Αρχική Ελλάδα Περίπου 52.000 εκπαιδευτικοί θα χρειαστούν για τη στελέχωση των σχολείων το νέο...

Περίπου 52.000 εκπαιδευτικοί θα χρειαστούν για τη στελέχωση των σχολείων το νέο σχολικό έτος

“Σπάει” τα ρεκόρ ο αριθμός των νέων προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία κατέθεσε εγγράφως στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζ. Μακρή, για το σχολικό έτος 2022-2023 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά μέχρι τώρα 47.167 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην επικράτεια.

Συγκεκριμένα, έχουν προσληφθεί:

  • 24.674 εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης,
  • 14.431 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και
  • 8.062 μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία είναι φανερό ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2023/24 θα “σπάσουμε” ρεκόρ στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κοντολογίς στην ένταση και έκταση της ελαστικής εργασίας. Και αυτό καθώς θα απαιτηθούν για την κάλυψη των κενών, το σχολικό έτος 2023/24, περίπου, 52.000 αναπληρωτές αφού μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε την παραίτηση – συνταξιοδότηση πάνω από 4.000 μόνιμων εκπαιδευτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός θα είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός κενών θέσεων που «μετράνε» τα σχολεία από τη μεταπολίτευση και μετά.

Και η υπουργός Παιδείας μπορεί να επαναλαμβάνει ότι έχει διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς την περίοδο 2020-2022, ωστόσο με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους θα φανεί ανάγλυφα πια είναι η πραγματική κατάσταση στην εκπαίδευση. Η ελαστική εργασία θα είναι και πάλι στο φόρτε της και θα κάνει τα λόγια της υπουργού Παιδείας να μοιάζουν με ξόρκια.

«Βαβυλωνιακή γλώσσα» για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Τελευταία η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, άλλοτε με μισόλογα άλλοτε με τη γλώσσα του Μαντείου των Δελφών (για την οποία απαιτείται ερμηνευτής των “χρησμών”) αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί λόγω των εκλογών, κατά τη διάρκεια των οποίων «παγώνει» κάθε διαδικασία πρόσληψης στο δημόσιο. Ωστόσο αυτό το αφήγημα καταρρέει αν σκεφτεί κανείς δύο πράγματα:

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες και καθώς οι πιέσεις πυκνώνουν οι επιτελείς του υπουργείου Παιδείας αφήνουν ένα ανοικτό «παραθυράκι» για νέους μόνιμους διορισμούς. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού βρισκόμαστε σε μία άκρως «ζωντανή» προεκλογική περίοδο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ακίνητα: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας -Τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενισχύοντας τα...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού

Σε αύξηση της τιμή στο ψωμί, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 15 λεπτά, προσανατολίζονται οι αρτοποιοί. Αυτή τη στιγμή,...

Τουρκικά F-16: Την πολιτική Μενέντεζ συνεχίζει ο αντικαταστάτης του

Ανοιχτός στην πώληση F-16 στην Τουρκία υπό προϋποθέσεις δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπεν...

Aυτά είναι τα ελληνικά drones, «οι Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν πρωτοποριακές δυνατότητες»

Εικόνες από τα drones των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ – «Κάπου στην Αττική, το νεότευκτο Κέντρο...

Αναστάσιος Κλαδιανός: Γιατί κατεβαίνω ως υποψήφιος με τον Γιώργο Λεβεντάκη

ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ και συνεχίσουμε μαζί… Ο Αναστάσης σπούδασε  με υποτροφία στο University Of Paisley (University of West of Scotland) σαν  προγραμματιστής...