Αρχική Πολιτική Παναγιωτόπουλος – Γκαντζ: Τηλεφωνήθηκαν για την Καλαμάτα

Παναγιωτόπουλος – Γκαντζ: Τηλεφωνήθηκαν για την Καλαμάτα

Παναγιωτόπουλος – Γκαντζ: Τηλεφωνήθηκαν για την Καλαμάτα και για να διαψεύσουν τις φήμες που θέλουν υποβάθμιση από πλευράς Ισραήλ

Τα σενάρια περί υποβάθμισης από το Ισραήλ της επένδυσης της Elbit στην Καλατάτα θέλησαν να διαψεύσουν σήμερα από το υπουργείο εθνικής άμυνας, ανακοινώνοντας τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Γκαντζ.

Το θέμα δημιουργήθηκε ότι ο Υπουργός Άμυνας και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπένζαμιν Γκαντζ ακύρωσε στο παρά πέντε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ελλάδα και έτσι ακυρώθηκε η επίσημη τελετή που είχε διοργανωθεί για την προβολή του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακυρώσουν την αντίστοιχη δική τους παρουσία ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, έτσι ώστε η τελετή μεν να γίνει αναγκαστικώς, καθώς δεν μπορούσε να αναβληθεί για δεύτερη φορά, αφού είχε αναβληθεί και τον Φεβρουάριο του 2022 εξαιτίας των τότε μέτρων για την πανδημία που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, λόγω εξάρσεως της νόσου, με την παρουσία μόνο του Διοικητή της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως Υποπτεράρχου (Ι) Γεώργιου Βαγενά.

Η ακύρωση της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ στην Ελλάδα οφείλεται σε λόγους που επιβάλλουν ο υπουργός να βρίσκεται στο Ισραήλ, ανέφεραν ισραηλινές πηγές.

Ωστόσο οι φήμες δεν έλεγαν να καταλαγιάσουν, καθώς ο Ισραηλινός υπουργός έχει και προγραμματισμένη επίσκεψη στην Τουρκία και συνάντηση με τον Χουλούσι Ακάρ.

Έτσι το υπουργείο εθνικής άμυνας πήρε την πρωτοβουλια και ανακοίνωσε τηλεφωνική επικοινωνία των δυο υπουργών άμυνας, όπου επιβεβαίωσαν ότι όλα βαίνουν καλώς ανάμεσα στις δυο χώρες.

Παναγιωτόπουλος – Γκαντζ: Τηλεφωνήθηκαν για την Καλαμάτα

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Άμυνας και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπένζαμιν Γκαντζ, είχαν σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και κατεδείχθη η κοινή θέληση Ελλάδος – Ισραήλ να προχωρήσουν μαζί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας τους και να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Επίσης, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Γκαντζ υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, καθόσον αυτό ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, σε πολλούς τομείς, τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα εξάλλου, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ), ενημέρωση, αναφορικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου, του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων.

Το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων, στην Καλαμάτα θα αναβαθμίσει την πτητική εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Σύγχρονα πτητικά μέσα, νέες εγκαταστάσεις προσομοιωτών πτήσεως και συντήρησης αεροσκαφών, εγγυώνται την υψηλού επιπέδου βασική, προκεχωρημένη και επιχειρησιακή εκπαίδευση των πιλότων μας.

Η υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι η εγγύηση για την αναβάθμισή του σε ένα Διεθνές Κέντρο που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για άλλες Αεροπορίες για την εκπαίδευση των πιλότων τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η πριγκίπισσα με το μουστάκι που έκανε τους άντρες να αυτοκτονούν από έρωτα

Αν και οι εικόνες της «Πριγκίπισσας Qajar» έχουν γίνει viral τα τελευταία χρόνια, η αληθινή ιστορία αυτής της πριγκίπισσας με μουστάκι...

Tσαρλς Μπρόνσον: Ο πιο διαβόητος κρατούμενος της Βρετανίας θα παραμείνει στη φυλακή

Ο «πιο διαβόητος και επικίνδυνος κρατούμενος» της Βρετανίας, ο Τσαρλς Μπρόνσον θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα, αφού απορρίφθηκε την Πέμπτη το αίτημά του...

Εκλογές: Γιατί μπορεί να ανατραπούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

Παρά το γεγονός ότι το δυστύχημα στα Τέμπη είναι ακόμη «ζεστό» οι πολίτες δείχνουν ότι δεν έχουν αποστρέψει το πρόσωπό τους από τον Κυριάκο...

ΕΛΣΤΑΤ: Η ανεργία στο 11,4% τον Φεβρουάριο 2023

Στο 11,4% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο 2023 έναντι του 13% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα το...

Νέο Δώρο Πάσχα 2023: Ο υπολογισμός με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη -που φέτος πέφτει στις 12 Απριλίου- έχουν περιθώριο οι εργοδότες να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα 2023 σε...