Αρχική Πολιτική Πετρίτσης: Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική...

Πετρίτσης: Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική των πανηγυρισμών, του αυτοθαυμασμού και της προπαγάνδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2.6.2021
Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας υλοποίησε μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», προγράμματα κουνουποκτονίας, εξασφαλίζοντας πόρους εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Η επιτυχία στην υλοποίηση των προγραμμάτων (κουνουποκτονία, δράσεις για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, της ελονοσίας κτλ.) οδήγησε τις άλλες Περιφέρειες της χώρας στην εφαρμογή παρόμοιων δράσεων, έχοντας ως πρότυπο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ.Νίκας παρέλαβε εξασφαλισμένους πόρους και είχε την υποχρέωση και την ευθύνη να συνεχίσει την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Η απόφαση του να βάλει «λουκέτο» στην «Πελοπόννησος Α.Ε.» και να αναθέσει το έργο των 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου στο νεοσύστατο «Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ- Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.», αποδείχθηκε καταστροφική για την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού θέματος που αφορά τη Δημόσια Υγεία.
Η ολιγωρία και οι μεγάλες καθυστερήσεις της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα έχουν πλέον ορατά αποτελέσματα αφού η καλοκαιρινή περίοδος ήδη έχει αρχίσει και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ούτε ο διαγωνισμός προκειμένου να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί.
Στην Κορινθία το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό με επισφάλεια για τη Δημόσια Υγεία αλλά και σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό.
Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική των πανηγυρισμών, του αυτοθαυμασμού και της προπαγάνδας για το δήθεν μεγάλο έργο που επιτελούν στην Π.Ε. Κορινθίας.
Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Ο δήθεν «ηθικός» και «αδιάφθορος» κ.Νίκας, 22 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έχει ταυτιστεί με …περίεργες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς, με αναθέσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις σε ό,τι αφορά τα τεχνικά έργα, με απόλυτη απουσία σε ό,τι αφορά τις δράσεις τουρισμού και πολιτισμού και με παντελής έλλειψη στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου.
Η προβολή έργων της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Κορινθίας αποτελεί «μονόδρομο» για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, με δεδομένο ότι δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιβόητη και πολυδιαφημισμένη περίφραξη της Διώρυγας, όπου σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής θα είχε ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021 ενώ όπως αποκαλύφθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία και δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της Διώρυγας.
Αλλά ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σοβαρή αναβάθμιση !!! του Ισθμού με ανακαίνιση υπάρχοντος κτηρίου επιφανείας 14,60 τ.μ. με κόστος παρακαλώ μόλις 20.000€!!!

Θαυμάστε τους!!!!

Γιώργος Πετρίτσης

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ποιες είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στο κόσμο

Κάθε μήνα, όταν έρχονται οι λογαριασμοί, τα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται πόσο έχει ακριβύνει η ζωή. Και αυτό το...

Βομβαρδιστικό B-21 Raider: Το πρώτο πολεμικό αεροσκάφος 6ης γενιάς που αποκαλύπτεται στον κόσμο

Το νέο βομβαρδιστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, B-21 Raider, πρόκειται να παρουσιάσει την Παρασκευή η Northrop Grumman Corporation, σε συνεργασία με την...

Προειδοποίηση των ειδικών για την ατμόσφαιρα τον χειμώνα -Τι θα φέρει η μαζική καύση ξύλων

Η σημαντική στροφή του κόσμου στην καύση ξύλου για οικιακή θέρμανση είναι μια δυσοίωνη, αλλά ιδιαίτερα πιθανή προοπτική για τον φετινό χειμώνα, η οποία...

Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις – Έως τις 21 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση στους δικαιούχους

Περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi), σύμφωνα με...

Τουρκία: Με ντομάτες, αγγούρια και μελιτζάνες διαμαρτυρήθηκε βουλευτής για την ακρίβεια

Τρομερό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η γείτονα χώρα με την ακρίβεια στα τρόφιμα, μιας και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ εκτοξεύονται...