Αρχική Πολιτική Πολλές οι αρνητικές επιπτώσεις από το κλείσιμο ΑΤΜ Τραπεζών

Πολλές οι αρνητικές επιπτώσεις από το κλείσιμο ΑΤΜ Τραπεζών

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ Καλαμάτα 30 Μαρτίου 2022

Μετά από διάφορες χρονικές περιόδους όπου είδαμε με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, εκκωφαντικές στηρίξεις και ανακεφαλαιώσεις των Ελληνικών Τραπεζών, με αποφάσεις του πολιτικού κόσμου που ελέγχονται για την ορθότητά τους, εκ του αποτελέσματος που επέφεραν, προς το ασθενικό Τραπεζικό μας σύστημα, παρακολουθούμε απορημένοι το «τσουνάμι» λουκέτων των υποκαταστημάτων Τραπεζών και τις πιέσεις για «εθελούσια» έξοδο των εργαζομένων σ΄αυτές.

Σίγουρα ο κόσμος αλλάζει, σίγουρα πολλές τραπεζικές Υπηρεσίες προσφέρονται πλέον μέσω ebanking, σίγουρα η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθάει προς τούτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εν μία νυκτί, πρέπει να αλλάξουν τα πάντα.

Η Ελληνική Περιφέρεια, οι μικρές πόλεις, οι κωμοπόλεις και τα χωριά μας, μένουν παντελώς ανοχύρωτα και γυμνά από τις διευκολύνσεις που παρέχουν τουλάχιστον τα ΑΤΜ των Τραπεζών, τα οποία δυστυχώς ακολουθούν την πορεία λουκέτων των Υποκαταστημάτων.

Πάντα δημιουργούν αναταραχή στην εκάστοτε κοινωνική πραγματικότητα, οι απότομες αλλαγές και η εξέλιξη, όταν προσμετρείται μόνο το κέρδος και όχι ο παράγοντας άνθρωπος. Τέτοιο ιστορικό παράδειγμα αποτελούν τα διάφορα κινήματα π.χ. Λουδιτών, το 19ο αιώνα, όταν οι μηχανές εκδίωξαν τους ανθρώπους από τις εργασίες τους στις βιομηχανίες της εποχής, με αποτέλεσμα τη φτώχεια, την ανέχεια και την πείνα από την αύξηση της ανεργίας.

Σήμερα με άλλη μορφή, αυτή της εξέλιξης της τεχνολογίας «τρέχουν» οι αλλαγές, ενώ η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί ακόμη να συμβαδίσει και να ακολουθήσει ομαλά.

Η Περιφέρεια της Χώρας στενάζει, διότι ούτε οι διευκολύνσεις της Πολιτείας υπάρχουν πχ ελεύθερο internet (αντίθετα ακριβό και αργό), οι μετακινήσεις έχουν γίνει πανάκριβες λόγω της ιλιγγιώδους αύξησης των καυσίμων και υπάρχει μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων ανθρώπων που αδυνατούν να μετακινούνται, προς αναζήτηση ΑΤΜ , προκειμένου να κάνουν διάφορες πληρωμές, να εισπράξουν τις συντάξεις τους ή τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Άραγε η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει παρέμβει δυναμικά προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και προς τα αρμόδια Οικονομικά Υπουργεία, αναλύοντας τις δυσκολίες που ανακύπτουν τόσο στα φυσικά πρόσωπα, όσο και στην επιχειρηματικότητα, από τις καταιγιστικές εξελίξεις; Αν δεν το έχει κάνει καλό είναι να το κανει.

Ως παράδειγμα της πολιτικής των λουκέτων, να αναφέρω την πόλη της Μεσσήνης όπου ως πρώην αγροτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής , βλέπουμε σταδιακά να συμπαρασύρει στην περιθωριοποίηση και την οικονομία του τόπου, που είχε στηριχτεί στην άνθηση διαφόρων υπηρεσιών που εξυπηρετούσαν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Δυστυχώς όμως οι αποφάσεις κλεισίματος εκτός των υποκαταστημάτων και των ΑΤΜ , σε αγροτικές και δυναμικές τουριστικές περιοχές του Νομού μας, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην υποστήριξη και της τουριστικής επισκεψιμότητας, αλλά και των ίδιων των επισκεπτών των περιοχών μας. Η είδηση για κλείσιμο του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στον τουριστικό Άγιο Ανδρέα Μεσσηνίας , προβληματίζει και ανησυχεί για τις επιπτώσεις αυτής της στρατηγικής.

Ελπίζω να υπάρξει αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον να υποστηριχθούν τουλάχιστον οι τουριστικές περιοχές του τόπου μας, διότι οι απότομες αλλαγές σε συνδυασμό με τις αρνητικές επιπτώσεις της ακρίβειας και της πανδημίας covid19 , ανησυχούν και φοβίζουν την κοινωνία.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι ροζ πάνθηρες του βρετανικού στρατού: Tι ήταν και πού βρίσκονταν

Το ροζ δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ως το κατάλληλο χρώμα για στρατιωτικά οχήματα μάχης, αλλά υπήρξε μια εποχή που ο βρετανικός στρατός είχε έναν...

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Από την κορυφή στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

Η επιβλητικά πολυτελής έπαυλη στους κήπους του Κένσινγκτον που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγόρασε το 2009 για 90 εκατομμύρια στερλίνες, έχοντας ως...

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευθεία στην Ελλάδα –Πόσα χιλιόμετρα είναι;

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που λόγω μορφολογίας εδάφους έχει πολλούς δρόμους με ευθείες, ωστόσο υπάρχει μια  η οποία διακρίνεται για...

Το μεγαλύτερο τσουνάμι στην Ελλάδα συνέβη στην Αμοργό το 1956

Μονάχα οι παλιοί Αμοργιανοί έχουν να αφηγηθούν ιστορίες αναμέτρησης με τσουνάμι που καλπάζει προς το μέρος σου, έτοιμο να σκεπάσει εκτάσεις και σπίτια. Αυτές...

Σύνταξη πριν τα 62: Ποιες είναι οι 28 «τυχερές» κατηγορίες

Εντός του 2022 μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης με πλήρη η μειωμένη σύνταξη 28 κατηγορίες ασφαλισμένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο...