Αρχική Οικονομία Πωλήσεις αυτοκινήτων: Έτοιμες να σπάσουν ρεκόρ δεκαετίας – Ακόμα και Lamborghini ταξινομήθηκε...

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Έτοιμες να σπάσουν ρεκόρ δεκαετίας – Ακόμα και Lamborghini ταξινομήθηκε τον Ιούλιο στην Ελλάδα

Ακόμα και Lamborghini ταξινομήθηκε τον Ιούλιο στην Ελλάδα, σ’ έναν μήνα που αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο με τις παραγωγές και παραδόσεις των αυτοκινήτων.

Η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά μας αλλά όπως φαίνεται έχουμε αρχίσει σιγά – σιγά να επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020, οι ταξινομήσεις των πωλήσεων έπεσαν δραματικά καθώς και όπως θα θυμόσαστε, ελάχιστοι κυκλοφορούσαν ακόμα και στους δρόμους, πόσο δε στις αντιπροσωπίες για να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο.

Από το περυσινό καλοκαίρι η αγορά είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και κάθε μήνας που περνά δείχνει σημάδια κανονικότητας. Η ζήτηση είναι αυξημένη, ο κόσμος ενδιαφέρεται για να αποκτήσει νέο όχημα, όμως αυτή τη φορά τα προβλήματα επικεντρώνονται στα εργοστάσια που λόγω της ζήτησης αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Ελλάδα η ζήτηση για καινούργια αυτοκίνητα είναι μεγάλη, ωστόσο οι περιορισμένες παραγωγές βάζουν φρένο στην αύξηση των πωλήσεων. Παρ’ όλα αυτά τα νούμερα είναι αρκετά καλά και ο Ιούλιος δείχνει πως θα είναι ο καλύτερος Ιούλιος της δεκαετίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, έως και την Τετάρτη 28 Ιουλίου οι ταξινομήσεις έφτασαν τις 9.485 μονάδες. Με τρεις εργάσιμες ημέρες να απομένουν, καταλαβαίνουμε όλοι πως το νούμερο αυτό θα πλησιάσει τις 11.000-11.600 μονάδες, καθώς και όπως συνηθίζεται τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα, παρατηρούνται υψηλές ταξινομήσεις.

Πάνω από 10.000 ταξινομήσεις

Να σημειώσουμε πως οι πωλήσεις την τελευταία δεκαετία και με εξαίρεση το 2019 δεν ξεπερνούσαν τις 10.000 μονάδες. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε μία πολύ καλή για την αγορά εικόνα, που να τονίσουμε ότι υπάρχουν προβλήματα με παραγωγές και παραδόσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κανονικότητα αναμένεται να επιστρέψει το 2022, γεγονός που σημαίνει ότι αυτό το διάστημα όσοι παραγγείλουν καινούργιο αυτοκίνητο θα έχουν θέματα με το χρόνο παραλαβής.

Από πλευράς εταιρειών και μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου, η Toyota βρισκόταν στην πρώτη θέση, ακολουθούσε δεύτερη η Peugeot, ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Hyundai. Την δεκάδα συμπλήρωναν οι, VW, KIA, Suzuki, Citroen, Mercedes, BMW και SEAT ενώ μεταξύ των ταξινομήσεων υπάρχουν μία Lamborghini, 11 Porsche και 11 Jaguar.

Πωλήσεις Ιουλίου
2021 9.485 (έως 28/7)
2020 9.516
2019 11.722
2018 9.124
2017 8.421
2016 7.034
2015 5.447
2014 7.627
2013 6.462
2012 5.757
2011 9.940

newsauto.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη – Μόντι: Διπλασιάζουμε τις εμπορικές συναλλαγές μέχρι το 2030

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Παιδί 9 ετών πυροβόλησε και σκότωσε μέλος της οικογένειάς του

Παιδί εννιά ετών το οποίο βαραίνουν υποψίες πως σκότωσε μέλος της οικογένειάς του με όπλο συνελήφθη στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη...

Χειρουργεία: 26.221 ασθενείς σε αναμονή για πάνω από χρόνο

Από την αρχική λίστα, το 38% των περιστατικών διαγράφηκε, καθώς είτε είχε χειρουργηθεί είτε δεν είχε πλέον λόγο για...

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων

Τρία άτομα συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων τη Δευτέρα. Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας...

Φρίκη στο μετρό της Νέας Υόρκης: Η αστυνομία βρήκε ένα ανθρώπινο πόδι και αναζητά το πτώμα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...