Αρχική Πολιτική Πέτρος Κωνσταντινέας: Πως οραματίζομαι το ΣΥΡΙΖΑ

Πέτρος Κωνσταντινέας: Πως οραματίζομαι το ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από την είσοδο της Ελλάδας στη νομισματική ένωση και τη χαμένη ευκαιρία για πραγματικές μεταρρυθμίσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο, ο λαός επιλέγοντας μία το ΠΑ.ΣΟ.Κ και μία τη Ν.Δ. για τη διακυβέρνηση της χώρας, οδηγήθηκε στο τέλμα, αφού με τις πολιτικές που ακολούθησαν οι εν λόγω κυβερνήσεις, έφεραν το Δ.Ν.Τ., φτωχοποιώντας τους Έλληνες και το ελληνικό κράτος.
Το 2015 με ποσοστό 36%, ο λαός με την ψήφο του εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα να βγάλει την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά τα κατάφερε, αφού ακολούθησε μια οικονομική πολιτική που απομάκρυνε το Δ.Ν.Τ. ρυθμίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρέος. Παράλληλα, βελτιστοποιήθηκε η παραγωγική ανασυγκρότηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η κοινωνική πολιτική, αποτέλεσε κι αυτή ένα από τα σημαντικά ζητήματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας οργανωμένες παρεμβάσεις με στόχο την ανόρθωση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Κι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ είχε ψηφιστεί μνημόνιο.
Παρόλα αυτά, έρχεται το 2019 όπου ο λαός βάζει το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 32%, δείχνοντας και πάλι εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία. Μια Ν.Δ. με το σύστημα της ολιγαρχίας δίπλα της.
Μόνο που αυτή τη φορά στο ταμείο του κράτους υπάρχουν 37 δις ευρώ! 37 δις που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τους κόπους και τις οικονομίες του ελληνικού λαού!
Στα δύο χρόνια που ακολούθησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να ενσωματώσει στις τάξεις του κόμματος τα ποσοστά του 36% αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Προβλήματα που προέρχονται είτε από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στο άνοιγμα που κάνει στους πολίτες το κόμμα, είτε γιατί το άνοιγμα που κάνει δεν έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Για εμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ πως έχει ένα πλεονέκτημα που δε διαθέτει κανένα άλλο κόμμα. Την επαφή με την κοινωνία! Αυτή η επαφή κρίνω πως ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να αποκατασταθεί γιατί δυστυχώς διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο λαός ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην κοινωνία μαζί με την κοινωνία, χωρίς ξύλινους λόγους.
Έχει ανάγκη από πραγματικές και άμεσες λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και όχι να ακούει διαπιστώσεις.
Ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ που ενώνει όλους τους Έλληνες, μη διακρίνοντας τους πολίτες σε μπλε, πράσινους ή κόκκινους .
Ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ που δε χάνει τα ανακλαστικά του και την ψυχραιμία του για το πώς θα αντιμετωπιστούν έκτατες κρίσεις.
Ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα καλλιεργεί και θα παρέχει πεδία δράσης για όλους και αξιοκρατικά και που αυτά δεν θα αποτελούν «τσιφλίκι» κανενός κόμματος.
Ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει όραμα για την Ελλάδα και θα αφήσει εφόδια στις επόμενες γενιές.
Τέλος ονειρεύεται ένα ΣΥΡΙΖΑ των πολλών και όχι των λίγων!
Αυτό το Σύριζα οραματίζομαι κι εγώ, μαζί και πλάι με τους συμπολίτες μου.
Πέτρος Ν. Κωνσταντινέας Πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Άνω – κάτω με το Power Pass: Η φορολογική δήλωση «πετάει» την αίτηση από το σύστημα

Πρόβλημα στις υπό εκκαθάριση αιτήσεις για το Power Pass για εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους προκαλούν οι φορολογικές δηλώσεις. Ειδικότερα, από το απόγευμα...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους, πάνω από 300.000 ευρώ η λεία

Μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για την εξάρθρωση συμμορίας που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένα άτομα βρίσκεται σε εξέλιξη.Σύμφωνα με την...

Αλάσκα: Κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε παγόβουνο – Βίντεο από τρομοκρατημένο επιβάτη

Τη σοκαριστική στιγμή που ένα κρουαζιερόπλοιο συγκρούεται με ένα παγόβουνο στη μέση του ωκεανού, κατέγραψε ένας τρομοκρατημένος επιβάτης του πλοίου που...

Έρευνα – σοκ: Το 69,5% θεωρεί ότι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι – Η διαπλοκή (49,1%) το βασικότερο πρόβλημα της Δημοκρατίας

-Το 69,5% θεωρεί ότι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και κοιτάνε μόνο το δικό τους συμφέρον-μεταξύ αυτών και το 82,9% των νέων...

Ανακοίνωση – Απάντηση σε δημοσιεύματα αναφορικά με το εμπορικό σήμα «Turkaegean»

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που σχετίζονται με την καταχώριση του «Turkaegean» στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) ως εμπορικού σήματος και για την αποφυγή...