Αρχική Κόσμος Παράγουν βενζίνη από γάλα -Η τεχνολογία που ανατρέπει τα δεδομένα

Παράγουν βενζίνη από γάλα -Η τεχνολογία που ανατρέπει τα δεδομένα

Μια ομάδα γαλακτοπαραγωγών της Βόρειας Αμερικής ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση 14.500 τόνων εκπομπών άνθρακα ετησίως, μετατρέποντας τo γάλα σε βιοκαύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Automotive News, η Ένωση Γαλακτοπαραγωγών του Μίσιγκαν (MMPA) σύναψε συνεργασία με την καναδική εταιρεία Dairy Distillery για την ανάμειξη αιθανόλης, -η οποία προέρχεται από διήθημα γάλακτος-, με βενζίνη, δημιουργώντας ένα καύσιμο με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

βιοκαύσιμα από γάλα

Μολονότι το συγκεκριμένο καύσιμο είναι παρόμοιο με την Ε10 βενζίνη (περιέχει ανανεώσιμη αιθανόλη σε ποσοστό 10%), δημιουργείται με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπo και παρέχει μια επιπλέον λύση στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Σημειωτέον ότι διήθημα γάλακτος είναι είναι το μείγμα λακτόζης, βιταμινών και μετάλλων που εμπεριέχονται στο «αρχικό» γάλα, ενώ δημιουργείται κατόπιν μιας διαδικασίας υπερδιήθησης.

Η επένδυση στην οποία θα προχωρήσουν η MMPA, η οποία αποτελείται από περισσότερους από 1.000 γαλακτοπαραγωγούς, και η εταιρεία Dairy Distillery, θα ανέλθει σε περίπου 40 εκατ. δολάρια.

βιοκαύσιμα από γάλα

Μαζί, θα κατασκευάσουν μια μονάδα επεξεργασίας γάλακτος η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα παράγει 8.327.901 λίτρα βιοκαυσίμου ετησίως.

«Πηγή έμπνευσής μου ήταν οι γαλακτοπαραγωγοί της ΜΜPA αλλά και η αφοσίωσή τους στη βιωσιμότητα. Η χρήση του γάλακτος ως υποπροϊόν για τη μείωση του ανθαρακικού αποτυπώματος στα γαλακτοκομεία συνιστά μια καινοτομία που θα συνδράμει καθοριστικά στους στόχους της MMPA για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dairy Distillery, Omid McDonald.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βρετανός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε δάσος στην Πορτογαλία ενώ έπαιζε το παιχνίδι αυτοκτονίας Blue Whale

Το διαδικτυακό «παιχνίδι», «μπλε φάλαινα» κόστισε τη ζωή σε έναν 35χρονο Βρετανό, ο οποίος φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Σύμφωνα...

Σπίτι μου: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Υποβλήθηκαν ήδη περισσότερες από 40.000

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Γυναίκες: Σύνταξη στα 55 με Βαρέα – Παραδείγματα

Ακόμη και στα 55 έτη μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μια γυναίκα η οποία είχε 4.500 ένσημα το 2010, εκ των...

New York Times: «Η Ελλάδα ανθεί έπειτα από μία δεκαετία»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Προχωράει το έργο κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας στη Μεσόγειο -Ποιες περιοχές θα ενώσει

Την άγουσα της υλοποίησης παίρνει σιγά-σιγά το πρότζεκτ της κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας της Μεσογείου που θα βρίσκεται στον...