Αρχική Πολιτική Πολικό (πολιτικό) ψύχος στο Μ. Μαξίμου- Γκρίνιες για τον Στυλιανίδη

Πολικό (πολιτικό) ψύχος στο Μ. Μαξίμου- Γκρίνιες για τον Στυλιανίδη

Χαμηλές πολιτικές θερμοκρασίες επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση δεν κατάφερε να περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις αντιμετώπισης ενός έντονου καιρικού φαινομένου.

Το φιάσκο της Αττικής Οδού ανέδειξε τις παθογένειες του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη και θέτει σε δοκιμασία την εικόνα του πρωθυπουργού, σε ένα ακροατήριο που ζητά τα αυτονόητα.

Να μην κλείνει η χώρα κάθε φορά που ο καιρός αγριεύει και να μην επιστρατεύονται στη συνέχεια τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Οι εικόνες από την Αττική Οδό έχουν εγείρει ερωτήματα μεγάλα.

Πως γίνεται να μετατρέπεται ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της πρωτεύουσας σε τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες οδηγούς;

Η κυβέρνηση επέρριψε τις ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης που «δεν έκανε τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί».

Αλλά οι εικόνες αυτής της απίστευτης κατάστασης με τους απεγνωσμένους οδηγούς που επί ώρες περίμεναν αβοήθητοι, δεν πλήττουν τη εταιρία.

Δεν είναι χθεσινοί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ξέρουν ότι θα επωμιστούν ολόκληρο το πολιτικό κόστος.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την προετοιμασία η οποία απεδείχθη ελλιπής.

Ασκείται έντονη κριτική, ακόμα και από μέλη του υπουργικού συμβουλίου έντονη κριτική στον Χρήστο Στυλιανίδη. Η εικόνα της συνέντευξης, (λυπούμαστε αλλά χάσαμε) δημιούργησε βαρύ κλίμα και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον υπουργό καταλογίζεται λάθος εκτίμηση για την το μέγεθος των προβλημάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει η κακοκαιρία.

Για την Αττική Οδό η εκτίμηση που υπήρχε στην ηγεσία του υπουργείου ήταν ότι μέσα σε λίγες ώρες θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Αυτή η αισιοδοξία, που μετέφερε και προς το Μέγαρο Μαξίμου, αποδείχτηκε λανθασμένη και επιδείνωσε την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων δοκίμασε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση που δείχνει να μην μαθαίνει από τα λάθη της.

Μένει να δούμε αν θα τα επαναλάβει στην επόμενη κακοκαιρία.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Τη δεκαετία του 1960 οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές οπλικών συστημάτων αλλά και πυρηνικών δοκιμών στο διάστημα για να...

Φρίκη: Δραπέτες έκλεψαν γιοτ, σκότωσαν τους ιδιοκτήτες του και πέταξαν τα πτώματά τους στην θάλασσα

Τρεις δραπέτες κατέλαβαν το γιοτ, και σκότωσαν τους ιδιοκτήτες του, προτού πετάξουν τα πτώματα στη θάλασσα στην Καραϊβική, όπως...

Διαγράφονται φοιτητές στην Ελλάδα;

Με διαγραφή κινδυνεύουν, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, φοιτητές σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Πρόκειται για φοιτητές που έκαναν βανδαλισμούς στο ΕΜΠ ως «αντίποινα» της...

Οι γερασμένοι πληθυσμοί του κόσμου – Η πρόβλεψη για την Ελλάδα το 2050 και ο ασιατικός εφιάλτης

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος τις επόμενες δεκαετίες είναι η σταδιακή και σε μεγάλο βαθμό μη αναστρέψιμη στροφή σε έναν...

ΕΣΕΕ: Τα ακριβότερα τρόφιμα «κατάπιαν» ρούχα, παπούτσια και συσκευές

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...