Αρχική Οικονομία Πετρέλαιο κίνησης: Θα πωλείται μειωμένο κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον...

Πετρέλαιο κίνησης: Θα πωλείται μειωμένο κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο

Το πετρέλαιο κίνησης θα πωλείται με μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (29/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρατείνεται και για τον Μάιο η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Ακόμα, όπως διευκρινίζεται, το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, «η ισχύς της υπό στοιχεία 44010 ΕΞ 2022/1.4.2022 (Β’ 1540) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας “Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης” παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, ήτοι έως και την 31η Μαΐου 2022, και το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης, με το ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο».

Fuel Pass: Ελεύθερα η αίτηση για όλα τα ΑΦΜ από σήμερα (30/04)

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία υποβολής αίτησης για το επίδομα βενζίνης στο vouchers.gov.gr καθώς, μετά τη σύγχυση με τα ΑΦΜ, το ΦΕΚ που δεν εφαρμόστηκε και τους δικαιούχους που έχασαν την προθεσμία, από το Σάββατο (30/04), οι αιτήσεις άνοιξαν για τα φυσικά πρόσωπα.

Έτσι, αιτήσεις εκτός προθεσμίας υπενθυμίζεται πως μπορούν να γίνονται και στα ΚΕΠ και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αίτησή τους, μπορούν τις καθημερινές μέχρι και τις 17:00 να καλούν στο τηλέφωνο: 215 560 5150.

Πώς κάνετε αίτηση για το Fuel Pass με κωδικούς TAXISNet

  • Αρχικά, κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.
  • Στη συνέχεια, με τους κωδικούς TAXISNet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το e-mail σας για την επιβεβαίωσή του.
  • Μόλις το επιβεβαιώσετεμ το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e-mail με το αν η αίτησή σας εγκρίθηκε ή όχι.

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

  • Σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα
  • Σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πρέβεζα: «Ελυσαν τα μάγια» σε γυναίκα με αντίτιμο 190.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ημεδαπή για υπόθεση κακουργηματικής απάτης. Κατηγορείται ότι μαζί με συνεργό της...

Χαμός στη Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον… νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο €3.000!

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν υπάλληλοι τράπεζας στη Βραζιλία την Τρίτη όταν είδαν να προσεγγίζει το γκισέ μια...

Λασίθι: Ανατροπή με τον θάνατο 65χρονου καρκινοπαθή – 45χρονος φίλος του κατηγορείται πως τον σκότωσε

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Λασιθίου από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού καρκινοπαθή...

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι celebrities που “κατεβαίνουν” υποψήφιοι και αφήνουν τα πόστα τους

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου – Ανάμεσα στους υποψηφίους των ελληνικών κομμάτων διάσημοι από τον...

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...