπιθέσεων και υλικοτεχνικής υποστήριξης – από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις κυβερνοεπιθέσεων έως την αναδιοργάνωση μονάδων μάχης σε συμπαγείς «Ομάδες Τακτικής Ταγμάτων» περίπου 800 στρατευμάτων που υποστηρίζονται από τανκς. πυροβολικό και άλλα όπλα.

Δεύτερον, οι Ρώσοι διοικητές και σχεδιαστές έχουν περάσει τα τελευταία επτά χρόνια αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία μάχης στη Συρία και την ανατολική Ουκρανία. Τα όπλα τους έχουν δοκιμαστεί στο πεδίο της μάχης και οι Ρώσοι διοικητές έχουν μάθει από προηγούμενα λάθη.

Συνολικά, δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Μόσχα θα μπορούσε, εάν το επέλεγε, να διατηρήσει μια αρκετά μεγάλη και απειλητική στρατιωτική παρουσία γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας για εβδομάδες, αν όχι μήνες, για τους επόμενους μήνες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Έρχεται πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την έναρξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ -πρώην ΟΑΕΕ περιόδου 2023- 2024. Οι αιτήσεις αναμένεται...

Έρχονται πρόστιμα μαμούθ για τους μεθυσμένους οδηγούς -Πώς θα υπολογίζονται, γιατί θα μετράει το εισόδημα

Λιθουανία και Πολωνία απαιτούν από ορισμένους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες να τοποθετήσουν στο όχημά τους μια συσκευή τύπου αλκοολομέτρου, ενώ η Δανία...

Εκλογική Άδεια: Πόσες ημέρες δικαιούνται όσοι πάνε να ψηφίσουν, νέα απόφαση

Τη χορήγηση άδειας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε.Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές...

Λας Βέγκας: UFO κατέγραψε κάμερα αστυνομικού – «Εξωγήινοι 3 μέτρα με μεγάλα γυαλιστερά μάτια»

Κάτοικος κάλεσε την αστυνομία έντρομος και δήλωσε πως δύο εξωγήινοι βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού του.Πλάνα από κάμερα αστυνομικού στο Λας...

«Το άστρο της Φούρα»: Τιμή-ρεκόρ για το μεγαλύτερο ρουμπίνι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ

Το «Estrela de Fura», ένα ρουμπίνι που είχε βρεθεί πέρυσι το καλοκαίρι στα ορυχεία καναδικής εταιρείας στη Μοζαμβίκη ειναι το μεγαλύτερο...