Αρχική Ελλάδα Παίρνουν πίσω την άρση μέτρων για ανεμβολίαστους στην εστίαση

Παίρνουν πίσω την άρση μέτρων για ανεμβολίαστους στην εστίαση

Η Μίνα Γκάγκα έβαλε τέλος στο πλάνο της κατάργησης του πιστοποιητικού στην εστίαση, κάτι που τελικά παρατείνει την είσοδο των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους. Όλα ξεκίνησαν με τη δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη, ωστόσο, μετά και τις αντιρρήσεις των ειδικών, φαίνεται απίθανο κάτι τέτοιο να συμβεί πριν από το Πάσχα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ήταν κατηγορηματική ότι τα περί κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού «δεν έχει ακουστεί από κάποιο κυβερνητικό στέλεχος», σημείωσε πως σέβεται τον κ. Μαγιορκίνη και τη δουλειά που κάνει, όπως υπογράμμισε ότι «δεν είναι απόφαση που έχουμε πάρει».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Στόχος μας να έχουν καταργηθεί μάσκες και πιστοποιητικά μέχρι το καλοκαίρι».

Όπως εξήγησε ο ίδιος για τη διαδικασία που υπάρχει ως προς την άρση των μέτρων, «η κυβέρνηση προτείνει μέτρα, οι ειδικοί κάνουν την αξιολόγηση, πολλές φορές μόνοι τους προτείνουν κάποια διαφορετικά μέτρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πλάνο της κυβέρνησης είναι προσεγγίζοντας το καλοκαίρι να είμαστε πιο κοντά στην κανονικότητα».

Ξεκαθάρισε δε ότι «τα πιστοποιητικά θα ισχύουν κανονικά αλλά θα υπάρχει μεγαλύτερη ελεύθερη πρόσβαση χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού».

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Παρά το «παράθυρο» που άφησε πριν λίγες μέρες ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, για κατάργηση των μέτρων ακόμα και πριν το Πάσχα, φαίνεται πως κάτι τέτοιο είναι πλέον απίθανο.

Η είσοδος των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους της εστίασης και η επίδειξη αρνητικού rapid test στους ανοιχτούς χώρους θα συνεχιστεί πιθανότατα μέχρι και το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Εκτός όμως από την εστίαση, δεν έχει ανοίξει η συζήτηση καθόλου για το τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες από τις οποίες αποκλείονται. Έτσι, συνεχίζουν να ισχύουν οι εξής περιορισμοί:

Απαγορεύεται η είσοδος για ανεμβολίαστους σε: εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια.

Συνεχίζει να υφίσταται η υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Επιστρέφει το πιστοποιητικό εμβολιασμού το φθινόπωρο

Οι Θάνος Πλεύρης και Γκίκας Μαγιορκίνης έχουν ήδη αποκαλύψει ότι η άρση μέτρων δεν θα είναι μόνιμη όταν γίνει. Μάλιστα, από το φθινόπωρο θα επανέλθουν κάποια από τα μέτρα, αν υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας και καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, το μέτρο που θα επιστέψει εφόσον υπάρξει νέα έξαρση και πίεση στο σύστημα Υγείας είναι:

«Το πρώτο που θα επανέλθει μόλις ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι το Green Pass και τότε δεν θα έχουν χρόνο να καλύψουν αυτό το κενό. Θα δημιουργηθεί ξανά αυτή την κατάσταση, την περιμένουμε Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Μάλλον Οκτώβριο θα έχουμε πάλι πίεση και το Green Pass μάλλον θα επανέλθει τον Οκτώβριο.»

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το σιδηροδρομικό έγκλημα με τους 520 νεκρούς που έμεινε στο σκοτάδι για 70 χρόνια

Δεν μοιάζει με τα Τέμπη, αλλά το όνομα της πόλης αυτής είναι επίσης συνδεδεμένο με τραγωδίες. Το Μπαλβάνο είναι μια...

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Δωροθέα»: Ζώνη καταιγίδων θα σαρώσει τη χώρα, λέει ο Μαρουσάκης

Κύμα κακοκαιρίας, που έρχεται από την Ιταλία, αναμένεται να «χτυπήσει» από αύριο περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία «Δωροθέα», σύμφωνα με...

«Αυτόματες» αντικειμενικές στα ακίνητα – Πώς θα αλλάζουν κάθε χρόνο

Πρόκειται για το νέο πληροφοριακό σύστημα που θα μπει σε λειτουργία τους τελευταίους μήνες του 2024, προκειμένου από τις...

Χάνουν μεγάλη αργία τα σχολεία

Τα σχολεία, πέρα από τις υποχρεωτικές και κατ’ έθιμο αργίες που ισχύουν και για τους εργαζόμενους, έχουν και τις...

Τουρκία: 7 δολοφονίες γυναικών μέσα σε μία ημέρα

«Συνολικά, επτά γυναίκες δολοφονήθηκαν βάρβαρα στην Ιζμίρ, στην Μπουρσά, στη Σακάρια, στην Έρζουρουμ, στη Ντενιζλέ και στην Κωνσταντινούπολη», καταμέτρησε...