Αρχική Πολιτική Ποιοι υπουργοί παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση – Το «βαθμολόγιο» της...

Ποιοι υπουργοί παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση – Το «βαθμολόγιο» της κυβέρνησης

Περιορισμένες, όπως το συνηθίζει, αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο δρομολογεί ο Κ. Μητσοτάκης για τα τέλη του χρόνου – μετά την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού – ή τις αρχές του 2024. Για την ακρίβεια, προτίθεται να κάνει δύο ή τρεις αλλαγές το πολύ, διότι, ως γνωστόν δεν αρέσκεται στις συχνές ούτε τις μεγάλες αλλαγές.

Σύμφωνα με συνομιλητές του, ωστόσο, φέρεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι η κουβέντα που άνοιξε μόλις δύο τρεις μήνες μετά τις εκλογές δεν είναι αβάσιμη, αφού με το ξεκίνημα της δεύτερης τετραετίας, άρχισαν και τα προβλήματα: Ελλειψη συντονισμού, ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση και διαχείριση πυρκαγιών και πλημμυρών, λανθασμένες κινήσεις υπουργών κα.

Το πρόβλημα, είναι ότι στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπάρχει μεγάλη γκρίνια για μια σειρά από κορυφαίους υπουργούς (πολλαπλάσιους από όσους έχει στο ραντάρ του το Μέγαρο Μαξίμου), που οι βουλευτές θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και με τις κινήσεις τους υποδαυλίζουν κοινωνικές αντιδράσεις. Κλίμα που είναι αμφίβολο αν θα εκτονωθεί με «χειρουργικές» μόνο αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

Κυκλώνας Κωστής

Στο μάτι του γαλάζιου κυκλώνα βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, στον οποίον οι συνάδελφοί του της κυβερνητικής πλειοψηφίας καταλογίζουν προχειρότητα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ιδιαίτερα στο σκέλος του που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και έλλειψη σωστής προετοιμασίας της κοινής γνώμης για τις επερχόμενες αλλαγές. «Το παρουσίασε χωρίς καν να το επικοινωνήσει σωστά» λένε βουλευτές της ΝΔ, εκτιμώντας ότι μία σημαντική εκλογική κατηγορία από δίπλα στην κυβέρνηση, βρέθηκε σε μία νύχτα απέναντι.

Σκοτώθηκε με τους πάντες

Γκρίνια όμως υπάρχει και για τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θοδ. Σκυλακάκη, ο οποίος, όπως λένε χαρακτηριστικά συνάδελφοί του, έχει «καταφέρει μέσα σε πέντε μήνες να σκοτωθεί με τους πάντες» και δεν ασχολείται καθόλου με τα τοπικά προβλήματα που του μεταφέρουν οι βουλευτές.

Απρόσιτη και αφ υψηλού

Εντελώς «απρόσιτη» και «αφ υψηλού» θεωρούν οι γαλάζιοι και την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η οποία επίσης κατά τους συναδέλφους τους δείχνει παντελή απροθυμία συνεργασίας μαζί τους για τα αιτήματα των τοπικών δήμων κλπ.

«Μπάζει» η ασφάλεια

Για διαφορετικούς λόγους έχουν στη «μπούκα» και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου. Του καταλογίζουν ότι επί των ημερών του το σύστημα ασφάλειας «μπάζει», με αποτέλεσμα να βρίσκονται κάθε τρεις και μία απολογούμενοι.

Εχει ξεφύγει

Σε ξεχωριστή κατηγορία βάζουν τον υπουργό Εργασίας Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως λένε, το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει! Το πρόσφατο σκηνικό όπου αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν και να ζητήσει συγνώμη για την απαράδεκτη δήλωσή του για την τραγωδία των Τεμπών, ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Οι συνάδελφοί του βουλευτές τον κατηγορούν ότι έχει αποκτήσει αλαζονεία και συμπεριφέρεται σαν να είναι… μόνος στη γη της επαγγελίας!

Αθέατος κόσμος

Και βέβαια από το κάδρο της γκρίνιας δεν λείπει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης, για τον οποίον λένε ότι δεν έχει απολύτως τίποτα στον κρίσιμο τομέα ευθύνης του. Φοβούνται, μάλιστα, με την έλευση του χειμώνα, οι ανεπάρκειες θα φανούν.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αρχαίο DNA ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας

Οι γενετιστές έριξαν φως στις επιπτώσεις που είχε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Νέα ανάλυση DNA, που δημοσιεύεται...

Το κράτος με τους 38 κατοίκους που φυλακίζει όποιον έχει κρεμμύδια και σπανάκι

Μια μικρή έκταση 11 στρεμμάτων στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μόνο 38 κατοίκους, αυτοπροσδιορίζεται ως χώρα από τους ανθρώπους της και καλωσορίζει τους τουρίστες...

Σχεδόν μηδενικές οι τουρκικές παραβιάσεις από 978 που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο

Η «νέα σελίδα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η οποία επισφραγίστηκε με την «ανέφελη» επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, καταγράφεται και στα στοιχεία του...

Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά, πάνω...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με το νέο φορολογικό καθεστώς

Νέοι επαγγελματίες, όσοι δηλώνουν στην εφορία καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, εποχικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες – γονείς μονογονεϊκής ή πολύτεκνης οικογένειας, αυτοαπασχολούμενοι...