Αρχική Ελλάδα Πόσο κοστίζει το αλάτι εκχιονισμού

Πόσο κοστίζει το αλάτι εκχιονισμού

Οι πληροφορίες που ακολουθούν δόθηκαν στο ΝΕWS 24/7 από τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος έκανε μια εκ των πιο αποτελεσματικών επιχειρήσεων που έγινε σε Δήμο της Αττικής -αν και παραλιακός. Περιλάμβανε πρόληψη, δράση εν ώρα χιονόπτωσης και συνέχιση των εργασιών έως και την Τετάρτη 26/1.

Συνολικά, ο συγκεκριμένος Δήμος έριξε 80 τόνους αλάτι, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, αναλαμβάνοντας να κρατήσει ανοιχτούς και τις οδικές αρτηρίες του εθνικού δικτύου (Παραλία, Βουλιαγμένης και Βάρης Κορωπίου). Ο σχεδιασμός όσων έγιναν άρχισε από όταν το Αστεροσκοπείο ενημέρωσε για τα ακραία φαινόμενα. Στο πλαίσιο της πρόληψης, ανήκε και η εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας αλατιού, το οποίο άρχισαν να ρίχνουν οι εργαζόμενοι από τις 7 το πρωί της Δευτέρας 24/1 “όταν είχε ήλιο ακόμα”.

Το απόγευμα της Δευτέρας 24/1, όταν είχαν κλείσει όλες οι κεντρικές αρτηρίες στην Αττική, το αλάτι είχε κάνει sold out και δεν υπήρχε τρόπος ανεφοδιασμού. Αποκαταστάθηκε την Τετάρτη 26/1, όταν άνοιξαν οι δρόμοι.

Όπως είπε ο κύριος Κωνσταντέλλος, αν το χιόνι συνέχισε να πέφτει για άλλη μια μέρα, δεν θα υπήρχε απόθεμα. Τη στιγμή που σταμάτησε η χιονόπτωση, ο Δήμος είχε στη διάθεση του άλλους 18 τόνους, με τους οποίους πρόλαβε τη δημιουργία πάγου.

Τι αλάτι χρησιμοποιούν τα εκχιονιστικά

“Έρχεται από ειδικούς προμηθευτές που είναι στο Μεσολόγγι και το Αίγιο. Είναι το υπόλειμμα που μένει στις αλυκές, μετά την αξιοποίηση του μαγειρικού άλατος. Και πάλι είναι νάτριο, το οποίο απομακρύνουν και εκποιούν έναντι ευτελούς ποσού”. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λεπτό αλάτι (κάνει δηλαδή, δουλειά), αλλά προκαλεί προβλήματα στα μηχανήματα. “Μπουκώνει τις αλατιέρες και χρειάζεται ειδικός άνθρωπος για να τις ξεμπλοκάρει”. Συνιστάται “πιο μεγάλης κοκκομετρίας αλάτι”. Δηλαδή, το χοντρό.

Πόσο κοστίζει;

“Ένας τόνος στοιχίζει 80 ευρώ. Σε έναν εκχιονισμό, η κάθε δεξαμενή γεμίζει τέσσερις φορές. Η χωρητικότητα είναι από 250 έως 500 κιλά. Άρα, ένας τόνος μας ‘βγάζει’ τέσσερα χιλιόμετρα”. Παρεμπιπτόντως, ο συγκεκριμένος Δήμος χρησιμοποίησε για την επιχείρηση 14 οχήματα. Τα τέσσερα ήταν οχήματα πυρασφάλειας “στα οποία κάναμε μετατροπή, ώστε το χειμώνα να είναι έτοιμα για εκχιονιστικά”. Πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες για άλλους δήμους -εκείνους που δεν έκαναν την παραμικρή επιχείρηση.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η Βίλα Τσερτόζα με το μυστικό τούνελ πωλείται για 500 εκατ. ευρώ

Η βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ διακοπές εκεί έχουν κάνει...

Έκλεψαν μισό τόνο ελαιόλαδου από αποθήκη -Συνελήφθησαν από τις Αρχές

Μια υπόθεση κλοπής 524 λίτρων ελαιόλαδου έλαβε τέλος μετά από ένα διάστημα έρευνας και προανάκρισης από τους...

Κ. Μητσοτάκης για απογευματινά χειρουργεία: Θα δοθούν 60 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως αναφέρει «Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο...

e-ΕΦΚΑ- ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών της εβδομάδας

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Άγιος Παϊσιος: Τι έλεγε για τους παλαιοημερολογίτες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...