Αρχική Ελλάδα Philoctetes: Το γαλλικό τεθωρακισμένο έτοιμο να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό

Philoctetes: Το γαλλικό τεθωρακισμένο έτοιμο να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευση Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα βρέθηκε το τακτικό όχημα «Philocteres» ώστε να αξιολογηθεί και να δρομολογηθεί η ένταξή του στον Ελληνικό Στρατό.

Ο Philoctetes ανήκει στη γαλλική Nexter και μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του του στην έκθεση DEFEA 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan στην περιοχή του Αεροδρομίου, ταξίδεψε έως τον Αυλώνα ώστε να αποδείξει σε πραγματικές συνθήκες τις δεξιότητές του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Philoctetes στο ΚΕΤΘ, οι άνθρωποι της Nexter είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικώς τις προδιαγραφές του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης, το οποίο εφοδιάζεται με ένα πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 40 χιλιοστών καθώς και με σύστημα εκτόξευσης αντιαρματικών βλημάτων.

Το τηλεχειριζόμενο πυροβόλο των 40 χιλιοστών αποτελεί πλέον με διαδεδομένη λύση για τις στρατιωτικές δυνάμεις και έχει ήδη βρει εφαρμογή σε αντίστοιχες υλοποιήσεις του βρετανικού και του βέλγικου στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός Στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης και από την ελληνική EODH, η οποία παρουσίασε στην DEFEA 2021 τον ΟΠΛΙΤΗ.

Ο ΟΠΛΙΤΗΣ συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξής του στην περιοχή της Χαλκιδικής όπου και εδρεύει η EODH, και αναμένεται να βρεθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, ώστε να περάσει από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Να θυμίσουμε ότι και η γειτονική Τουρκία έχει προχωρήσει στην εξέλιξη Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης, τα οποία μάλιστα εξάγει σε χώρες τις αφρικανικής ηπείρου, διεκδικώντας μια θέση στην παγκόσμια αγορά των αμυντικών συστημάτων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη – Μόντι: Διπλασιάζουμε τις εμπορικές συναλλαγές μέχρι το 2030

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Παιδί 9 ετών πυροβόλησε και σκότωσε μέλος της οικογένειάς του

Παιδί εννιά ετών το οποίο βαραίνουν υποψίες πως σκότωσε μέλος της οικογένειάς του με όπλο συνελήφθη στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη...

Χειρουργεία: 26.221 ασθενείς σε αναμονή για πάνω από χρόνο

Από την αρχική λίστα, το 38% των περιστατικών διαγράφηκε, καθώς είτε είχε χειρουργηθεί είτε δεν είχε πλέον λόγο για...

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων

Τρία άτομα συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων τη Δευτέρα. Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας...

Φρίκη στο μετρό της Νέας Υόρκης: Η αστυνομία βρήκε ένα ανθρώπινο πόδι και αναζητά το πτώμα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...