Αρχική Πολιτική Παραμονή όλων των ομάδων στη Γ’ Εθνική ζητά ο Μαντάς και τρεις...

Παραμονή όλων των ομάδων στη Γ’ Εθνική ζητά ο Μαντάς και τρεις ακόμα βουλευτές της ΝΔ

Παραμονή όλων των ομάδων που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου για ένα επιπλέον έτος και για λόγους που σχετίζονται με τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, ζητά ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς.

Με επιστολή που ο κ. Μαντάς υπογράφει μαζί με τους βουλευτές Αργολίδας Ιωάννη Ανδριανό, Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό και Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο, ζητείται από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη «να μην υλοποιηθεί για φέτος η σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου». Οι βουλευτές εκτιμούν ότι η αναδιάρθρωση αυτή είναι εφικτό να παραταθεί κατά ένα έτος, «χωρίς όμως να πληγεί σε σημαντικό βαθμό το πνεύμα και ο σχεδιασμός» του μέτρου. Παράλληλα σημειώνουν ότι πρέπει να δοθεί «επαρκής χρόνος» σε όλες τις ομάδες προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα πλήγματα της πανδημίας καθώς και να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με τον βέλτιστο τρόπο.

Οι βουλευτές επίσης αναφέρονται στις «συνθήκες κανονικότητας, ηρεμίας και νηφαλιότητας» που έχουν λείψει ιδιαίτερα κατά το τελευταίο έτος από τον ελληνικό αθλητισμό, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν σε όλες τις ομάδες «να δώσουν τη μάχη της παραμονής τους στην κατηγορία επί ίσοις όροις και με γνήσια αθλητικά κριτήρια».

Ειδική αναφορά πραγματοποιείται τέλος στους ανθρώπους του αθλητισμού, στους αθλητές, τους προπονητές και το τεχνικό, αθλητικό και διοικητικό προσωπικό των συλλόγων. Όπως αναφέρεται στην επιστολή των βουλευτών, «ολόκληρος ο επαγγελματικός αθλητισμός χρειάστηκε να αναστείλει σχεδόν καθολικά τις δραστηριότητές του». Παράλληλα σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος, προκειμένου να υπάρξει «ανταπόκριση στο σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων», φροντίζοντας μετά το πέρας αυτής της δοκιμασίας, «να είναι όλοι παρόντες και ο ελληνικός αθλητισμός να μπορέσει να σταθεί ξανά με επιτυχία στα πόδια του».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2021

Προς:

κ. Θεόδωρο Ζαγοράκη
Πρόεδρο Εκτελεστικής Επιτροπής

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Πάρκο Γουδή, ΤΘ 14161
ΤΚ 115 10, Αθήνα

Θέμα: «Συμμετοχή ομάδων στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου»

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες και περιορισμούς που έχει προκαλέσει η πανδημία στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να θέσουμε υπόψη σας ένα σημαντικό και καίριο ζήτημα αναφορικά με τις ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Όπως γνωρίζετε η φετινή χρονιά ήταν για όλες τις ομάδες μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, η οποία κράτησε τους φιλάθλους και τους συλλόγους μακριά από τα γήπεδα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η εθνική και κοινωνική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, δυστυχώς οδήγησε στην επιβολή πρωτόγνωρων και δυσβάσταχτων μέτρων που έπληξαν σε σημαντικό βαθμό τις αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα μας. Οι αθλητές, οι προπονητές, το τεχνικό, αθλητικό και διοικητικό προσωπικό των συλλόγων και τελικά ολόκληρος ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα αναγκάστηκε να αναστείλει σχεδόν καθολικά τις δραστηριότητές του, καθώς νέες και ιδιαίτερα αυστηρές συνθήκες και πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας χρειάστηκε να εφαρμοστούν σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Αποτέλεσμα των μέτρων αυτών ήταν πολλοί άνθρωποι και σύλλογοι του αθλητισμού, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες και τα τοπικά πρωταθλήματα, να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα που απείλησαν και συνεχίζουν να απειλούν μέχρι και την οικονομική τους επιβίωση. Τεράστιες προσπάθειες καταβλήθηκαν και πολλοί άνθρωποι ύψωσαν το ανάστημά τους στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων που οι συνθήκες επέβαλλαν, προκειμένου αφενός να υπάρξει ανταπόκριση στο σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων, αλλά και αφετέρου να διασφαλιστεί ότι μετά το πέρας αυτής της δοκιμασίας όλοι θα είναι παρόντες και ο ελληνικός αθλητισμός θα μπορέσει να σταθεί ξανά με επιτυχία στα πόδια του.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, επικοινωνούμε μαζί σας υποστηρίζοντας το αίτημα πολλών ομάδων, ειδικά για τη φετινή χρονιά και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που ανέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, να μην υλοποιηθεί για φέτος η σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου. Εκτιμούμε ότι η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση είναι εφικτό να παραταθεί κατά ένα έτος, χωρίς να πληγεί σε σημαντικό βαθμό το πνεύμα και ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης αυτής. Παράλληλα πιστεύουμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και εποικοδομητικό οι αλλαγές να υλοποιηθούν από την επόμενη χρονιά, δίνοντας έτσι επαρκή χρόνο σε όλες τις ομάδες να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα πλήγματα που η πανδημία προκάλεσε, να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα δεδομένα και σε συνθήκες κανονικότητας, ηρεμίας και νηφαλιότητας, που τόσο πολύ έχουν λείψει κατά το τελευταίο έτος από τον ελληνικό αθλητισμό, να δώσουν τη μάχη της παραμονής τους στην κατηγορία επί ίσοις όροις και με γνήσια αθλητικά κριτήρια.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό, είμαστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσετε κάθε περιθώριο για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γι’ αυτό.

Με εκτίμηση,

Περικλής Π. Μαντάς
Βουλευτής Μεσσηνίας
Ιωάννης Σ. Ανδριανός
Βουλευτής Αργολίδας

Νεοκλής Δ. Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας
Ανδρέας Θ. Νικολακόπουλος
Βουλευτής Ηλείας

Ακολουθήστε το Gargalinoionline στο Google News και στο Facebook

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κατά συρροήν δολοφόνοι που αφέθηκαν ελεύθεροι -Το «ερπετό», o «στραγγαλιστής του Παναμά», το «τέρας των Άνδεων»

«Το Ερπετό», ένας διαβόητος serial killer, αφέθηκε ελεύθερος πριν από μερικές ημέρες, αφού το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του λόγω της ηλικίας...

20 μήνες με τριετή αναστολή σε μαιευτήρα που συνέθλιψε το κρανίο βρέφους

Αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως ο θάνατος του βρέφους στην Θεσσαλονίκη δεν προήλθε από δική του υπαιτιότητα.Μαιευτήρας – γυναικολόγος καταδικάστηκε από το...

Τρομακτικές εικόνες από τη φονική χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια

Δύο Πολωνοί σκιέρ βρήκαν τραγικό θάνατο από τη χιονοστιβάδα. Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν 21 άτομα που είχαν παγιδευτεί κάτω από...

Πτώση Phantom: Φωτογραφία-ντοκουμέντο, ο χάρτης των πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους

Ανάμεσα στα ευρήματα και τα συντρίμμια του Phantom που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας ήταν...

Γονείς βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθούν τα ανήλικα παιδιά τους

Μετά από έγγραφη συγκατάθεση των γονιών τους τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούνται είναι ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Αιτία για...