Αρχική Ελλάδα Πάτρα: Αλαλούμ με το θάνατο των τριών παιδιών -Τα δημοσιεύματα για το...

Πάτρα: Αλαλούμ με το θάνατο των τριών παιδιών -Τα δημοσιεύματα για το τοξικό αέριο και η διάψευση

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Χθεσινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφέρονταν σε πληροφορίες ότι η νεκροψία της 9χρονης Τζωρτζίνας έδειξε αλλοιώσεις στο οστό της μύτης της, που φέρεται να προκλήθηκε από τοξικό αέριο. Λίγη ώρα αργότερα Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών διέψευδε τις πληροφορίες για το τοξικό αέριο. Η ανακοίνωση ανέφερε:

«ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ
περί ώρα 18.00 με τίτλο “Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ».

Γιατί οι γιατροί ήθελαν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν την μικρή Τζωρτζίνα από την Πάτρα ήθελαν να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο που νοσηλεύονταν το παιδί, φαίνεται να προκύπτει από νέα δεδομένα που βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του Mega αναφέρει ότι οι γιατροί ανησύχησαν, γιατί η υγεία του παιδιού χειροτέρευε όταν έμενε μόνο στο μονόκλινο δωμάτιο του. Αντιθέτως, όποτε νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ ή σε χώρο που βρίσκονταν προσωπικό του νοσοκομείου η υγεία του ήταν σταθερή.

Όλα αυτά δημιούργησαν σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Live News». Στην εκπομπή μίλησε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης. «Δεν προέκυψε βλάβη από ιατροφαρμακευτικό χειρισμό. Αυτό κατέγραψα στην έκθεσή μου. Είχα συστήσει να γίνουν επανεξετάσεις τότε. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα γίνουν με μέριμνα του ιατροδικαστή και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που διαχειρίζεται το περιστατικό».

Άννα Μαστοράκου: «Είχαμε λίγη πίστη στη θεωρία των εξαιρετικά σπάνιων νοσημάτων»

Τη δική της θέση για τα δημοσιεύματα του διαδικτύου που αφορούν την υπόθεση της Πάτρας έδωσε η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως είπε στο newsbeast: «Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε την πηγή αυτής της πληροφορίας. Μπορούμε όμως να πούμε ότι η ιατρική κοινότητα της Πάτρας ήταν εξαρχής και συνεχίζει να είναι, ιδιαίτερα σκεπτική με τους τρεις συνεχόμενους θανάτους των παιδιών και είχε λίγη πίστη στη θεωρία των εξαιρετικά σπάνιων νοσημάτων. Επίσης οι ιατρικές υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης ήταν άψογες και ενδελέχεις χωρίς λάθη και παραλείψεις από τους γιατρούς. Οι γιατροί έχουν καταρτίσει υπερπλήρη ιστορικά νοσηλείας των παιδιών και είναι έτοιμοι να καταθέσουν».

Να σημειωθεί πως μιλώντας στο Newsbeast τις προηγούμενες μέρες τόσο ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση της Τζωρτζίνας Σωτήρης Μπουζιάνης όπως και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων είχαν δηλώσει σίγουροι πως οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν αποτέλεσμα για την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας που αρχικά χαρακτηρίστηκε «απροσδιόριστος».

Συγκεκριμένα ο κ. Λέων είχε πει: «Είτε οι τοξικολογικές είτε οι ιστολογικές θα αναδείξουν την όλη εικόνα του περιστατικού. Η διερεύνηση του τρίτου περιστατικού, της Τζωρτζίνας, έχει αυτή τη στιγμή πολλά σημεία για να εξετάσει. Και δεδομένου ότι ένα παιδί λαμβάνει φάρμακα θα υπάρξουν και ποσοτικές, συγκεκριμένες αναλύσεις πάνω στις τοξικολογικές για όλες τις δοσολογίες των ουσιών. […] Στη συγκεκριμένη υπόθεση- το απροσδιόριστο του θανάτου προβληματίζει, γιατί έχουμε νοσηλευόμενο άτομο, άρα έχουμε και πλήρη ιατρική παρακολούθηση, νοσηλευτική παρακολούθηση και εργαστηριακή παρακολούθηση. Όταν ο θάνατος είναι ‘λογικός’, δηλαδή σχετίζεται με τη νόσο, τότε οι γιατροί εκδίδουν πιστοποιητικό θανάτου.Το γεγονός ότι οι γιατροί δεν εξέδωσαν πιστοποιητικά θανάτου στις δύο νοσηλευόμενες περιπτώσεις των παιδιών, σημαίνει ότι οι γιατροί δεν μπορούσαν να συνδέσουν ιατρικά τον θάνατο με το νόσημα. […] Όταν οι ιστοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και τα βιολογικά υλικά στο τοξικολογικό εργαστήριο, τότε ο ιατροδικαστής κάπου καταλήγει».

Οι αναρτήσεις της μητέρας

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της μητέρας στα social media, μόλις δύο μήνες μετά τον χαμό της Μαλαίνας, του πρώτου κοριτσιού που χάθηκε, η μητέρα ζητούσε συμβουλές για ταβερνάκια στην Καστοριά, όπου θα πήγαινε τριήμερο σύμφωνα με το Mega.

Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου 2019 (σ.σ. η Μαλαίνα πέθανε στις 13 Απριλίου 2019) ζητά πληροφορίες για το πού μπορεί να βρει ταβερνάκια και μαγαζιά για ένα χαλαρό ποτό στην Καστοριά.

«Καλησπέρα σας… στις 21 του μήνα μέχρι 23 θα πάω στην Καστοριά. Υπάρχουν μανούλες από εκεί να μου προτείνουν μαγαζάκια για φαγητό, ταβερνάκια και για χαλαρό ποτάκι; Σας ευχαριστώ».
Ζητούσε πληροφορίες για τα πάντα

Τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγες ημέρες μετά τη γέννηση της μικρής Ίριδας, που απεβίωσε 6 μήνες αργότερα, μπαίνει και πάλι στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου αυτή τη φορά να ενημερωθεί για το επίδομα γέννησης.

«Καλημέρα σας… Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια μαμά γνωρίζει για το επίδομα γέννησης. Εγώ έκανα την αίτηση στις 3 του μήνα (2/9 γέννησα).. γράφει εγκεκριμένη, είναι οκ ή πρέπει να γράφει οριστικοποιημένη; (η λογίστριά μου δεν γνωρίζει) και να είναι όλα οκ πότε μπαίνουν τα χρήματα, τέλος Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου; ευχαριστώ…».

Αναζητούσε ταινίες για μυστηριώδεις υποθέσεις παιδιών

Μεταξύ άλλων η μητέρα συμβουλευόταν τις διαδικτυακές της φίλες και για τις ταινίες που ήθελε να δει. Στις 24 Απριλίου του 2020, γράφει: «Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά, μια ταινία στο νέτφλιξ παρόμοια με το Κάταγμα και το Θαύμα στο κελί θα ήθελα να μου προτείνετε».

Όπως προκύπτει από την ανάρτησή της, της άρεσε να περνά την ώρα της παρακολουθώντας ψυχολογικά θρίλερ με έντονη πλοκή.

Η ταινία «Κάταγμα» πραγματεύεται την ιστορία ενός άντρα, ο οποίος, μετά από μία άτυχη στιγμή, πηγαίνει με τη σύζυγο και την κόρη του στο νοσοκομείο. Ωστόσο, εκείνες εξαφανίζονται μέσα στο νοσοκομείο, με τον άντρα να τις αναζητά πανικόβλητος και τελικά να πείθεται ότι το νοσοκομείο κάτι κρύβει. Υπενθυμίζεται ότι και η ίδια είχε χάσει τη μικρή Μαλαίνα μέσα σε νοσοκομείο.

Η άλλη ταινία αφορά στις προσπάθειες ενός πατέρα με νοητική υστέρηση να αποδείξει την αθωότητά του, καθώς έχει κατηγορηθεί για το φόνο ενός παιδιού.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Συντάξεις Ιανουαρίου: Αλλαγές στην πληρωμή των Χριστουγέννων – Ημερομηνίες

Αλλαγές στην πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου, όπως κάθε χρόνο, καθώς οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους νωρίτερα από...

Νέα Ζηλανδία: Γονείς αρνούνται να δοθεί αίμα… εμβολιασμένου στο άρρωστο μωρό τους!

Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δοθεί μερική κηδεμονία ενός βρέφους οι γονείς του οποίου αρνούνται...

Πόσοι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να πληρώσουν φέτος θέρμανση και ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Μπορούν να γίνουν τα ταξίδια στο χρόνο; – Η NASA δίνει την απάντηση

Τι πειράματα έχουν κάνει οι επιστήμονεςΜε αφορμή τον ισχυρισμό ενός λεγόμενου «ταξιδιώτη του χρόνου» που είπε ότι γνώριζε το αποτέλεσμα του...

Κορονοϊός: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν

Διαγράφονται και επίσημα από το υπουργείο Υγείας τα πρόστιμα σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών τελικά εμβολιάστηκαν έναντι του κορονοϊού, όπως προβλέπει μεταξύ...