Αρχική Κόσμος Ουκρανία: Μυστήριο με το γράμμα «Ζ» σε ρωσικά άρματα – Οι τρεις...

Ουκρανία: Μυστήριο με το γράμμα «Ζ» σε ρωσικά άρματα – Οι τρεις θεωρίες συνωμοσίας

Στα πρόθυρα του πολέμου βρίσκεται η Ουκρανία, μετά και την αναγνώριση ανεξαρτησίας από τον Πούτιν των ΛΔ του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ χωρίς κανείς να γνωρίζει που θα οδηγήσουν τα πράγματα τις επόμενες μέρες.

Όμως ένας ακόμα γρίφος υπάρχει στα πεδία των πολεμικών επιχειρήσεων με  το κεφαλαίο γράμμα «Ζ» που φέρουν τα ρωσικά άρματα μάχης.

Γύρω από τον συγκεκριμένο «γρίφο» έχουν αναπτυχθεί ήδη θεωρίες συνομωσίας.

Το μεγάλο «Ζ» είναι ζωγραφισμένο επάνω σε τανκς, σε οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε οχήματα ανεφοδιασμού αλλά και σε εκτοξευτές πυραύλων. Το «Ζ» πάντα βρίσκεται μέσα σε ένα (ζωγραφισμένο επίσης) λευκό τετράγωνο.

Θεωρία 1η

Στρατιωτική πηγή στην ουκρανική πρωτεύουσα δήλωσε στη εφημερίδα Sun ότι το γράμμα «Z» «υποδηλώνει ότι οι τελικές προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. Είναι ζωτικής σημασίας να μπορεί να διακριθεί οποιαδήποτε δύναμη επίθεσης, ιδιαίτερα από αέρος όπου οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν τον πλήρη έλεγχο. Οι Ουκρανοί έχουν παρόμοια άρματα και οχήματα και θα θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο φίλιων πυρών».

Διπλωματικές πηγές στο Κίεβο δήλωσαν επίσης στη Sun ότι είναι πλέον «ευρέως κατανοητό» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ήδη αποφασίσει να εξαπολύσει μια αιματηρή και καταστροφική εισβολή.

«Είναι ζωτικής σημασίας να μπορεί να διακριθεί οποιαδήποτε επιτιθέμενη δύναμη, ιδιαίτερα από τον αέρα όπου οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Οι Ουκρανοί έχουν παρόμοια άρματα μάχης και οχήματα για μειώσουν τον κίνδυνο φίλιων πυρών», σημείωσε η ίδια πηγή.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι το «μαρκάρισμα» των αρμάτων μάχης, αλλά και των οχημάτων, αντικατοπτρίζει τις τακτικές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, όταν οι συμμαχικές δυνάμεις εισβολής που στάλθηκαν για να απελευθερώσουν το Κουβέιτ σημάδεψαν τα οχήματα τους με ένα αναποδογυρισμένο γαλόνι.

H Sun υπογραμμίζει ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός με την ένδειξη «Ζ» βρίσκεται μεταξύ 6 και 25 μιλίων από τα σύνορα, καθώς μια μαχητική δύναμη περισσότερων από 200.000 στρατιωτών περικύκλωσε την Ουκρανία στα βόρεια νότια και ανατολικά.

Θεωρία 2η

Ο Ντέιβιντ Κίμε πρώην στρατιωτικός που παρακολουθεί την ουκρανική κρίση είπε πως από τις πληροφορίες που έχει από ρώσους παραστρατιωτικούς στις ρωσόφωνες περιοχές, την ομάδα Wagner συγκεκριμένα, το «Ζ» σημαίνει «Ζελένσκι» (το όνομα του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας.

Είναι, είπε, σαν τις οβίδες ή τις βόμβες που οι φαντάροι γράφουν επάνω τον παραλήπτη (δηλαδή εκείνον στον οποίο θα τις ρίξουν).

Θεωρία 3η

Τρίτη θεωρία και πιο ανησυχητική.

Σύμφωνα με άρθρο των International Business Times, που τους έχει απασχολήσει το θέμα, το «Ζ» μπορεί να σημαίνει «σημείο χωρίς επιστροφή».

Ο εμπειρογνώμονας σε στρατιωτικά θέματα της Ρωσίας Ρομπ Λι δίνει την δική του εκδοχή.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το κόλπο του σπασμένου καθρέπτη -Πώς οι κλέφτες ξεγελούν τους ανυποψίαστους οδηγούς

Τα δικά τους «όπλα» έχουν επινοήσει οι συμμορίες προκειμένου να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους οδηγούς. Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές κόλπο εξαπάτησης...

Επίδομα ανεργίας αναλογικό των ετών ασφάλισης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Τη δεκαετία του 1960 οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές οπλικών συστημάτων αλλά και πυρηνικών δοκιμών στο διάστημα για να...

Φρίκη: Δραπέτες έκλεψαν γιοτ, σκότωσαν τους ιδιοκτήτες του και πέταξαν τα πτώματά τους στην θάλασσα

Τρεις δραπέτες κατέλαβαν το γιοτ, και σκότωσαν τους ιδιοκτήτες του, προτού πετάξουν τα πτώματα στη θάλασσα στην Καραϊβική, όπως...

Διαγράφονται φοιτητές στην Ελλάδα;

Με διαγραφή κινδυνεύουν, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, φοιτητές σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Πρόκειται για φοιτητές που έκαναν βανδαλισμούς στο ΕΜΠ ως «αντίποινα» της...