Αρχική Οικονομία Πληροφορική: Οι μισθοί και οι παροχές των στελεχών στην Ελλάδα – Η...

Πληροφορική: Οι μισθοί και οι παροχές των στελεχών στην Ελλάδα – Η πιο καλοπληρωμένη ειδικότητα

Η τηλεργασία από οποιοδήποτε σημείο της χώρας, τα μπόνους και οι ετήσιες αποδοχές γύρω στις 29.000 ευρώ είναι τα 3 χαρακτηριστικά του εργασιακού προφίλ των στελεχών πληροφορικής που εργάζονται στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι αμοιβές των στελεχών πληροφορικής στην Ελλάδα απέχουν κατά πολύ από εκείνες σε άλλες χώρες, όπου οι μισθοί είναι δύο φορές πάνω και πλέον.

Μάλιστα, σε διαδικτυακή έρευνα του «kariera.gr» που διεξάχθηκε την περίοδο από τον Νοέμβριο 2021 έως τον Μάρτιο 2022, η απομακρυσμένη εργασία καταγράφηκε, ως η πλέον σημαντική παροχή. Η έρευνα αφορούσε τους μισθούς και τις παροχές, που λαμβάνουν τα στελέχη πληροφορικής.

Ιδιαιτέρως υψηλές είναι οι ετήσιες αποδοχές όσων στελεχών του κλάδου εργάζονται στο εξωτερικό, καθώς λαμβάνουν ετήσιες αμοιβές ύψους 72.170 ευρώ. Αντιθέτως, όσοι διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα, λαμβάνουν μεικτές αποδοχές κάτω των 29.752 ευρώ, δηλαδή καθαρές αποδοχές γύρω στα 26.632 ευρώ.

Τα ευρήματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 90% των στελεχών πληροφορικής εργάζονται ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης του ανθρωπίνου δυναμικού του κλάδου. Το 6,55% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μόνο ένα 3,62% δηλώνει πως δεν εργάζεται αυτήν τη στιγμή.

Το 65% των εργαζομένων δήλωσε ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες εργασίας ακόμα κι αν δεν τις αναζητά ενεργά. Σχεδόν ένας στους τέσσερις, εργάζονται στον κλάδο Information Technology & Services, με καθαρές αποδοχές στα 26.829 ευρώ, ενώ το 12% εργάζεται στον κλάδο Computer Software, αντίστοιχα με 27.533 ευρώ.

Υψηλότερες αποδοχές εμφανίζουν οι κλάδοι Healthcare και Banking και χαμηλότερες οι κλάδοι Computer & Network Security και Construction. Όλα τα ποσά αφορούν μέσες ετήσιες αποδοχές, σύμφωνα με το ot.gr.

Πέραν αυτών, οι 3 κυριότερες παροχές που δίδονται στους μισθωτούς πλήρους Απασχόλησης, αλλά και στους Ανεξάρτητους Επαγγελματίες (freelancers) με βάση την έρευνα είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας και η παροχή Bonus, πέραν των τακτικών αμοιβών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έρευνας «τα στελέχη πληροφορικής αποτελούν την πιο περιζήτητη, καλοπληρωμένη ειδικότητα, που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά, αλλά ούτε και από γλωσσικά εμπόδια, καθώς ένας προγραμματιστής δουλεύει με πολύ καλές αποδοχές, από όπου θέλει, για όσο θέλει».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ρομά ξήλωσε τα κεραμίδια εκκλησίας για να κλέψει το παγκάρι

Τα κεραμίδια εκκλησίας ξήλωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας νεαρός Ρομά, προκειμένου να μπει και να κλέψει...

Σεισμός στις ΗΠΑ: Παραπέμπονται για διαφθορά ο Μενέντεζ και η γυναίκα του – Τι απαντά ο γερουσιαστής

Ο αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, παραπέμπεται για το αδίκημα της δωροδοκίας που σχετίζεται με τις επαφές του...

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός ενόψει κακοκαιρίας – Τσεκάρουν φρεάτια και αγωγούς σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία ενόψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την χώρα. Χθες, πραγματοποιήθηκε ευρεία...

Σοκ στον Βόλο: Άντρας κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι τη γυναίκα του και το παιδί τους για δύο χρόνια

Στιγμές μαρτυρίου βίωνε κάθε μέρα μια 22χρονη γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας σε περιοχή του Βόλου, καθώς ο 28χρονος Αλβανός σύζυγός...

Από 1η Ιανουαρίου του 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά

«Μέχρι 1 Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά, εφόσον είναι κτηματογραφημένο»,...