Παρά την αηδία που προκάλεσε η ταινία στους θεατές, αποκάλυψε και μια παντοτινή γοητεία της Μουρ, μιας ηθοποιού που έχει μιλήσει ανοιχτά για τους δικούς της αγώνες με την αυτοεικόνα, μιας γυναίκας που έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Στη διάρκεια της καριέρας της, έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στο Χόλιγουντ και υπήρξε πρώιμη υποστηρίκτρια της μισθολογικής ισότητας, ακόμα και όταν το θέμα δεν ήταν ευρέως συζητημένο.
Η ταινία δίνει έμφαση στη διαδικασία της μεταμόρφωσης της γυναίκας, με αργούς ρυθμούς και εξονυχιστική παρατήρηση καθώς οι θεατές παρακολουθούν τη μάχη της ηρωίδας με την αυτοεικόνα της. Ο σκηνοθέτης Κοραλί Φαρζά υφαίνει μια φεμινιστική κριτική για την κοινωνία και τη βιομηχανία του θεάματος, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, όπως η πίεση για τελειότητα.
Η Μουρ, τώρα 60 ετών και γιαγιά, εκφράζει ότι έχει επιτέλους βρει την άνεση στο σώμα της και με την ευκαιρία αυτής της ταινίας, ελπίζει να επαναστατήσει κατά των προσδοκιών που αφορούν τη γυναικεία γήρανση σε έναν κλάδο που πολλές φορές κρίνει σκληρά.
Καθώς ανέπτυξε τον χαρακτήρα της, η Μουρ συνειδητοποίησε την αξία της αυτοαποδοχής και της αγάπης για τον εαυτό της. Αναφέρει ότι η ταινία της δίνει τη δυνατότητα να εγκλωβίσει την εσωτερική της σύνδεση με τον πόνο και την απόρριψη που βίωσε, κάτι που πολλές γυναίκες μπορούν να αναγνωρίσουν στην καριέρα τους.
Η Μουρ συμμερίζεται τις προσωπικές της εμπειρίες με θέματα όπως ο αλκοολισμός και η ψυχική υγεία, αποκαλύπτοντας τη σχέση που έχει με τη διασημότητα και πώς έχει εξελιχθεί με τα χρόνια. Η ιστορία της είναι γεμάτη προκλήσεις και παραμύθια, αλλά η ίδια φαίνεται να έχει βρει την ψυχική νηφαλιότητα που χρειαζόταν για να προχωρήσει.
Η ταινία κάτω από την καθοδήγηση της Κοραλί Φαρζά, αναμένεται να γίνει μια αφορμή για συζητήσεις γύρω από τη θέση των γυναικών στο Χόλιγουντ καθώς και την αποδοχή του γήρατος, προτάσσοντας το μήνυμα της αυτοπεποίθησης και της αξίας σε κάθε ηλικία.
Πηγή: kathimerini.gr