Αρχική Οικονομία Πιερρακάκης: Έρχεται η εφαρμογή για τις e- μεταβιβάσεις ακινήτων – Πώς θα...

Πιερρακάκης: Έρχεται η εφαρμογή για τις e- μεταβιβάσεις ακινήτων – Πώς θα λειτουργεί

Σε λίγες εβδομάδες έρχεται εφαρμογή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων.

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική εκπομπή στο Action 24, “η πραγματικά μεγάλη διευκόλυνση στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα έρθει σε λίγες εβδομάδες. Και αυτό θα έχει να κάνει με ένα ψηφιακό σύστημα μεταβίβασης ακινήτων το οποίο θα είναι πλήρες” .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την ψηφιακή εφαρμογή θα την έχει ο συμβολαιογράφος μέσω της οποίας θα αντλεί όλα τα δεδομένα που χρειάζεται για να έχει μπροστά του.
Στην αρχή ο πολίτης που θέλει να μεταβιβάσει το ακίνητό του θα πρέπει να επισκέπτεται τον συμβολαιογράφο προκειμένου να εξυπηρετηθεί από αυτόν, τόνισε και σημείωσε ότι στην “πορεία ο στόχος είναι να γίνεται αυτό μέσω μιας τηλεδιάσκεψης με τον συμβολαιογράφο. Γιατί όλα τα εξελίσσουμε δεν φτιάχνουμε κάτι και το αφήνουμε. Αλλά για αρχή αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα έχουμε φυσική επίσκεψη στο γραφείο ενός συμβολαιογράφου. Αυτό από μόνο του είναι τεράστιο βήμα αλλαγής σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς μεταβιβάσεων ακινήτων”.

Οι δημοφιλείς εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σχετικά με τις δημοφιλείς εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι μεγαλύτερη ανταπόκριση έχουν οι υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, δηλαδή εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.


Μέχρι σήμερα έχουμε μέσω του gov.gr περίπου 4,5 εκατομμύρια υπεύθυνες δηλώσεις που έχουν βγει ψηφιακά” τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εξουσιοδοτήσεις. Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και όχι εβδομάδες θα αυξηθούν οι υπηρεσίες γνησίου υπογραφής.

“Υπολείπεται το γνήσιο υπογραφής όπως για παράδειγμα για τα συμβόλαια ή για άλλες πράξεις, όπου αυτό ακόμα γίνεται με φυσικό τρόπο” είπε και ανακοίνωσε ότι “εντός του μήνα και μάλιστα συγκεκριμένα λίγων ημερών, αυτό θα γίνεται μέσω του gov.gr. ‘Οπως θα γίνεται και μέσω του gov.gr και το κομμάτι που αφορά στα ιδιωτικά συμφωνητικά. Δηλαδή εάν δύο πολίτες θέλουν να υπογράψουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό αυτό θα μπορούν να το κάνουν πλέον και από το σπίτι τους”.

Για τις δόσεις του εμβολιασμού

Όπως είπε ” Περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και κοντά 5,6 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις. Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση» και υπογράμμισε ότι ” ειδικά για τα ραντεβού της 1ης δόσης τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν”.

Ο κ. Πιερρακάκης σχετικά με την εμβολιαστική κίνηση ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πιστεύουμε ότι αφενός πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα εκείνα που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, ενώ ένα άλλο κομμάτι έχει να κάνει με την άσκηση πειθούς και την επικοινωνία όλων των ιατρικών δεδομένων που αφορούν μια πολύ δύσκολη συγκυρία”.

Μιλώντας για το σύστημα εμβολιασμού επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο σύστημα και πρόσθεσε: ” Αντανακλά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και στον χώρο της πληροφορικής κι ευρύτερα στην χώρα μας όταν υπάρχει σχέδιο και κατάλληλοι άνθρωποι και πάνω από όταν υπάρχει η βούληση ”

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μεγάλη Βρετανία: Έδεσαν λουκάνικο σε drone για να σώσουν σκυλίτσα από την παλίρροια

Σε «φουρτούνες» έβαλε τις Αρχές η Μίλι, μια πανέμοφρη παιχνιδιάρα σκυλίτσα, που εξαφανίστηκε στο Χάβαντ του Χαμσάιρ. Το έξι μηνών κουτάβι μετά...

«Η Βαριοπούλα»: Ο διαβόητος κακοποιός του Μεξικού καταδικάστηκε σε φυλάκιση 60 ετών -Το «βιογραφικό» του

Ένας αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης στο Μεξικό, ο οποίος έγινε ένας από τους πλέον καταζητούμενους στη χώρα εξαιτίας της κλοπής πετρελαίου σε...

Παντελής Παντελίδης – «Είμαι 1000% σίγουρος ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου» είπε στο δικαστήριο ιατροδικαστής

Την άποψή του, ότι η Φρόσω Κυριάκου ήταν η οδηγός του μοιραίου τζιπ που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, εξέφρασε ενώπιον του δικαστηρίου ο...

Πρόγραμμα συναντήσεων με Δημάρχους και στη συνέχεια με Δημοτικά Συμβούλια ξεκινά η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ22.1.2022Πρόγραμμα συναντήσεων με Δημάρχους και στη συνέχεια με Δημοτικά Συμβούλια ξεκινά η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» για ανταλλαγή απόψεων και...

Κύρια και επικουρική σύνταξη με… ένα κλικ – Τι αλλάζει για τους νέους συνταξιούχους

Με ένα κλικ… και κύρια και επικουρική σύνταξη. Ηλεκτρονικά πια μπορεί να υποβάλλεται μέσα από την ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ η αίτηση για τη λήψη τόσο...