Αρχική Κόσμος Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του Πούτιν

Για όσα θέλει να διεκδικήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας τη δύναμη του πολέμου μίλησε στο MEGA ο Ιωάννης Κρασσάς, αντιστράτηγος ε.α.

«Ο πόλεμος ενυπάρχει στη φύση του ανθρώπου και τον σταματήσει όταν υπάρχει η ηθική τελείωση. Όταν ο άνθρωπος πει δεν θέλω να πάρω τα δικά σου αγαθά, τότε θα σταματήσει και η βία», είπε ο κ. Κρασσάς και τόνισε πως οι τελευταίες γενιές των ενόπλων δυνάμεων δεν έχουν ζήσει πόλεμο.

«Οι κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων είναι ενδεικτικά των προθέσεων του Βλαντιμίρ Πούτιν. Θέλει να πάρει όλη την παραλιακή πλευρά και τις ανατολικές επαρχίες, που θεωρεί ρωσόφωνες. Έχει κατακτήσει τα αντίστοιχα εδάφη και θέλει να καταλάβει όσα θέλει να διεκδικήσει όταν έρθει η ώρα των συνομιλιών. Θέλει να ενώσει τη χερσόνησο της Κριμαίας, να πάρει τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, γιατί είναι σημαντικό να έχει διέξοδο προς τη θάλασσα».

Τι πρέπει να γίνει για να τελειώσει μία στρατιωτική σύγκρουση

Σύμφωνα με τον κ. Κρασσά, για να τελειώσει μία στρατιωτική σύγκρουση υπάρχουν δύο στάδια: Αρχικά, η φάση της ανακωχής ή της κατάπαυσης του πυρός. Σε αυτό το στάδιο οι δύο πλευρές αποφασίζουν και λένε ότι σταματούν τις εχθροπραξίας και συζητούν τους όρους για να σταματήσει ο πόλεμος. «Εκείνη τη στιγμή που θα πουν «παύσατε πυρ», παραμένουν όλοι στις θέσεις τους», εξήγησε στο MEGA.

Έπειτα, ξεκινάει η συζήτηση των όρων σύμφωνα με τους οποίους θα ισχύει η ανακωχή, ώστε να προχωρήσουν στους όρους και στις διαπραγματεύσεις της ειρήνης.

«Το πρόσωπο – κλειδί του πολέμου είναι ο Ζελένσκι. Όσο υπάρχει ο Ζελένσκι, οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να μάχονται. Η ανατροπή του, ή η σύλληψη ή η δολοφονία του θα «ρίξει» την αντίσταση του ουκρανικού λαού και των ενόπλων δυνάμεων», είπε ο κ. Κρασσάς στο MEGA.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, είναι δύσκολο να μπουν οι Ρώσοι στο Κίεβο, ενώ όλα θα κριθούν στο κατά πόσο θα αντέξουν οι Ουκρανοί και δεν θα παραδοθούν.

Επιπλέον, δήλωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να καταφύγει στη δύναμη των όπλων προκειμένου να αναγνωριστεί η προσάρτηση της Κριμαίας και η αυτονομία των περιοχών του Ντονμπάς, αλλά και να αποτραπεί η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αλαμπάμα: Αναβλήθηκε η εκτέλεση της θανατικής ποινής του Άλαν Μίλερ γιατί δεν του βρήκαν φλέβα

Αξιωματούχοι στην Αλαμπάμα σταμάτησαν τις διαδικασίες υποβολής σε θανατική ποινή του βαρυποινήτη Άλαν Μίλερ σε φυλακή της Πολιτείας επειδή δεν μπορούσαν...

Προκλητικός Ακάρ: Αν ο Έλληνες συνεχίσουν έτσι, θα τους φανεί χρήσιμο να ξέρουν να κολυμπούν

«Νομίζουμε πως ξέχασαν να κολυμπούν όταν είδαμε την προκλητική τους στάση τελευταία. Αν συνεχίσουν με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν...

Αποτρόπαιες εικόνες: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν μνήματα στο νεκροταφείο του Αλιβερίου

Μάρτυρες μιας αποτρόπαιας εικόνας έγιναν πολίτες του Αλιβερίου, καθώς άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στον χώρο του κοιμητηρίου για δεύτερη φόρα μέσα σε...

MyTEKA: Τι είναι ο «ατομικός μου κουμπαράς» – Αναλυτικά η διαδικασία

Πώς λειτουργεί το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης Το νέο ταμείο επικουρικής ασφάλισης είναι μια καινοτόμος εφαρμογή που παρέχει εξατομικευμένη πληροφόρηση...

Το Κρητικό χωριό-φάντασμα που κρέμεται στο χείλος του γκρεμού

Υπάρχουν ελληνικά χωριά μικρά, χωριά μεγάλα, άλλα πιο γνωστά και άλλα λιγότερο. Κάποια από αυτά έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ξεχωρίζουν γι’...