Αρχική Πολιτική Πετρίτσης: Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική...

Πετρίτσης: Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική των πανηγυρισμών, του αυτοθαυμασμού και της προπαγάνδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2.6.2021
Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας υλοποίησε μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», προγράμματα κουνουποκτονίας, εξασφαλίζοντας πόρους εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Η επιτυχία στην υλοποίηση των προγραμμάτων (κουνουποκτονία, δράσεις για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, της ελονοσίας κτλ.) οδήγησε τις άλλες Περιφέρειες της χώρας στην εφαρμογή παρόμοιων δράσεων, έχοντας ως πρότυπο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ.Νίκας παρέλαβε εξασφαλισμένους πόρους και είχε την υποχρέωση και την ευθύνη να συνεχίσει την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Η απόφαση του να βάλει «λουκέτο» στην «Πελοπόννησος Α.Ε.» και να αναθέσει το έργο των 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου στο νεοσύστατο «Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ- Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.», αποδείχθηκε καταστροφική για την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού θέματος που αφορά τη Δημόσια Υγεία.
Η ολιγωρία και οι μεγάλες καθυστερήσεις της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα έχουν πλέον ορατά αποτελέσματα αφού η καλοκαιρινή περίοδος ήδη έχει αρχίσει και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ούτε ο διαγωνισμός προκειμένου να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί.
Στην Κορινθία το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό με επισφάλεια για τη Δημόσια Υγεία αλλά και σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό.
Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική των πανηγυρισμών, του αυτοθαυμασμού και της προπαγάνδας για το δήθεν μεγάλο έργο που επιτελούν στην Π.Ε. Κορινθίας.
Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Ο δήθεν «ηθικός» και «αδιάφθορος» κ.Νίκας, 22 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έχει ταυτιστεί με …περίεργες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς, με αναθέσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις σε ό,τι αφορά τα τεχνικά έργα, με απόλυτη απουσία σε ό,τι αφορά τις δράσεις τουρισμού και πολιτισμού και με παντελής έλλειψη στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου.
Η προβολή έργων της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Κορινθίας αποτελεί «μονόδρομο» για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, με δεδομένο ότι δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιβόητη και πολυδιαφημισμένη περίφραξη της Διώρυγας, όπου σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής θα είχε ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021 ενώ όπως αποκαλύφθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία και δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της Διώρυγας.
Αλλά ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σοβαρή αναβάθμιση !!! του Ισθμού με ανακαίνιση υπάρχοντος κτηρίου επιφανείας 14,60 τ.μ. με κόστος παρακαλώ μόλις 20.000€!!!

Θαυμάστε τους!!!!

Γιώργος Πετρίτσης

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε αναρτώνται τα «ραβασάκια» για 700.000 επαγγελματίες

Ετοιμη είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να αναρτήσει στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας τον λογαριασμό της επιστρεπτέας προκαταβολής για 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να...

Γνωρίστε τον άνθρωπο που έχασε τα περισσότερα λεφτά στην Ιστορία από κρυπτονομίσματα

7 crypto billionaires έχασαν πάνω από 144 δισ. δολάρια μέσα σε μερικές εβδομάδες – Όμως, ο Changpeng Zao έσπασε όλα τα...

Ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Πώς το κύμα που αναμένουν οι ειδικοί μπορεί… να γίνει τσουνάμι

Μια δυστυχώς αναμενόμενη αλλά και δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί ο αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία και...

Αυτή είναι η πιο τρομακτική οδική γέφυρα στον κόσμο

Σίγουρα κάτι που δεν περιμένει να βρει κανείς μπροστά του ειδικά σε αστικό περιβάλλον είναι αυτή η γέφυρα που κάνει τους...

Μωρό μαμούθ ηλικίας 30.000 ετών εντοπίστηκε «τέλεια διατηρημένο» -Το βρήκε χρυσωρύχος στον Καναδά [εικόνες]

Ένα ολόκληρο μωρό μαμούθ βρέθηκε παγωμένο με τη γούνα του στον μόνιμο παγετό του βορειοδυτικού Καναδά. Είναι η πρώτη τέτοια ανακάλυψη...