Αρχική Ελλάδα Πάτρα: Τεστ DNA σε Ρούλα και Μάνο – Θα επιβεβαιώσει αν το...

Πάτρα: Τεστ DNA σε Ρούλα και Μάνο – Θα επιβεβαιώσει αν το αίμα στο φιαλίδιο είναι της Τζωρτζίνας

Η 18η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση μετά τα 4 όχι στη Ρούλα Πισπιρίγκου, αποδέχθηκε το αίτημά της για εξέταση DNA στο φιαλίδιο με το αίμα καθώς αμφισβητεί ότι είναι της Τζωρτζίνας

Σε τεστ DNA θα υποβληθούν Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης καθώς η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα της προφυλακισμένης με το οποίο ζητούσε να γίνει η εν λόγω εξέταση στο φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Μάνος και Ρούλα αναμένεται να δώσουν δείγμα από τη μύτη τις επόμενες ημέρες για να γίνει η ταυτοποίηση.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η Ρούλα Πισπιρίγκου αμφισβήτησε πως το φιαλίδιο που βρέθηκε σε ψυγείο του Καραμανδάνειου ανήκει πράγματι στην Τζωρτζίνα.

Την επόμενη μέρα στις 31/5 ενημερώνεται η ανακρίτρια για την αμφισβήτηση και ένα 24ωρο μετά διατάσσει την κατεπείγουσα διασταύρωση με βιολογικό υλικό των γονιών ώστε να μην πλανάται ουδεμία αμφιβολία.

«Αν αποδειχθεί ότι είναι δείγμα της Τζωρτζίνας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί η τοξικολογική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί σε δεύτερο χρόνο στο συγκεκριμένο δείγμα» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Αλλά δεν είναι το μοναδικό δείγμα που μπαίνει στο μικροσκόπιο των ειδικών. Φιαλίδια αίματος εντοπίστηκαν σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα πλην του νοσοκομείου του Ρίου.

Άγνωστο παραμένει πάντως κατά πόσο το ξεχασμένο φιαλίδιο αίματος σε ένα ψυγείο που γιατροί και νοσηλευτές συντηρούσαν τα τρόφιμα τους είναι αξιοποιήσιμο και τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν.

«Όντως η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες όχι σε κοινό ψυγείο τροφίμων. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο και να βγάλει κάποια θετικότητα σε μια ουσία που θ’ αναζητηθεί» επισήμανε ο κ. Γαλεντέρης.

Όπως επεσήμανε στο Mega ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ο έλεγχος που μπορεί να διενεργηθεί είναι ποιοτικός και όχι ποσοτικός. Με απλά λόγια στην υπόθεση ότι υπάρχει κάποια ουσία, είναι δυνατό να εντοπιστεί, αλλά δεν θα μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής ποσότητα.

«Ο ποιοτικός έλεγχος μπορεί να γίνει. Ο ποσοτικός είναι αμφίβολο αν μπορεί να γίνει. Αν οι ουσίες έχουν επιθετικό χαρακτήρα μπορεί να μειωθούν σε περιεκτικότητά αλλά μπορούν να ανιχνευτούν ακόμα και μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Η ποσότητα αίματος που εμπεριέχει μέσα στο φιαλίδιο δεν επηρεάζει τον αριθμό των εξετάσεων που αν θελήσουν μπορούν να διενεργήσουν οι κορυφαίοι τοξικολόγοι που έχουν αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση.

«Όχι δεν έχει καμία σχέση, ακόμα και σε μια πολύ μικρή ποσότητα μπορεί να γίνει ανάλυση και να δώσει τα σωστά αποτελέσματα» είπε ο κ. Γαλεντέρης.

Μέχρι στιγμής η ανακρίτρια είχε απορρίψει συνολικά 4 αιτήματα της κατηγορούμενης.

«Το αίμα για εμάς είναι ένα πολύτιμο βιολογικό υλικό, ιδιαίτερα για τη πρόσφατη χρήσης μίας ουσίας. Όταν έχουμε πολλαπλά δειγματα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, θα μας δώσουν μία ξεκάθαρη εικόνα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λήψη αυτών των δειγμάτων έγινε μάλλον για άλλο λόγο και βρέθηκαν πρόσφατα, κάτι το οποίο δεν είναι ασυνήθιστο. Επιπλέον, δήλωσε πως ορθά η ανακρίτρια ζήτησε την εξέταση DNA.

Στη συνέχεια ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στο βάθος στο οποίο μπορούν να φτάσουν οι τοξικολογικές αναλύσεις: «Οι τρίχες δίνουν ανά μήνα ένα γενικό τοξικολογικό προφίλ, δηλαδή τι ουσίες έχουν ληφθεί από το άτομο. Αντίθετα, το αίμα δείχνει τις ουσίες που έχουν ληφθεί σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως το τελευταίο 24ωρο».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Στο στόχαστρο της εφορίας η φοροδιαφυγή των επαγγελματιών

Οι δαπάνες που δηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρεθούν στο στόχαστρο της φορολογικής διοίκησης με στόχο να περιοριστεί...

Τι σημαίνει η επανεκλογή Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά – Τα δύο κρίσιμα ζητήματα

«Δεν νομίζω ότι θα περιμένουμε δραματικές αλλαγές, καθώς με αυτή τη νίκη του στην αφετηρία αυτού που ονομάζει αιώνας της Τουρκίας, κανένας...

«Σαρώνει» ο ανταγωνιστής των Jumbo στην Ελλάδα – Ανοίγει 14ο κατάστημα σε 8 μήνες

Κάθε 17 μέρες ανοίγει ένα νέο κατάστημα στην ελληνική αγορά η πολωνική αλυσίδα Pepco, φθάνοντας πλέον τα 14 σημεία πώλησης, από...

«Στον πάγο» μπαίνουν τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών – Τι προβλέπεται

Ο ρόλος των εισπρακτικών εταιρειών και οι κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεων τους«Φρένο» στα τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες  –οι οποίες...

Καλαμάτα: 4 ανήλικοι έκλεψαν μοτοσυκλέτα

Συνελήφθησαν, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 28ης Μαΐου, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος...