Αρχική Οικονομία Πάμε για νέο Fuel Pass για λιγότερους και προβλήματα χωρίς λύση

Πάμε για νέο Fuel Pass για λιγότερους και προβλήματα χωρίς λύση

Στις 10 Ιουνίου κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass. Όσοι δεν έχουν ακόμα κάνει την αίτηση για την επιδότηση που καλύπτει το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, θα χάσουν τα χρήματα, εφόσον δεν ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, μια νέα καταγγελία φτάνει στο iEidiseis, τόσο καιρό μετά την ανάδειξη του προβλήματος, κάποιοι οδηγοί αντιμετωπίζουν ακόμα πρόβλημα με τις ψηφιακές κάρτες. Πηγαίνουν στα πρατήρια για να βάλουν καύσιμα και δεν μπορούν, αφού δεν την αναγνωρίζει το σύστημα.

Από τις αρχές Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, είχε αναφέρει πως οι αρμόδιοι σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις για κάποιον που έχει προβλήματα με το κινητό smartphone και την ψηφιακή κάρτα. Κάποιες από τις λύσεις, ήταν να ακυρωθούν οι εν λόγω αιτήσεις και να μπορέσουν οι δικαιούχοι να επαναλάβουν τη διαδικασία στην πλατφόρμα. Όμως, σύμφωνα με τα μηνύματα που φτάνουν, το θέμα δεν έχει ακόμα λυθεί.

Όπως μας έγραψε αναγνώστης μας, «δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την άυλη κάρτα βοηθήματος καυσίμου (45 ευρώ), που δόθηκε απο το κράτος, γιατί το κινητό μου, αν και είναι smartphone, δεν υποστηρίζει την ειδική τεχνολογία NFC. Από όσα διάβασα, και με πληροφόρησαν και δύο βενζινάδες που πήγα, παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί! Ας ακυρώσουν τις εκδοθείσες κάρτες και να μας βάλουν 40 ευρώ σε λογαριασμό μας να τελειώνουμε μ αυτή την ταλαιπωρία!»

Κλείνει η πλατφόρμα του Fuel Pass – Η ημερομηνία λήξης

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το επίδομα βενζίνης πάει για ανανέωση με νέο πλαίσιο και όχι για παράταση. Στο κυβερνητικό τραπέζι υπάρχουν μία σειρά από προτάσεις για νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια, με βασικότερες την ανανέωση του fuel pass, μέσω της οποίας 2,5 εκατομμύρια πολίτες (από τους συνολικά 3 εκατομμύρια ) εισέπραξαν χρήματα για τα καύσιμα.

Η νέα απόφαση που πήρε ΦΕΚ αναφέρει πως η πλατφόρμα ρίχνει αυλαία για τις αιτήσεις και συγκεκριμένα:

«Καθορισμός του χρόνου έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας, των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για τη λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 (Α’ 65), των απαραίτητων διαλειτουργικοτήτων, της διαδικασίας έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης, των προϋποθέσεων της προσαύξησης του ποσού της ενίσχυσης και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας» κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τροποποιείται και συμπληρώνεται ως προς τον χρόνο λήξης της παραγωγικής λειτουργίας και αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Άρθρο 8

Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας

Η παραγωγική λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 εκκινεί την 26.4.2022 και λήγει την 10.6.2022.»

Έρχεται το νέο επίδομα βενζίνης για πιο λίγους

Λιγότεροι θα είναι οι δικαιούχοι του δεύτερου Fuel Pass προκειμένου να μπορέσουν να στηριχθούν περισσότερο τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως όλα δείχνουν. Εξάλλου, όπως έχει τονίσει πολλές φορές το οικονομικό επιτελείο, όλα θα κριθούν από τη δημοσιονομική στενότητα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο – «Τουλάχιστον τώρα ελπίζω σε κάτι, έχω μια ευκαιρία»

Ένας 58χρονος Αμερικανός έγινε προ ημερών ο δεύτερος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύθηκε καρδιά από γενετικά τροποποιημένο χοίρο. Όπως και η πρώτη παγκοσμίως (τον Ιανουάριο του...

Η αλήθεια πίσω από το σεξουαλικό σκάνδαλο με το δελφίνι που συντάραξε τον κόσμο

Το 1990 ένας άντρας στη βορειοανατολική Αγγλία συνελήφθη επειδή σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκε να κακοποιεί σεξουαλικά ένα δελφίνι. Ο Άλαν...

Κτηνωδία στη Λέσβο – 62χρονος σκότωσε γάτα με καλάμι ψαρέματος

Μία ακόμα ανατριχιαστική υπόθεση κακοποίησης ζώων σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Λέσβο, με έναν 62χρονο να σκοτώνει...

«Βόμβα» για τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες: Ποιοι θα «τιμωρηθούν»

Μία σειρά από σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής...

Χαλκίδα: «Νταής» έριχνε σε γυναίκα μπουνιές και κλωτσιές στη μέση του δρόμου

Ακόμη ένα περιστατικό γυναικείας κακοποίησης έρχεται στο φως, αυτήν τη φορά στη Χαλκίδα, με το δράστη να...