Αρχική Ελλάδα Πέμπτη χώρα στην Ευρώπη στις κλοπές αυτοκινήτων ανά ημέρα η Ελλάδα

Πέμπτη χώρα στην Ευρώπη στις κλοπές αυτοκινήτων ανά ημέρα η Ελλάδα

Στην Ελλάδα,  Έτσι, κατά μέσο όρο, κάθε μέρα 76 αμάξια κάνουν «φτερά» στη χώρα μας, όπως αναφέρει η έρευνα που έκανε ο ιστότοπος confused.com.

Η διαφορά της Ελλάδας με την πρώτη στη σχετική λίστα Ιταλία είναι μικρή (μόλις 8% λιγότερες κλοπές αυτοκινήτων), παρά το ότι ο πληθυσμός της χώρας μας είναι 84% μικρότερος.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ιταλία με 276 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους, συνεπώς κατά μέσο όρο, σημειώνονται 455 κλοπές αυτοκινήτων την ημέρα στη γειτονική μας χώρα.

Η σύγκριση της Ιταλίας με χώρες με παρόμοιο πληθυσμό σε κλοπές σε ετήσια βάση έχει εντυπωσιακές διαφορές. Συγκεκριμένα, στην Ιταλία σημειώνονται 80% περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων τον χρόνο σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο και 5% περισσότερες από τη Γαλλία.

Από κει και πέρα, τη δεύτερη θέση κατέχει η Τσεχία, στην οποία καταγράφονται 274 κλοπές αυτοκινήτων ανά 100.000 κατοίκους. Παρά το ότι ο πληθυσμός της είναι κατά 84% μικρότερος από αυτόν της Ιταλίας, οι κλοπές είναι μόλις κατά 0,7% λιγότερες.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η Σουηδία με 266 κλοπές/100.000 κατοίκους, η οποία εμφανίζει τραγική εικόνα σε σχέση με τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες: 91% περισσότερες κλοπές από την Φινλανδία (139 κλοπές/100.000 κατοίκους) και 138% περισσότερες από τη Νορβηγία (112 κλοπές/100.000 κατοίκους).

Τέταρτη βρίσκεται η Γαλλία με 261 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους, ενώ βρίσκεται στην κορυφή σε ημερήσια βάση, με 474 κλοπές την ημέρα κατά μέσο όρο, που αντιστοιχεί σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο… ανά τρία λεπτά.

Αναφορικά με τις κλοπές σε ημερήσια βάση, η Ιταλία ακολουθεί με 455 την ημέρα και το Ηνωμένο Βασίλειο με 272 κλοπές ανά ημέρα, ενώ τέταρτη είναι η Γερμανία με 159 κλοπές αυτοκινήτων ημερησίως.

Από τις καλύτερες επιδόσεις σε ημερήσιο επίπεδο έχει η Κύπρος, με μόλις 4 κλοπές αυτοκινήτων την ημέρα, η οποία όμως ετησίως σκαρφαλώνει στη λίστα με 149 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους.

ereuna

Από την άλλη πλευρά, η Δανία είναι η χώρα στην οποία καταγράφονται οι λιγότερες κλοπές αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, συγκεκριμένα μόλις 5 ανά 100.000 κατοίκους (98% λιγότερα περιστατικά σε σχέση με την Ελλάδα).

Δεύτερη από το τέλος κατατάσσεται η Ρουμανία με 14 κλοπές/100.000 κατοίκους και ακολουθούν το Λίχτενσταϊν και η Κροατία με 22 κλοπές/100.000 κατοίκους, ποσοστό επίσης 98% μικρότερο σε σχέση με τη χώρα μας.

Ικανοποιητική σε ετήσιο επίπεδο είναι και η θέση της Γερμανίας με 71 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους, όπου όμως σε ημερήσιο επίπεδο η Γερμανία δεν τα πάει και τόσο καλά, με 159 κλοπές αυτοκινήτων κατά μέσο όρο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι 10 πόλεις στον κόσμο όπου απαιτούνται… βαριά πορτοφόλια

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Προφυλακιστέοι οι ανήλικοι που λήστεψαν καθηγητή στην Θεσσαλονίκη

Ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή τους και οδηγούνται σε καταστήματα κράτησης νέων μέχρι τη δίκη τους Προσωρινά κρατούμενοι...

ΗΠΑ: Φρικτή δολοφονία 85χρονης με κηροπήγιο – Τσακώθηκαν ποιος θα πληρώσει τον κτηνίατρο και τη σκότωσε

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για φόνο πρώτου και τρίτου βαθμού βρίσκεται ένας 84χρονος από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, αφού χτύπησε μέχρι...

Ευρώ: Έρχονται τα νέα χαρτονομίσματα – Τα δύο πιθανά θέματα

Στο επόμενο βήμα της διαδικασίας για τη δημιουργία των νέων χαρτονομισμάτων ευρώ προχωρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκρίνοντας δύο...

Τέλος επιτηδεύματος: Εκτός κουρέματος τα μπλοκάκια

Μετά από τις παρεμβάσεις διαμορφώνονται τρεις κατηγορίες: εκείνοι που πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος, εκείνοι που πληρώνουν μειωμένο τέλος και εκείνοι που απαλλάσσονται. Hμείωση του τέλους επιτηδεύματος...