Αρχική Πολιτική Πέτρος Κωνσταντινέας: Πως οραματίζομαι το ΣΥΡΙΖΑ

Πέτρος Κωνσταντινέας: Πως οραματίζομαι το ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από την είσοδο της Ελλάδας στη νομισματική ένωση και τη χαμένη ευκαιρία για πραγματικές μεταρρυθμίσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο, ο λαός επιλέγοντας μία το ΠΑ.ΣΟ.Κ και μία τη Ν.Δ. για τη διακυβέρνηση της χώρας, οδηγήθηκε στο τέλμα, αφού με τις πολιτικές που ακολούθησαν οι εν λόγω κυβερνήσεις, έφεραν το Δ.Ν.Τ., φτωχοποιώντας τους Έλληνες και το ελληνικό κράτος.
Το 2015 με ποσοστό 36%, ο λαός με την ψήφο του εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα να βγάλει την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά τα κατάφερε, αφού ακολούθησε μια οικονομική πολιτική που απομάκρυνε το Δ.Ν.Τ. ρυθμίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρέος. Παράλληλα, βελτιστοποιήθηκε η παραγωγική ανασυγκρότηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η κοινωνική πολιτική, αποτέλεσε κι αυτή ένα από τα σημαντικά ζητήματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας οργανωμένες παρεμβάσεις με στόχο την ανόρθωση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Κι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ είχε ψηφιστεί μνημόνιο.
Παρόλα αυτά, έρχεται το 2019 όπου ο λαός βάζει το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 32%, δείχνοντας και πάλι εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία. Μια Ν.Δ. με το σύστημα της ολιγαρχίας δίπλα της.
Μόνο που αυτή τη φορά στο ταμείο του κράτους υπάρχουν 37 δις ευρώ! 37 δις που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τους κόπους και τις οικονομίες του ελληνικού λαού!
Στα δύο χρόνια που ακολούθησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να ενσωματώσει στις τάξεις του κόμματος τα ποσοστά του 36% αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Προβλήματα που προέρχονται είτε από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στο άνοιγμα που κάνει στους πολίτες το κόμμα, είτε γιατί το άνοιγμα που κάνει δεν έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Για εμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ πως έχει ένα πλεονέκτημα που δε διαθέτει κανένα άλλο κόμμα. Την επαφή με την κοινωνία! Αυτή η επαφή κρίνω πως ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να αποκατασταθεί γιατί δυστυχώς διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο λαός ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην κοινωνία μαζί με την κοινωνία, χωρίς ξύλινους λόγους.
Έχει ανάγκη από πραγματικές και άμεσες λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και όχι να ακούει διαπιστώσεις.
Ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ που ενώνει όλους τους Έλληνες, μη διακρίνοντας τους πολίτες σε μπλε, πράσινους ή κόκκινους .
Ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ που δε χάνει τα ανακλαστικά του και την ψυχραιμία του για το πώς θα αντιμετωπιστούν έκτατες κρίσεις.
Ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα καλλιεργεί και θα παρέχει πεδία δράσης για όλους και αξιοκρατικά και που αυτά δεν θα αποτελούν «τσιφλίκι» κανενός κόμματος.
Ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει όραμα για την Ελλάδα και θα αφήσει εφόδια στις επόμενες γενιές.
Τέλος ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ των πολλών και όχι των λίγων!
Αυτό το Σύριζα οραματίζομαι κι εγώ, μαζί και πλάι με τους συμπολίτες μου.
Πέτρος Ν. Κωνσταντινέας Πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τατούλης: Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση του κ.Νίκα και της πολιτικής σκευωρίας του έχει ήδη αρχίσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ18.1.2022Απόλυτη δικαίωση για τον τ.Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους συνεργάτες του αποτελούν οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης σχετικά με...

Ερχονται τα ηλεκτρονικά “κουπόνια” έκπτωσης φόρου για πληρωμές με κάρτα: Πώς θα τα μαζεύουμε – Ποια επαγγέλματα θα αφορά

Έρχεται, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες για τα κίνητρα πληρωμών με πιστωτική...

ΗΠΑ – Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή, δηλώνει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε σήμερα «εξαιρετικά επικίνδυνη» την ουκρανική κρίση, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια επίθεση...

Σχολεία – Ξεκινά η διανομή των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Η διαδικασία

Από σήμερα, Τετάρτη, μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να προμηθεύονται από τα φαρμακεία πέντε δωρεάν self test.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές...

Η απόφαση Νίκα για τις αρμοδιότητες του εντεταλμένου συμβούλου Γιάννη Μπουντρούκα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, προβλέπονται οι αναλυτικές αρμοδιότητες του εντεταλμένου Γιάννη Μπουντρούκα.Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, κ. Μπουντρούκας Ιωάννης.– Eισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο...