Αρχική Ελλάδα Πληρωμή φόρων: Ποιες διορίες λήγουν αύριο Δευτέρα

Πληρωμή φόρων: Ποιες διορίες λήγουν αύριο Δευτέρα

Τέλος χρόνου για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων

Εκπνέουν αύριο Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, οι προθεσμίες για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων συνταξιούχων, ιδιοκτητών οχημάτων, φυσικών προσώπων και ιδιοκτητών ακινήτων.

Οι βασικές φορολογικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να τακτοποιηθούν καθώς εκπνέουν από αύριο Δευτέρα είναι οι εξής:

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Η 28η Φεβρουαρίου 2022 είναι η τελευταία ημέρα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2022 για τους κατόχους οχημάτων που δεν έχουν τακτοποιήσει μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Όσοι «χάσουν» την ημερομηνία, τους περιμένει πρόστιμο που ανέρχεται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας.

Ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας ΙΧ: Οι φορολογούμενοι που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή τα τεκμήρια διαβίωσης ή και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης έχουν προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δήλωση ακινησίας του οχήματός τους μέσω της πλατφόρμας myCar.

Φόρος εισοδήματος 2021 – 8η δόση: Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και οι φορείς του δημοσίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην ΑΑΔΕ τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2021.

ΕΝΦΙΑ 2021: Μέχρι το τέλος του μήνα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την 6η και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ έτους 2021. Μέχρι τότε, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν φέτος όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία.

Κορωνοχρέη: Εκπνέει η προθεσμία ένταξης και καταβολής της πρώτης δόσης της ρύθμισης των 36-72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας.

AirBNB – Οριστικοποίηση στο μητρώο: Προκειμένου να δηλώσουν το ακίνητό τους στην ειδική εφαρμογή στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Δήλωση αναδρομικών μισθών – συντάξεων: Οι κληρονόμοι να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις για το 2020 όπως και η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγούμενων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αναδρομικά αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ.

Αίτηση για χωριστή δήλωση συζύγων 2022: Οι έγγαμοι φορολογούμενοι, μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αγρίνιο: Ελεύθερος ο πασίγνωστος τράπερ – Αφήνει το όπλο και πιάνει το μικρόφωνο

Οι «προσωπικοί λόγοι» του καλλιτέχνη που οδήγησαν στην αναβολή της χθεσινοβραδινής συναυλίας τουΟκτώ μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ είναι...

Συγχαρητήρια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Π. Πούπουζα

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Ιταλός υπουργός Άμυνας: Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος αν τα ρωσικά τανκς φτάσουν στο Κίεβο

Ιταλός υπουργός Άμυνας: Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος αν τα ρωσικά τανκς φτάσουν στο ΚίεβοΟ Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος «θα ξεκινούσε τη στιγμή που...

Πάτερ Αντώνιος: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε»

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» αναμένεται να περάσει το κατώφλι στις 3 Φεβρουαρίου και ήδη ο ίδιο και άλλοι...

Αρκαδία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών...