Αρχική Ελλάδα Πάτρα: Τεράστια η ποσότητα κεταμίνης που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα – «Θα μπορούσε...

Πάτρα: Τεράστια η ποσότητα κεταμίνης που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα – «Θα μπορούσε να σκοτώσει ελέφαντα»

Θανατηφόρα 100% είναι τα επίπεδα κεταμίνης που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας από την περαιτέρω ανάλυση των δειγμάτων που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες από το Εργαστήριο Αθηνών, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τον μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Η επιβεβαίωση ήρθε από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ που είχε αναλάβει και την ποσοτική εκτίμηση και παρέδωσε τα αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο και προκύπτει από τις αναλύσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, είναι, μεταξύ άλλων, ότι η ουσία δεν χορηγήθηκε για ιατρικούς λόγους και ότι οι ποσότητες κεταμίνης που εντοπίστηκαν ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Η ευρεθείσα συγκέντρωση αξιολογείται από τους επιστήμονες ως 100% θανατηφόρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν ταχύτατος, μόλις μερικά λεπτά μετά την χορήγηση και περιγράφεται ως οξεία δηλητηρίαση. Επίσης, ξεκάθαρο φαίνεται από τις αναλύσεις ότι η χορήγηση της ποσότητας κεταμίνης πραγματοποιήθηκε εξωγενώς. Με βάση ότι ο θάνατος ήταν πολύ γρήγορος, δύο είναι τα ενδεχόμενα για τον τρόπο χορήγησης που εξετάζονται πιο σοβαρά: είτε η δόση χορηγήθηκε ενδοφλέβια, μέσα από τον ορό για παράδειγμα, είτε ενδομυϊκά με κάποια ένεση.

Από την στιγμή που οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη με βεβαιότητα, εξετάζεται και η τρίτη εκδοχή χορήγησης που είναι μέσω της ρινικής οδού. Ωστόσο, δεδομένου ότι σε αυτήν την περίπτωση ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα ήταν πιο αργός, φαίνεται πως απομακρύνεται αυτό το ενδεχόμενο.

Όσον αφορά τον μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία:

Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος.

Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον έμπειρο καθηγητή Νίκο Ράικο, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, να την ποσοτικοποιήσουν και από την προηγούμενη εβδομάδα έστειλαν τα αποτελέσματα στην Αθήνα.

«Θα μπορούσε να σκοτώσει ελέφαντα»

Η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας είναι «τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…» είπε αξιωματικός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συμφωνα με τη δημοσιογράφος του Open, Μίνα Καραμήτρου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο εν λόγω αξιωματικός, η ποσότητα της ουσίας κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά γιατί «ήθελε να είναι σίγουρη ότι θα τα κατάφερνε»!

Η υπόθεση σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου θεωρείται «δεμένη» από τις δικαστικές αρχές, που πλέον θα ερευνήσουν υπό άλλο πρίσμα και την πιθανότητα η 33χρονη μητέρα να εμπλέκεται στους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ιριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρήθηκε ύποπτη για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας γιατί από τις καταθέσεις για την υπόθεση προέκυψε πως το επίμαχο μισάωρο που χορηγήθηκε η κεταμίνη στο παιδί, στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν στο Παίδων δεν μπήκε κανείς άλλος, ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε συγγενής πέρα από τη μητέρα.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στην Τζωρτζίνα γιατί «ήθελε να σιγουρευτεί ότι θα τα κατάφερνε». Υπάρχουν υποψίες πως είχε προσπαθήσει και άλλες φορές να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα με τον ίδιο τρόπο. Πληροφορίες από την έρευνα, μάλιστα, αναφέρουν πως ίσως να είχε προσπαθήσει τουλάχιστον άλλες 9 (!) φορές να σκοτώσει το παιδί!

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ξεπερνά τα 400 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

Το “φράγμα” των 400 δισ. ευρώ, έσπασε τον Δεκέμβριο του 2022 το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας, ξεφεύγοντας κατά περίπου 8...

Εορτολόγιο Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 5/2

Κυριακή 5/2 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των: Τελώνου και Φαρισαίου, Αρχή Τριωδίου, Αγίας Αγάθης της μάρτυροςΓιορτάζουν...

Καλάθι του Νοικοκυριού: Μπαίνουν τρία νέα προϊόντα στην λίστα, πρόστιμο σε μεγάλο σούπερ μάρκετ

Νέες κατηγορίες προϊόντων αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» και συγκεκριμένα μοσχάρι, γάλα μακράς διαρκείας, όσπρια και...

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 50 και ποιοι 100 ευρώ για κάθε μήνα που εκκρεμεί η επικουρική

Προκαταβολή 50 ή 100 ευρώ θα δίνεται σε συνταξιούχους για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και...

Καναδάς: Εφηβη έπαιξε πρώτη φορά στη ζωή της λαχείο και έγινε εκατομμυριούχος

Η Lamour, από το Οντάριο, δήλωσε ότι είχε ξεχάσει εντελώς το λαχείο μέχρι που άκουσε την είδηση ότι κάποιος από τη...