Αρχική Κόσμος Παράταση ζωής για τα παλιά αυτοκίνητα -Τι αλλάζει στους δρόμους της Ευρώπης

Παράταση ζωής για τα παλιά αυτοκίνητα -Τι αλλάζει στους δρόμους της Ευρώπης

Στην αναβολή της εφαρμογής των αυστηρών περιορισμών κίνησης των παλαιών αυτοκινήτων προχωρά το Παρίσι, διαβλέποντας την αδυναμία των κατοίκων να υιοθετήσουν φιλικότερες προς το περιβάλλον λύσεις.

Εξαιρετικά φιλόδοξο αποδεικνύεται στην πράξη το πλάνο για την απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας στους δρόμους των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της Ευρώπης.

Αυτή τη φορά είναι η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας της Γαλλίας εκείνη που προχωρά στην αναθεώρηση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία τα βενζινοκίνητα οχήματα με ημερομηνία παραγωγής έως και το 2006 και τα πετρελαιοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής έως και το 2011 θα αποκλείονταν από συγκεκριμένες ζώνες κυκλοφορίας του Παρισιού.

Παλαιά αυτοκίνητα

Η απαγόρευση αυτή επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2023, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Ο κύριος λόγος πίσω από την απόφαση αυτή είναι η αδυναμία των κατοίκων του Παρισιού να αντικαταστήσουν τα παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα με νέα ή να υιοθετήσουν έναν νέο τρόπο μετακίνησης.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι από τις «πράσινες ζώνες» του Παρισιού θα αποκλείονταν και οχήματα με ημερομηνία κατασκευής το 2011, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο μέτρο αντικοινωνικό.

Παλαιά αυτοκίνητα

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τη δημοτική αρχή του Παρισιού να εξετάζει την αναβολή εφαρμογής του μέτρου για τα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα η πρόθεση αυτή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Παρίσι δεν είναι η μοναδική γαλλική πόλη η οποία φαίνεται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό των ρυπογόνων αυτοκινήτων από τους δρόμους της. Λυών, Μονπελιέ και Ρουέν θα επιβάλλουν απαγορεύσεις τον Ιανουάριο του 2025, μερικούς μήνες αργότερα από την πόλη της Μασσαλίας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πουλούσαν ναρκωτικά μέσω… βουλκανιζατέρ – 4 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και φαρμακευτικών δισκίων προχώρησαν τα στελέχη της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών...

Έρχονται τα διόδια με χιλιομετρική χρέωση -Σε ποιο δρόμο θα πληρώνουμε με βάση τα χιλιόμετρα που θα διανύουμε;

Προχωράει ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα καταστήσει την ευκολότερη την πρόσβαση από την Αθήνα στον Πύργο και θα εξασφαλίσει...

Η επόμενη μέρα στην αγορά ακινήτων: «Χαλινάρι» στο Airbnb με νέο ΚΑΔ, ΦΠΑ, τέλη και… άνοιγμα βιβλίων

Σύντομα η αγορά ακινήτων, έτσι όπως την γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, θα αλλάξει: Οι 7 κυβερνητικές παρεμβάσεις που φέρνουν νέο ΚΑΔ, ΦΠΑ, «χαράτσι» και… άνοιγμα...

Σοκ σε πτήση: Πίστευαν ότι η επιβάτιδα κοιμόταν, όμως ήταν νεκρή

Σε θρίλερ εξελίχθηκε μια πτήση της British Airways από το Λονδίνο προς τη γαλλική Νίκαια, όταν μια επιβάτιδα του...

Μυστήριο στην Άρτα: Βρήκαν βαριά τραυματισμένο 69χρονο από όπλο, δίπλα στο νεκρό του άλογο

Στο νοσοκομείο Άρτας νοσηλεύεται με βαριά τραύματα 69χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες Σάββατο χωρίς τις αισθήσεις...