Αρχική Ελλάδα Πόσο μπορείτε να πουλήσετε τις χρυσές σας λίρες

Πόσο μπορείτε να πουλήσετε τις χρυσές σας λίρες

Λίρες: Κάθε φορά που υπάρχει μια μεγάλη κρίση, ο χρυσός παρουσιάζεται ως το αποκούμπι του επενδυτή. Η κατοχή χρυσού προσφέρεται για πολλούς ως η επένδυση που παρέχει ασφάλεια.

Μάλιστα, αν γυρίσουμε κάποιες δεκαετίες πίσω, ένα σωρό ελληνικά νοικοκυριά στήθηκαν πάνω στις οικονομίες που δημιουργήθηκαν με κόπο – και δεν ήταν άλλες από την αξία των χρυσών λιρών που συνήθως ήταν κρυμμένες κάτω από το στρώμα ή σε κάποιο κουτί στα ντουλάπια της κουζίνας.

Μιλώντας σε podcast της ιστοσελίδας Newsbeast o Χρήστος Αλωνιστιώτης, επικεφαλής διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρείας XSpot Wealth, αναφέρεται στην αξία των χρυσών λιρών σήμερα και πόσο μπορούμε να τις πουλήσουμε.

«Ο χρυσός είναι ένα επενδυτικό προϊόν που μπορεί να προσφέρει σε έναν επενδυτή σταθερότητα, με την έννοια ότι οι αποδόσεις που θα λάβει κάποιος μετά από πολλά χρόνια, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. Σε περιόδους, όμως, όπου οποιοδήποτε επενδυτικό προϊόν έχει μεγάλες διακυμάνσεις και μπορεί να βρεθεί στο -20 ή στο -30% της αξίας του, ο χρυσός, κατά πάσα πιθανότητα, δε θα έχει τόσο μεγάλες διακυμάνσεις» σημειώνει ο κύριος Αλωνιστιώτης.

«Είναι ένα επενδυτικό προϊόν όπου κάποιος μπορεί να διεκδικήσει μια λογική απόδοση σε βάθος χρόνου, αλλά αυτό δεν είναι η παντοτινή πραγματικότητα. Υπάρχουν περίοδοι, όπως ήταν από το 2008 μέχρι σήμερα, όπου κάποιος που αγόρασε χρυσό στα υψηλότερα σημεία του ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρεθεί πάνω από αυτά» τονίζει.

Σύμφωνα δε με τον κ. Αλωνιστιώτη τα πιο βασικά είδη λίρας που μπορεί να βρει κάποιος στην ελληνική αγορά είναι οι λίρες Αγγλίας με το πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ – οι προ του 1973 και οι μετά. «Οι έλληνες επενδυτές που έχουν λίρες, έχουν συνήθως μία από αυτές τις δύο κατηγορίες» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ο κ. Αλωνιστιώτης αν κάποιος διαθέτει 10 χρυσές λίρες Αγγλίας έχει μια αποτίμηση που κυμαίνεται μετά των 4.500 και 4.800 ευρώ.

Από την άλλη «οι ράβδοι που βλέπουμε στις ταινίες να φορτώνονται στις τσάντες όταν μπαίνουν στα θησαυροφυλάκια, και να φεύγουν τρέχοντας, έχουν βάρος 12,5 κιλά. Και η αξία της είναι περίπου στις 735 με 750.000 ευρώ».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΑΑΔΕ: Μήνυμα σε «ξεχασιάρηδες» οφειλέτες – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Ένα ψηφιακό εργαλείο που θα ενημερώνει τον φορολογούμενο για τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφεύγεται...

Η πραγματική «Ατλαντίδα»: Εντυπωσιακά ευρήματα από αρχαία πόλη στο βυθό της Μεσογείου

Νέους θησαυρούς από τη χαμένη πόλη του Ηρακλείου (ή Θώνις, όπως την αποκαλούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι) στο βυθό της...

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο

Το α’ εξάμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας αύξηση 11,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της...

Πέναλτι σε επαγγελματίες του χιλιάρικου

Μέχρι το τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές που θα...

Ώρες κοινής ησυχίας: Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από Κυριακή

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου – Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του...