Αρχική Ελλάδα Πόσο κοστίζει η βενζίνη στα σύνορα της Ελλάδας – Πόσα χρήματα γλιτώνεις;

Πόσο κοστίζει η βενζίνη στα σύνορα της Ελλάδας – Πόσα χρήματα γλιτώνεις;

Οι Βορειοελλαδίτες συνεχίζουν να επισκέπτονται τις γειτονικές μας χώρες για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων τους, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν χρήματα.

Με τις τιμές της βενζίνης και του diesel κίνησης να βρίσκονται σταθερά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2,0 ευρώ/λίτρο, χιλιάδες Βορειοελλαδίτες συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα της χώρας μας σε μια προσπάθεια να μειώσουν το οικονομικό βάρος από τις επισκέψεις στην αντλία.

Πολλοί οδηγοί από τη Βόρεια Ελλάδα επισκέπτονται μέσω του συνοριακού σταθμού Ευζώνων τη Βόρεια Μακεδονία όπου οι τιμές των καυσίμων δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Open, η αμόλυβδη βενζίνη στη γειτονική μας χώρα ανέρχεται (με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) σε 1,46 ευρώ/λίτρο, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα αρνείται να πέσει κάτω από τα 2,0 ευρώ (0,54 ευρώ ακριβότερη).

Με βάση τις ανωτέρω τιμές, ένα φουλάρισμα ενός ρεζερβουάρ χωρητικότητας 50 λίτρων στη Βόρεια Μακεδονία κοστίζει 73 ευρώ, όταν στην Ελλάδα θα πλήρωναν ένα ποσό μεγαλύτερο των 100 ευρώ, με τη διαφορά να ανέρχεται σε 27 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ο ανεφοδιασμός καυσίμου στην «ξενιτιά» γίνεται τέσσερις φορές τον μήνα (μία φορά την εβδομάδα), τότε το οικονομικό όφελος ανέρχεται σε 126 ευρώ, ενώ ετησίως μπορεί να φτάσει τα 1.500 ευρώ.

Μεγάλη είναι και η διαφορά στο diesel κίνησης. Έλληνας οδηγός που επισκέπτηκε τη Βόρεια Μακεδονία αναφέρει ότι ανεφοδίασε το όχημά του στην τιμή των 1,62 ευρώ/λίτρο, όταν στην Ελλάδα η μέση τιμή του καυσίμου «φλερτάρει» με τα 2,15 ευρώ (0,53 ευρώ ακριβότερο).

ανεφοδιασμος καυσίμων σύνορα ελλάδα βενζίνη

Το κέρδος των οδηγών πολλαπλασιάζεται, δεδομένου ότι κατά την επίσκεψή τους στη Βόρεια Μακεδονία αγοράζουν μια πληθώρα προϊόντων που είναι σημαντικά φθηνότερα απ’ ό,τι στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως η τιμή μίας φρατζόλας τιμής ανέρχεται σε 0,50 ευρώ, έναντι του 1,0 ευρώ στην Ελλάδα (+100%).

Την «τιμητική» της έχει και η Βουλγαρία όπου βάσει των επίσημων στοιχείων για την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, η τιμή της αμόλυβδης περιορίζεται στα 2,95 λέβα/λίτρο, δηλαδή στα 1,51 ευρώ με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Όσον αφορά το diesel αυτό κοστίζει 3,35 λέβα/λίτρο, δηλαδή 1,72 ευρώ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ο στρατός «μαμούθ» του Ιράν – Γιατί θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας αν συγκρουστεί με το Ισραήλ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς πληθαίνουν τα σενάρια για...

Πάρκαρε το φορτηγό στην Ιόνια Οδό και έδειρε την σύζυγό του ‑ Τον κατήγγειλε στο «112»

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μία γυναίκα, Πολωνικής καταγωγής, μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από τον σύζυγό της. Όπως αναφέρει το...

Νέος συναγερμός στη Μέση Ανατολή μετά τις απειλές του Ιράν για χτύπημα στο Ισραήλ

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Μέση Ανατολή μετά την απειλή του Ιράν πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, για την επίθεση στο...

Κατατέθηκε η ρύθμιση για τη δυνατότητα να ασκούν έργο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στα νοσοκομεία ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση που εισήγαγε...

Αγιοι Ανάργυροι: Δεμένος με ιμάντες στο κρεβάτι του ο δολοφόνος της Κυριακής ‑ Έσπαγε πράγματα

«Να μην έρθει σε επαφή με κανέναν και να μη μείνει ούτε δευτερόλεπτο μόνος του» είναι η ξεκάθαρη εντολή που έχουν λάβει οι φρουροί...