Αρχική Πολιτική Πετρίτσης: Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική...

Πετρίτσης: Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική των πανηγυρισμών, του αυτοθαυμασμού και της προπαγάνδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2.6.2021
Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας υλοποίησε μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», προγράμματα κουνουποκτονίας, εξασφαλίζοντας πόρους εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Η επιτυχία στην υλοποίηση των προγραμμάτων (κουνουποκτονία, δράσεις για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, της ελονοσίας κτλ.) οδήγησε τις άλλες Περιφέρειες της χώρας στην εφαρμογή παρόμοιων δράσεων, έχοντας ως πρότυπο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ.Νίκας παρέλαβε εξασφαλισμένους πόρους και είχε την υποχρέωση και την ευθύνη να συνεχίσει την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Η απόφαση του να βάλει «λουκέτο» στην «Πελοπόννησος Α.Ε.» και να αναθέσει το έργο των 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου στο νεοσύστατο «Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ- Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.», αποδείχθηκε καταστροφική για την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού θέματος που αφορά τη Δημόσια Υγεία.
Η ολιγωρία και οι μεγάλες καθυστερήσεις της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα έχουν πλέον ορατά αποτελέσματα αφού η καλοκαιρινή περίοδος ήδη έχει αρχίσει και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ούτε ο διαγωνισμός προκειμένου να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί.
Στην Κορινθία το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό με επισφάλεια για τη Δημόσια Υγεία αλλά και σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό.
Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική των πανηγυρισμών, του αυτοθαυμασμού και της προπαγάνδας για το δήθεν μεγάλο έργο που επιτελούν στην Π.Ε. Κορινθίας.
Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Ο δήθεν «ηθικός» και «αδιάφθορος» κ.Νίκας, 22 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έχει ταυτιστεί με …περίεργες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς, με αναθέσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις σε ό,τι αφορά τα τεχνικά έργα, με απόλυτη απουσία σε ό,τι αφορά τις δράσεις τουρισμού και πολιτισμού και με παντελής έλλειψη στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου.
Η προβολή έργων της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Κορινθίας αποτελεί «μονόδρομο» για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, με δεδομένο ότι δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιβόητη και πολυδιαφημισμένη περίφραξη της Διώρυγας, όπου σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής θα είχε ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021 ενώ όπως αποκαλύφθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία και δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της Διώρυγας.
Αλλά ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σοβαρή αναβάθμιση !!! του Ισθμού με ανακαίνιση υπάρχοντος κτηρίου επιφανείας 14,60 τ.μ. με κόστος παρακαλώ μόλις 20.000€!!!

Θαυμάστε τους!!!!

Γιώργος Πετρίτσης

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Παγώνη: Οσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Ομικρον

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον», σημείωσε σήμερα η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για μια...

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας μετά την καταγγελία 24χρονης για βιασμό

Εισαγγελική έρευνα άρχισε με αφορμή υπόθεση βιασμού 24χρονης σε πάρτι παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, μετά τις καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας.Όπως αναφέρει...

Έρχεται το «ψηφιακό ευρώ»: Πώς θα αλλάξει η ζωή μας

Ο σχεδιασμός της ΕΚΤ, οι ανησυχίες που εκφράζονται και οι τελικές αποφάσεις για το ψηφιακό ευρώΗ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει...

Καιρός – Αεροχείμαρρος φέρνει πολικές θερμοκρασίες στην Ελλάδα

Αγριεύει και πάλι ο καιρός από αύριο Τρίτη.Η κάθοδος των ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα μας, η οποία ξεκίνησε με την κακοκαιρία Διομήδης...

ΕΝΦΙΑ: Οι αλλαγές που προωθούνται – Για ποιους και πόσο μειώνεται

Έναν περίπου μήνα πριν από την ανακοίνωση του ΕΝΦΙΑ, που αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου, η αναμόρφωσή του αποδεικνύεται δύσκολο σταυρόλεξο μιας...