Αρχική Οικονομία Πετρέλαιο κίνησης: Θα πωλείται μειωμένο κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον...

Πετρέλαιο κίνησης: Θα πωλείται μειωμένο κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο

Το πετρέλαιο κίνησης θα πωλείται με μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (29/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρατείνεται και για τον Μάιο η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Ακόμα, όπως διευκρινίζεται, το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, «η ισχύς της υπό στοιχεία 44010 ΕΞ 2022/1.4.2022 (Β’ 1540) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας “Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης” παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, ήτοι έως και την 31η Μαΐου 2022, και το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης, με το ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο».

Fuel Pass: Ελεύθερα η αίτηση για όλα τα ΑΦΜ από σήμερα (30/04)

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία υποβολής αίτησης για το επίδομα βενζίνης στο vouchers.gov.gr καθώς, μετά τη σύγχυση με τα ΑΦΜ, το ΦΕΚ που δεν εφαρμόστηκε και τους δικαιούχους που έχασαν την προθεσμία, από το Σάββατο (30/04), οι αιτήσεις άνοιξαν για τα φυσικά πρόσωπα.

Έτσι, αιτήσεις εκτός προθεσμίας υπενθυμίζεται πως μπορούν να γίνονται και στα ΚΕΠ και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αίτησή τους, μπορούν τις καθημερινές μέχρι και τις 17:00 να καλούν στο τηλέφωνο: 215 560 5150.

Πώς κάνετε αίτηση για το Fuel Pass με κωδικούς TAXISNet

  • Αρχικά, κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.
  • Στη συνέχεια, με τους κωδικούς TAXISNet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το e-mail σας για την επιβεβαίωσή του.
  • Μόλις το επιβεβαιώσετεμ το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e-mail με το αν η αίτησή σας εγκρίθηκε ή όχι.

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

  • Σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα
  • Σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Διχασμένοι οι Βερολινέζοι με στάση του μετρό που λέγεται «Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά»

Διχασμένοι είναι οι Βερολινέζοι με σταθμό του μετρό που ονομάζεται «Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά» («Onkel Toms Hütte»). Καθώς σε παλαιότερες εποχές «μπαρμπα-Θωμά» αποκαλούσαν υποτιμητικά οι...

Ιταλία: Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης γιατί μετέτρεψε την Toyota του σε Ferrari F430

Ένας άνδρας 26 ετών κατηγορήθηκε για πλαστογραφία και παραβίαση εμπορικών σημάτων όταν αποκαλύφθηκε ότι η κόκκινη Ferrari F430 του ήταν στην...

Σεισμός: Μετά από μία ισχυρή δόνηση αυξάνονται τα εμφράγματα

Μεγάλη αύξηση των εμφραγμάτων τις πρώτες τέσσερις ημέρες ύστερα από μία μεγάλη σεισμική δόνηση παρατηρείται διαχρονικά, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Πρακτορείο FM...

Βόλος: 13χρονη καταγγέλλει τις στιγμές φρίκης που έζησε από τη μητέρα και τον πατέρα της

Η μικρή, χωρίς να υπάρχει σύμφωνα με τον πατέρα της, κανένα προηγούμενο μεταξύ τους ξεκίνησε το πρωί για το σχολείο και...

Επιδόματα-έκτακτες παροχές: Τι θα δοθεί εντός Δεκεμβρίου & σε ποιους (ημερομηνίες)

Οδεύοντας προς τις γιορτές, επισπεύδονται οι παροχές και τα επιδόματα προς τους δικαιούχους. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί πληρωμές συντάξεων, δώρων αλλά και...