Αρχική Οικονομία Πετρέλαιο θέρμανσης: Αγορά με νέα επιδότηση

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αγορά με νέα επιδότηση

Το κόστος των καυσίμων την περίοδο των Χριστουγέννων σκέφτονται οι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν το «δώρο» τους να «επενδύεται» στους λογαριασμούς των πρατηρίων και του ρεύματος. Οι προβλέψεις, ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον είναι θετικές ως προς την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης για τη διάρκεια των γιορτών.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα που θα πληρώσει κάποιος για την εκδρομή του θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι. Θετική εξέλιξη τη στιγμή που οδεύουμε προς την καρδιά του χειμώνα.

Ακόμη ένα θετικό νέο είναι πως εξετάζεται έντονα το σενάριο να συνεχιστεί και τους πρώτες μήνες του 2023 η κρατική επιδότηση που δίνεται στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης. Επιδότηση που μειώνει αισθητά την τιμή του.

Υπενθυμίζεται πως από τον Οκτώβριο βρίσκεται σε ισχύ η επιδότηση 25 λεπτά το λίτρο και η οποία σταματά στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, η επιδότηση θα ισχύσει και τους πρώτες μήνες του 2023, χωρίς να διευκρίνεται το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Οι τιμές σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη

Το τελευταίο διάστημα οι τιμές των υγρών καυσίμων παρουσιάζουν πτώση σχεδόν κατά 2 λεπτά καθημερινά, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου. Η τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης από τα δύο ευρώ έχει πέσει γύρω στο 1,90 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αθήνα είναι στα 1,872 ευρώ το λίτρο. Τα πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,42 ευρώ το λίτρο που είχε ξεκινήσει σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά είναι γύρω στο 1,17 ευρώ το λίτρο.

Ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος θέρμανσης

Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει στον τραπεζικό σας λογαριασμό και θα σπάσει σε 3 ημερομηνίες.

  • Η πρώτη θα γίνει έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 για την προκαταβολή της παρ. 2 του άρθρου 4 και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2022, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.
  • Η δεύτερη έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.
  • Η τρίτη έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Λιβαδειά: Πέθανε 37χρονος τερματοφύλακας μετά το τελευταίο ματς της σεζόν

Νέα τραγωδία στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά στη Λιβαδειά. Πέθανε ξαφνικά χθες, νικημένος πιθανότατα από την καρδιά του,...

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν…πράσινα-Τι συνέβη

Venice canal view, Italy Ένα φωσφοριζέ πράσινο χρώμα απέκτησε ξαφνικά το Μεγάλι Κανάλι της Βενετίας, προκαλώντας την απορία κατοίκων και...

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το καπό του αυτοκινήτου και βρήκε μέσα φίδι 1,5 μέτρου

Αντιμέτωπος με ένα… φίδι βρέθηκε ένας οδηγός στη Θεσσαλονίκη, όταν αποφάσισε να ανοίξει το καπό του αυτοκινήτου του.Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε...

Επερώτηση Αντωνίας Μπούζα για το συνέδριο ΤΒΕΧ – “Ασαφής και πρόχειρος απολογισμός”

  ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Της Αντιπροέδρου του ΠΕ.ΣΥ.Π. ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ ΘΕΜΑ: Ο ασαφής και πρόχειρος απολογισμός για το συνέδριο ΤΒΕΧ, απαιτεί...

Παγώνη: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για θανατηφόρα πανδημία

“Συναγερμός” για τη νέα θανατηφόρα πανδημία «Νόσο X» σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος σε συνέδριο στη Γενεύη πρόκειται να...