Αρχική Κόσμος Πήραν Tesla περιπολικά για… αθόρυβες καταδιώξεις

Πήραν Tesla περιπολικά για… αθόρυβες καταδιώξεις

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές εξετάζουν τη χρηστικότητα του ηλεκτρικά sedan, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στην Tesla σχετικά με την επίδραση των διαφόρων πρόσθετων συστημάτων στην αυτονομία.

Αθόρυβες καταδιώξεις και συλλήψεις υπόσχονται τα περιπολικά Tesla Model 3 που έχουν ενταχθεί εδώ και περίπου εννιά μήνες στο στόλο των βρετανικών αστυνομικών αρχών.

Αυτά έχουν παραληφθεί στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για την εξαγωγή στοιχείων σχετικά με την επίδραση των πρόσθετων συστημάτων επείγουσας προειδοποίησης οχημάτων (π.χ. μπλε LED φάροι) στην αυτονομία του ηλεκτρικού sedan.

Μετά από πολύμηνες δομικές σε πραγματικές συνθήκες, η εταιρεία διαπίστωσε ότι τα μηδενικών ρύπων περιπολικά μπορούν να διανύσουν πάνω από 320 χλμ. σε ταχύτητες καταδίωξης και με ενεργοποιημένους τους μπλε φάρους τους.

Ειδικότερα, η έρευνα καταδεικνύει ότι το Model 3 μπορεί να λειτουργήσει για περισσότερες από τέσσερις ώρες σε πλήρη επιχειρησιακή δραστηριότητα.  

Η δοκιμή επίσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ενσωματωμένα συστήματα επιτήρησης (ήχου και εικόνας) έχουν πολύ μικρό αντίκτυπο στην μπαταρία του αυτοκινήτου, την ίδια ώρα που εκτιμάται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων (ANPR) θα «αφαιρούσε» μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη χωρητικότητα της μπαταρίας, εάν χρησιμοποιείτο για μια τυπική βάρια τριών ωρών.

Ο επικεφαλής υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης της Tesla, Max Toozs-Hobson προτείνει στις βρετανικές αρχές να ακολουθήσουν ευλαβικά τις συμβουλές της μάρκας για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας, όταν δεν χρειάζεται να επέμβουν.

Ακόμα, συστήνει την ενεργοποίηση της λειτουργίας “Chill Mode” για τη μείωση της ταχύτητας και την αποφυγή των συχνών και απότομων επιταχύνσεων που –ως γνωστόν –  «κλέβουν» μεγάλο μέρος της αυτονομίας.

Σύμφωνα, ακόμα, με την Tesla, τα περιπολικά της αποδεικνύονται και ιδιαίτερα οικονομικά. Μετά από 15.000 χιλιόμετρα απαιτήθηκαν νέα ελαστικά και νέα φρένα, αλλά το συνολικό κόστος του serivice ήταν σημαντικά μικρότερο, συγκριτικά με ένα περιπολικό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σημειώνεται ότι τρία Model 3 έχουν παραδοθεί και στη βρετανική πυροσβεστική υπηρεσία, στόχος της οποίας είναι η επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2030.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ιαπωνία: Νέος νόμος -Οι προσβολές στο διαδίκτυο θα τιμωρούνται με φυλακή και πρόστιμο

Η ανάρτηση «διαδικτυακών προσβολών» θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους στην Ιαπωνία από την Πέμπτη.Τότε, θα τεθεί σε...

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά την έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου – Ντυμένοι γιατροί οι δράστες στο Σισμανόγλειο

Προβληματίζει η έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τις Αρχές να ανησυχούν πως συνδέεται με την επίθεση που...

Συντάξεις: Ανατροπές στα όρια ηλικίας των δημόσιων υπαλλήλων

Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με τις ανατροπές στα ηλικιακά όρια των δημοσίων υπαλλήλων για συνταξιοδότηση. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταργεί τη συνταξιοδότηση στα...

Η Ρωσία ξεκίνησε άσκηση απόκρυψης διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων στα δάση της Σιβηρίας

Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με πυρηνικά όπλα πραγματοποιεί η Ρωσία στα δάση της Σιβηρίας, σύμφωνα με την «Daily Mail».Στις ασκήσεις περιλαμβάνεται και...

Ακρίβεια: Κατά 17% κόπηκε το εισόδημα των καταναλωτών – Είδος… πολυτελείας οι διακοπές

Η ενεργειακή κρίση και οι ανατιμήσεις των καταναλωτικών προϊόντων έχουν φέρει σε δυσμενείς συνθήκες τα ελληνικά νοικοκυριά, μιας και η οικονομική...