Αρχική Πολιτική Πετράκος – Δρούγκας για την μελέτη του έργου ανάπλασης πλατείας Φιλιατρών

Πετράκος – Δρούγκας για την μελέτη του έργου ανάπλασης πλατείας Φιλιατρών

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 3/10/2023

Ζητάμε σαφείς απαντήσεις από την Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου αναφορικά με τη μελέτη του έργου: ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών

Κύριε Περιφερειάρχη

Πριν 8 ημέρες ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκης στην ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στα Φιλιατρά είπε ότι “η νέα “αναμορφωμένη” μελέτη ανάπλασης πλατείας Φιλιατρών, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε” και το έργο θα γίνει .

Με δεδομένα όμως

  1. Της ριζικής αντίθεσης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών,αντί να γίνει ενα μόνο έργο η ανάπλαση της πλατείας και μάλιστα με το ανεξήγητα τεράστιο ποσό των 3,3εκατ. Ευρώ!!! να γίνουν μέσω του “Α. Τρίτσης” συγκεκριμένα αναγκαία έργα “Ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων Φιλιατρών” τα οποία έχουν ψηφιστεί μάλιστα από όλα τα συμβούλια .
  2. Την ρητή δέσμευση τουλάχιστον για διαβούλευση, του κ. Περιφερειάρχη με την τοπική κοινωνία όταν θα παραδοθεί η αναμορφωμένη μελέτη από τους μελετητές και πριν εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού μια και η Περιφερειακή Αρχή και η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας επιμένει εμμονικά να γίνει μόνο το έργο της ανάπλασης της Πλατείας παρα την απόρριψη τρεις φορές απο τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού της αρχικής μελέτης .

Συνεπώς αν είναι αληθή αυτά που είπε στην ομιλία του ο κ. Δήμαρχος δημιουργείται μείζον θέμα αδιαφάνειας , αναξιοπιστίας και εμμονής να γίνουν τα πράγματα ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ.

Με δεδομένα όλα αυτά σας ρωτάμε

1. Είναι αλήθεια ότι έχει παραδοθεί η αναμορφωμένη μελέτη στην Περιφέρεια και εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου πολιτισμού ?

2. Αν η απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα μας ειναι καταφατική σας ρωτάμε και σας καταγγέλλουμε γιατί δεν μας την έχετε δώσει όπως σας έχουμε ζητήσει?

3. Γιατί δεν προχωρήσατε σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία πριν εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου πολιτισμού όπως είχατε δεσμευθεί ?

Τέλος σας προειδοποιούμε ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε δεσμευτική ενέργεια πχ δημοπρασία ή σύμβαση, γιατί θα μας βρείτε απέναντί σας.

  • ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ! Να δοθούν η μελέτη και τα αρχιτεκτονικά σχέδια στη δημοσιότητα. Δεν έχετε δικαίωμα ούτε εσείς ούτε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να προχωρήσετε χωρίς να έχει προηγηθεί ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ γιατί αυτό είναι και ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των δημοτών των Φιλιατρών και ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ προκειμένου να επιβληθεί το έργο αυτό de facto!

Δώστε τώρα τη μελέτη στη Δημοσιότητα

Κάντε διαβούλευση τώρα

Σεβαστείτε τις ιδιες σας τις δεσμεύσεις και κυρίως τη λαϊκή βούληση των Φιλιατρινών και την ιστορία και τον πολιτισμό των Φιλιατρών .

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ‘Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου “

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αρχαίο DNA ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας

Οι γενετιστές έριξαν φως στις επιπτώσεις που είχε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Νέα ανάλυση DNA, που δημοσιεύεται...

Το κράτος με τους 38 κατοίκους που φυλακίζει όποιον έχει κρεμμύδια και σπανάκι

Μια μικρή έκταση 11 στρεμμάτων στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μόνο 38 κατοίκους, αυτοπροσδιορίζεται ως χώρα από τους ανθρώπους της και καλωσορίζει τους τουρίστες...

Σχεδόν μηδενικές οι τουρκικές παραβιάσεις από 978 που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο

Η «νέα σελίδα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η οποία επισφραγίστηκε με την «ανέφελη» επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, καταγράφεται και στα στοιχεία του...

Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά, πάνω...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με το νέο φορολογικό καθεστώς

Νέοι επαγγελματίες, όσοι δηλώνουν στην εφορία καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, εποχικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες – γονείς μονογονεϊκής ή πολύτεκνης οικογένειας, αυτοαπασχολούμενοι...