Αρχική Οικονομία Πετρέλαιο κίνησης: Θα πωλείται μειωμένο κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον...

Πετρέλαιο κίνησης: Θα πωλείται μειωμένο κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο

Το πετρέλαιο κίνησης θα πωλείται με μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (29/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρατείνεται και για τον Μάιο η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Ακόμα, όπως διευκρινίζεται, το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, «η ισχύς της υπό στοιχεία 44010 ΕΞ 2022/1.4.2022 (Β’ 1540) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας “Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης” παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, ήτοι έως και την 31η Μαΐου 2022, και το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης, με το ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο».

Fuel Pass: Ελεύθερα η αίτηση για όλα τα ΑΦΜ από σήμερα (30/04)

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία υποβολής αίτησης για το επίδομα βενζίνης στο vouchers.gov.gr καθώς, μετά τη σύγχυση με τα ΑΦΜ, το ΦΕΚ που δεν εφαρμόστηκε και τους δικαιούχους που έχασαν την προθεσμία, από το Σάββατο (30/04), οι αιτήσεις άνοιξαν για τα φυσικά πρόσωπα.

Έτσι, αιτήσεις εκτός προθεσμίας υπενθυμίζεται πως μπορούν να γίνονται και στα ΚΕΠ και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αίτησή τους, μπορούν τις καθημερινές μέχρι και τις 17:00 να καλούν στο τηλέφωνο: 215 560 5150.

Πώς κάνετε αίτηση για το Fuel Pass με κωδικούς TAXISNet

  • Αρχικά, κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.
  • Στη συνέχεια, με τους κωδικούς TAXISNet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το e-mail σας για την επιβεβαίωσή του.
  • Μόλις το επιβεβαιώσετεμ το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e-mail με το αν η αίτησή σας εγκρίθηκε ή όχι.

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

  • Σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα
  • Σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Λας Βέγκας: UFO κατέγραψε κάμερα αστυνομικού – «Εξωγήινοι 3 μέτρα με μεγάλα γυαλιστερά μάτια»

Κάτοικος κάλεσε την αστυνομία έντρομος και δήλωσε πως δύο εξωγήινοι βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού του.Πλάνα από κάμερα αστυνομικού στο Λας...

«Το άστρο της Φούρα»: Τιμή-ρεκόρ για το μεγαλύτερο ρουμπίνι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ

Το «Estrela de Fura», ένα ρουμπίνι που είχε βρεθεί πέρυσι το καλοκαίρι στα ορυχεία καναδικής εταιρείας στη Μοζαμβίκη ειναι το μεγαλύτερο...

Ζάκυνθος: Συνελήφθη αλλοδαπός που κυκλοφορούσε με τσεκούρι στο Λαγανά [εικόνα]

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Οικιακή βοηθός serial killer στη Ρόδο: Να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η εισαγγελική πρόταση

Κόλαφος είναι η εισαγγελική εισήγηση για την 45χρονη οικιακή βοηθό – serial killer στη Ρόδο, για την δολοφονία 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας...

Εφορία: Ποιες προθεσμίες λήγουν στο τέλος Ιουνίου

Μια σειρά από εκκρεμότητες με την Εφορία θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως τις 30 Ιουνίου αρκετοί πολίτες.Στο τέλος του μήνα λήγουν προθεσμίες που...