Αρχική Κόσμος Ουκρανός Πρέσβης: Ο στρατιώτης του «Τάγματος του Αζόφ» δεν έχει καμιά σχέση...

Ουκρανός Πρέσβης: Ο στρατιώτης του «Τάγματος του Αζόφ» δεν έχει καμιά σχέση με ναζιστικές πράξεις

«Το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, ένας εκ των οποίων είναι από το Σύνταγμα “Αζόφ”, αποδεικνύει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ναζιστικές πράξεις, που διαπράττουν οι Ρώσοι στη γη μας και εναντίον του λαού μας» σημειώνει σε σχόλιο του ο Πρέσβης τα Ουκρανίας Σέργκι Σουτένκο, για το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην ελληνική Βουλή.

«Για περισσότερα από 8 χρόνια και ιδιαίτερα από την έναρξη του πολέμου πλήρους κλίμακας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο ουκρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται γενναία τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφός μας και την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη» συνεχίζει ο Ουκρανός Πρέσβης, προσθέτοντας ότι «η ρωσική μηχανή προπαγάνδας στοχεύει τα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Όχι μόνο θολώνει την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, αλλά δημιουργεί την τρομερή ατμόσφαιρα μίσους και φόβου.»

«Σήμερα οι Ρώσοι αξιωματούχοι και προπαγανδιστές αρνούνται το απόλυτο γεγονός της επίθεσης και της στρατιωτικής εισβολής στη χώρα μας και συνεχίζουν να λένε απροκάλυπτα ψέματα και να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως ο κόσμος είχε γίνει μάρτυρας στη Μπούτσα» σημειώνει στο σχόλιο του που αναρτήθηκε στη σελίδα της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Αθήνα στο facebook.

Συνεχίζοντας τονίζει ότι «προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσε η εισβολή, ιδιαίτερα στη Μαριούπολη, η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνικών παραπληροφόρησης και μύθων.

Για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπαθούσε να “φυτέψει” στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το Σύνταγμα “Αζόφ” είναι μια ανεξάρτητη παραστρατιωτική μονάδα που δρα στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία και υποταγή.»

«Έχουμε δηλώσει πολλές φορές, ότι στην πραγματικότητα, η εθελοντική στρατιωτική μονάδα Σύνταγμα του “Αζόφ” σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να κλονιστεί η σταθερότητα της περιοχής του Ντονέτσκ και των πόλεών της. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακατάληψη της πόλης της Μαριούπολης το 2014 και αναμορφώθηκε πλήρως και ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας υπό αυστηρή διοίκηση και υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Από τότε η πόλη της Μαριούπολης όλα αυτά τα χρόνια απολάμβανε ειρηνικές και ακμάζουσες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια» πληροφορεί ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα.

«Μετά τη ρωσική εισβολή, το Σύνταγμα “Αζοφ” διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για τη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική χάρη στις προσπάθειές του.»

Καταλήγοντας ο Ουκρανός Πρέσβης Σέργκι Σουτένκο σημείωνει ότι «το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, ένας εκ των οποίων είναι από το Σύνταγμα “Αζόφ”, αποδεικνύει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ναζιστικές πράξεις, που διαπράττουν οι Ρώσοι στη γη μας και εναντίον του λαού μας.»

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ελλάδα: Το μεγαλύτερο οδικό έργο στην Ευρώπη ξεκινά στην Κρήτη

Στην τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας το Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ, το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στην Ευρώπη, με προϋπολογισμό 1,7...

Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου – Ποιοι οι δικαιούχοι

Συνολικά, θα ενισχυθούν από την επιταγή ακρίβειας 2,3 εκατ. ευάλωτοι πολίτεςΕως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250...

Εύβοια: 55χρονος χτύπησε συγχωριανό του στο κεφάλι με μπαλτά

Η παλιά έχθρα παραλίγο να αποβεί μοιραία.Ένας 55χρονος χτύπησε έναν 44χρονο συγχωριανό του στο κεφάλι με μπαλτά. Η παραλίγο τραγωδία εκτυλίχθηκε...

Τσοπανόσκυλο «καθάρισε» 8 κογιότ σε μισή ώρα και έσωσε τα πρόβατα

Ούτε με ένα, ούτε με δύο αλλά με οκτώ κογιότ τα έβαλε ένα τσοπανόσκυλο στη Τζόρτζια των ΗΠΑ που εισέβαλαν στη φάρμα του ιδιοκτήτη...

Κιβωτός του Κόσμου: Άγνωστοι επιτέθηκαν σε Μητροπολίτη γιατί τον πέρασαν για τον πατέρα Αντώνιο

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε την Τρίτη (06.12.2022) ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος, γιατί τον μπέρδεψαν με τον πατέρα Αντώνιο από την Κιβωτό του...