Αρχική Ελλάδα Πώς μπορείς να πάρεις επιδότηση 12.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Πώς μπορείς να πάρεις επιδότηση 12.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Ακόμα πιο εύκολη γίνεται η απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσω του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Ποια κριτήρια πρέπει να πληροίς για να λάβεις επιδότηση ύψους 12.000 ευρώ;

Εντός του Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η οποία περιλαμβάνει αύξηση της επιδότησης για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου κατά 30 (από 20%).

Ειδικότερα, για τα φυσικά πρόσωπα το μέγιστο ποσό επιδότησης αυξάνεται σε 8.000 ευρώ (από 6.000), ενώ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να ανέλθει ακόμα και στις 12.000 ευρώ.

Αυτό διότι, πέρα από τα 8.000 ευρώ που μπορεί να φτάσει το ύψος της επιδότησης προβλέπονται και επιπλέον 1.000 ευρώ σε όσους επιλέξουν να αποσύρουν ένα παλιό αυτοκίνητο.

Ακόμα, όσοι είναι τρίτεκνοι θα λάβουν επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος (σ.σ. τα παιδιά πρέπει να είναι μέχρι 25 ετών), ήτοι 3.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό, λοιπόν, της επιδότησης διαμορφώνεται στα 12.000 ευρώ, διευκολύνοντας σε σημαντικό βαθμό την απόκτηση ενός σύγχρονης τεχνολογίας μηδενικών ρύπων μοντέλου.

Πώς μπορείς να πάρεις επιδότηση 12.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Παράδειγμα

Είσαι τρίτεκνος και θες να αποκτήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 35.000 ευρώ, αποσύροντας ταυτόχρονα το παλιό σου αυτοκίνητο. Υποθέτοντας ότι η ΛΤΠΦ (Λιανική Τιμή Προ Φόρων) του αυτοκινήτου που έχεις επιλέξει είναι 29.000 ευρώ, το ποσό της επιδότησης θα ανέλθει 8.000 ευρώ.

Θα λάβεις, όμως, και επιπλέον 1.000 ευρώ για το αποσυρόμενο αυτοκίνητό σου, και ακόμη 3.000 ευρώ λόγω τριτεκνίας, με τη συνολική επιδότηση να διαμορφώνεται στις 12.000 ευρώ.

Επομένως, η απόκτηση του συγκεκριμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου των 35.000 ευρώ θα σου στοιχίσει μόλις 23.000 ευρώ (35.000 – 12.000 ευρώ).

Σημειώνεται ότι για περισσότερα από τρία εξαρτώμενα μέλη (4, 5, 6 παιδιά κ.ο.κ.), η επιδότηση είναι 4.000 ευρώ, το οποίο είναι και το ανώτατο επιδοτούμενο ποσό για τις περιπτώσεις πολυτεκνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι νέοι έως 29 ετών και τα Άτομα με Αναπηρία λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ και η αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή επιβραβεύεται με 500 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα έχει αναδρομική ισχύ από 1η Δεκεμβρίου του 2021, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα είναι έως και τις 31/12/2023.

Περισσότερα στοιχεια σχετικά με τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κατάρ: Παράλληλα με το Μουντιάλ διεξάγονται και (παγκόσμια) καλλιστεία καμήλας

Όπως όλες οι σωστές διαγωνιζόμενες σε καλλιστεία, η Ναζαα’ά επέδειξε όχι μόνο εκθαμβωτική ομορφιά, αλλά και κορμοστασιά και χάρη.Πετάρισε τις βλεφαρίδες της και χαμογέλασε...

Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Η τελευταία ανάρτηση του 25χρονου πριν σκοτώσει τη 19χρονη

Ανατριχίλα προκαλεί η τελευταία ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά του δίκτυα ο 25χρονος πριν δολοφονήσει τη 19χρονη, θύμα της νέας γυναικοκτονίας...

Επιτόκια: Πόσο ανέβηκαν στα στεγαστικά – Τι γίνεται στις καταθέσεις

Την ανιούσα παίρνουν μήνα με τον μήνα τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια, με τη χώρα μας να διατηρεί σταθερά τις πρώτες...

Ο FDA ενέκρινε φάρμακο από ανθρώπινα περιττώματα για θεραπεία

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε το προϊόν μικροχλωρίδας από περιττώματα Rebyota, για την πρόληψη της επανεμφάνισης της λοίμωξης Clostridioides difficile...

Τροχαίο: Σφοδρή σύγκρουση στην Κατεχάκη – Πέντε τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά

Το τροχαίο έγινε στο ύψος της του θεάτρου ΜπάτμιντονΣφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Λεωφόρο Κατεχάκη, όταν δύο...