Αρχική Ελλάδα Πώς είχαν στήσει μέσω εταιρείας – βιτρίνα την εξαπάτηση των επιχειρηματιών ο...

Πώς είχαν στήσει μέσω εταιρείας – βιτρίνα την εξαπάτηση των επιχειρηματιών ο «Μάξιμος Σαράφης» και οι συνεργοί του

Πλοκάμια στον επιχειρηματικό κόσμο είχε στήσει ο συλληφθείς «Μάξιμος Σαράφης» και οι συνεργοί του μέσω μιας εταιρείας βιτρίνα που μάλιστα διέθετε και πολυτελή γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

«Το δάνειο θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον χρηματοοικονομικό επιχειρηματικό σας στόχο και με δωρεάν χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες να υποστηρίξετε τους πελάτες σας να διαχειριστούν την επιχείρησή τους και τις ταμειακές τους ροές. Κανένα ποσό δεν είναι πολύ μικρό για να πετύχετε τον στόχο σας», αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ιστοσελίδα της εταιρείας-βιτρίνα που είχε στήσει ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis.

Ο ίδιος συνελήφθη μαζί με άλλους δύο, κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι δύο που αναζητούνται και άλλοι δύο τα στοιχεία των οποίων είναι ακόμη άγνωστα για τις Αρχές.

Οι κατηγορούμενοι παρουσίαζαν την εταιρεία -βιτρίνα ως «μία δυναμική εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που έχει εκτεταμένο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο επιτυχημένων επιχειρήσεων και συνεργασιών».

«Είμαστε μία από τις κορυφαίες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων», τόνιζαν στην επίσημη σελίδα τους, στοχεύοντας πελάτες τους, που είχαν εκμηδενίσει την πιστοληπτική τους ικανότητα και ως εκ τούτου δεν είχαν τη δυνατότητα να λάβουν χρηματοδότηση από εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Η αποστολή μας είναι να δούμε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να επιβιώνουν και να αναπτύσσονται. Γι’ αυτό προσφέρουμε δάνεια που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να γίνουν καλύτερες. Προσφέρουμε επίσης δωρεάν επαγγελματικές συμβουλές στους πελάτες μας για το πώς να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, διαθέτουμε μια ομάδα επαγγελματιών στον επιχειρηματικό τομέα, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στο να εξασφαλίζουν ότι οι επιχειρήσεις σας αναπτύσσονται καλύτερα και μεγαλώνουν», επισήμαναν, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης έταζαν ότι μπορούν να δώσουν δάνεια ύψους ακόμη και των 15 εκατ. ευρώ από τραπεζικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Για να λάβει κανείς αυτό το ποσό έπρεπε να δώσει ακόμα και ποσό ύψους 100.000 ευρώ στον φερόμενο ως αρχηγό, δηλαδή τον «Μάξιμο Σαράφη», γύρω στα 18.500 ευρώ για την ασφάλιση του δανείου και γύρω στα 55.000 ευρώ για τη φορολόγηση του ποσού.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, σύμφωνα με την αστυνομία, συναντούσε τα υποψήφια θύματά του στο γραφείο που διατηρούσε στη οδό Πανεπιστημίου, και τους έπειθε με τα λόγια του, αλλά και δήθεν έγγραφα που παρουσίαζε ότι είναι ο σωτήρας τους.

Σε έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί και στον συγκεκριμένο χώρο κατάσχεσαν το ποσό των 500 ευρώ, πέντε φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτή και tablet, καθώς και διάφορες σφραγίδες και έγγραφα, χειρόγραφες σημειώσεις και διάφορες συμβάσεις μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος της ανύπαρκτης εταιρείας με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη χώρα μας, ενώ «ψάρευε» θύματα μέσα από κοινωνικό και επαγγελματικό του κύκλο. Ανάμεσα τους και ιδιοκτήτης πεντάστερου και υπερπολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας που πείστηκε και έδωσε στην οργάνωση υπέρογκο χρηματικό ποσό.

Ωστόσο, οι πελάτες του συλληφθέντα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό και μάλιστα εξεπλάγησαν όταν οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν ότι είχαν εξαπατηθεί. Όπως προέκυψε ακόμα και όταν είχαν αμφιβολίες υπήρχε οργανωμένο σχέδιο ως προς το πώς να τους καθησυχάσουν. Τον ρόλο αυτό φέρεται να έπαιζε ένας Ινδός που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, καθώς και μία γυναίκα από την Κύπρο.

Μάλιστα, για να αυξήσουν το ποσό της εξαπάτησης, παρουσίαζαν δήθεν πρόβλημα με την εκταμίευση του δανείου από εταιρεία με έδρα την Γερμανία και ζητούσαν το ποσό των 55.000 ευρώ, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν κέρδος περίπου 800.000 ευρώ, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αφορά στα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Παιδί 9 ετών πυροβόλησε και σκότωσε μέλος της οικογένειάς του

Παιδί εννιά ετών το οποίο βαραίνουν υποψίες πως σκότωσε μέλος της οικογένειάς του με όπλο συνελήφθη στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη...

Χειρουργεία: 26.221 ασθενείς σε αναμονή για πάνω από χρόνο

Από την αρχική λίστα, το 38% των περιστατικών διαγράφηκε, καθώς είτε είχε χειρουργηθεί είτε δεν είχε πλέον λόγο για...

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων

Τρία άτομα συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων τη Δευτέρα. Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας...

Φρίκη στο μετρό της Νέας Υόρκης: Η αστυνομία βρήκε ένα ανθρώπινο πόδι και αναζητά το πτώμα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Τέμπη: Ασκήθηκε δίωξη σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της “Hellenic Train”

Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της «Hellenic Train» A.E. συνεχίζεται η έρευνα του Εφέτη –...