Αρχική Ελλάδα ΠΟΕΔΗΝ: Άνω του 90% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική – «Ράντζα...

ΠΟΕΔΗΝ: Άνω του 90% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική – «Ράντζα παντού»

Με «άνισο αγώνα» παρομοιάζει την προσπάθεια να βρεθεί κενή κλίνη ΜΕΘ για τους διασωληνωμένους ασθενείς ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, σε δήλωση του για την αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Covid ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο είναι «σχεδόν γεμάτες», ενώ, την ίδια ώρα, κάνει λόγο για εικόνες με «ράντζα παντού» με non Covid περιστατικά.

«Στην Αττική λειτουργούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες 217 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Άνοιξαν ακόμη 7 κλίνες στο ΚΑΤ, 5 στο Θριάσιο και 10 στο Αττικό.

Σύνολο λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ 239. Σε αυτές τις κλίνες συνυπολογλιζονται 44 κλίνες στον Ευαγγελισμό», σημειώνει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Όμως «με 150 εισαγωγές ασθενών την ημέρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία δεν φθάνουν. Κάθε ημέρα περιμένουν διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού να αδειάσει κλίνη μεθ να διακομισθούν» και «οι κλίνες ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες».

Ένα παράδειγμα της κατάστασης που περιγράφει αποτελεί το Θριάσιο, το οποίο «λειτούργησε 5 νέες κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμέσως. Διασωληνωμένο περιστατικό βρήκε κλίνη στον Ευαγγελισμό, μετά από ώρες, όπου και διακομίσθηκε».

Την ίδια ώρα «κενές κλίνες υπάρχουν 6 στο Αττικόν και 6 στον Ευαγγελισμό εάν συνυπολογίσουμε τις 10 κλίνες ΜΑΦ, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω εργασιών», σημειώνει.

Αναλυτικά:

ΚΑΤ: 13 στα 14.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στα 14.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 στα 11.

ΣΩΤΗΡΙΑ: 84 στα 84.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 38 στα 38 ή στα 44.

ΕΛΠΙΣ: 6 στα 6.

ΝΙΜΙΤΣ: 4 στα 4.

AΤΤΙΚΟ: 27 στα 33.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στα 12.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στα 17.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρότητα των ΜΕΘ για κορονοϊό στη μεγάλη περιφέρεια της χώρας αγγίζει το 92%, γεγονός που αναμένεται να ληφθεί υπόψιν από τους λοιμωξιολόγους, στην προσεχή συνεδρίαση τους.

Κατά τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ανακοίωνσε περισσότερα από 2.000 νέα κρούσματα χθες, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέβηκε στους 357.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δείκτης Ισότητας Φύλων 2021: Ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ

Οι βαθμολογίες του φετινού Δείκτη βασίζονται, ως επί το πλείστον, σε στοιχεία του 2019. Παρότι δεν αποτυπώνει πλήρως τον αντίκτυπο της πανδημίας στον τομέα...

Οι Βρετανοί χωρίς οδηγούς, χασάπηδες, πορτιέρηδες

Η λέξη «ελλείψεις» ακούγεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Σχεδόν κάθε εβδομάδα ένας ακόμα κλάδος εκφράζει παράπονα για ελλείψεις σε αγαθά...

28η Οκτωβρίου: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στη Σαντορίνη

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στη Σαντορίνη με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.Την πρωτοβουλία είχε ο Γιάννης Συκινιώτης και ομάδα νέων του νησιού...

Φλεγόμενο «ΟΧΙ» στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για την εθνική επέτειο

Κάθε χρόνο η Πέρδικα έχει ως παράδοση να τιμά το μεγάλο και Ιστορικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 όπου η Ιταλία...

ΗΠΑ: Εκδόθηκε το πρώτο διαβατήριο με ένδειξη Χ στην επιλογή φύλου

Την προσθήκη της επιλογής Χ στην ένδειξη του φύλου για όσους πολίτες δεν καλύπτονται από τους «παραδοσιακούς» χαρακτηρισμούς «άρρεν» και «θήλυ»...