Αρχική Οικονομία Ποιοι οι δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας – Πότε η πληρωμή

Ποιοι οι δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας – Πότε η πληρωμή

Η πολυσυζητημένη επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ πλέον είναι γεγονός, καθώς έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Με την ακρίβεια να αποτελεί τεράστιο βραχνά για τις οικογένειες η νέα επιδότηση θα αποτελέσει μια μικρή ανάσα για εκείνους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα καθημερινά.

Η νέα επιταγή ακρίβειας έρχεται σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι ένα επίδομα που έχει συζητηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα και που το iEidiseis σας έχει ενημερώσει εγκαίρως με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Τώρα, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ για τα μέτρα στήριξης.

Η νέα επιταγή ακρίβειας ή αλλιώς επιταγή ακρίβειας 2 δεν θα δοθεί με κλήρωση και οι δικαιούχοι του επιδόματος θα εισπράξουν τα χρήματα με βάση κριτήρια.

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας 2

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ οι δικαιούχοι του επιδόματος 250 ευρώ θα είναι 4 κατηγορίες. Είναι οι εξής:

  1. χαμηλοσυνταξιούχοι
  2. ανασφάλιστοι υπερήλικες
  3. άτομα με αναπηρία
  4. μακροχρόνια άνεργοι

Πότε θα γίνει η πληρωμή της επιδότησης των 250 ευρώ

επιταγή ακρίβειας, 250 ευρώ, πληρωμή, δικαιούχοι

Η χορήγηση της επιταγής ακρίβειας θα γίνει τον Δεκέμβριο. Ακόμη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η ημερομηνία αλλά αναμένεται να είναι κοντά στα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι πέντε κατηγορίες έλαβαν τον περασμένο Απρίλιο το αντίστοιχο έκτακτο επίδομα, που τότε ήταν200 ευρώ. Ήταν οι ακόλουθες:

  1. 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  2. 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  3. 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  4. 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  5. 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη πληρωμή της επιταγής ακρίβειας, η πίστωση έγινε απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, χωρίς αίτηση.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το υπουργείο Οικονομικών σαρώνει Facebook και Instagram για φοροδιαφυγή

Μπαράζ ελέγχων από την εφορία σε Facebook, Instagram και γενικά σε όλα τα Social media, με στόχο να εντοπιστούν κρυμμένα εισοδήματα φυσικών προσώπων και εταιρειών, που...

Από το «Z» μέχρι τη σβάστικα: Tα απαγορευμένα σύμβολα στη Γερμανία

Μερικά από αυτά όπως τα αναφέρει η Deutsche Welle ,είναι η σβάστικα, οι εικόνες του Χίτλερ αλλά και ο χιτλερικός χαιρετισμός.Αναλυτικά το δημοσίευμα της...

Λαγονήσι: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στον 16χρονο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε 16χρονο στο Λαγονήσι, μια ώρα πριν από τα...

Γρίφος για diesel και βενζινοκίνητα, «διχογνωμία» Ελλάδας – ΕΕ για το έτος απαγόρευσης

Σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό, η Ελλάδα έχει ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα από το 2025 και πλήρη απαγόρευση πώλησης από το...

Μνημείο στα Τέμπη: «Βροχή» οι προτάσεις – Ο σταυρός 6 μέτρων και τα μαρμάρινα βαγόνια

Πολλές είναι οι προτάσεις για τη δημιουργία μνημείου στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ένας από τους πρώτους...