Αρχική Οικονομία Πόσο ρεύμα καίει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Πόσο ρεύμα καίει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Με το Δεκέμβριο να έχει μπει για τα καλά, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς και το άγχος για τους λογαριασμούς ρεύματος που θα έρθουν φουντώνει ολοένα και περισσότερο.

Ένας γενικός κανόνας λέει ότι η χρήση πολλών σειρών με λαμπάκια παλιάς τεχνολογίας μπορεί να κοστίσει έως και 100 ευρώ για έναν μήνα, όπως εξήγησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο ενεργειακός επιθεωρητής, Βαγγέλης Πάνος. Από την άλλη, όπως είναι γνωστό, τα φωτάκια LED είναι αρκετά πιο οικονομικά, καίγοντας περίπου το μισό ρεύμα, ή ακόμα και λιγότερο.

Υπολογίστε πόσο ρεύμα καίει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Πάνω σε κάθε κουτί λαμπιόνια, αναγράφεται η ισχύς τους, σε Watt.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, εάν το κουτί στα φωτάκια που έχετε αγοράσει γράφει 500 Watt, τότε η διαδικασία είναι η εξής:

  • Διαιρείτε τον αριθμό αυτόν που αναγράφετε στο κουτί με το 1.000. Στην προκειμένη περίπτωση, 500/1.000 ισούται με 0,5 κιλοβάτ.
  • Έπειτα, θα πολλαπλασιάσετε τα κιλοβάτ με τις ώρες που λειτουργούν τα λαμπάκια. Εάν υποθέσουμε ότι ανάβετε τα φωτάκια σας για 10 ώρες ημερησίως, τότε 0,5*10 ισούται με 5 κιλοβατώρες.
  • Τέλος, για να υπολογίσετε πόσο θα σας κοστίσουν τα λαμπάκια σε ευρώ, θα πολλαπλασιάσετε τις κιλοβατώρες που βρήκατε με την τιμή του μέσου κόστους κιλοβατώρας του παρόχου σας. Εάν θέλετε να βρείτε πόσο θα σας κοστίσουν τα λαμπιόνια για ολόκληρη τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το παραπάνω γινόμενο με τον αριθμό των ημερών που θα παραμείνουν αναμμένα τα γιορτινά φωτάκια.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ο εκατομμυριούχος που θέλει να μείνει για πάντα νέος λέει ότι νίκησε την τριχόπτωση και το γκριζάρισμα

Ο Bryan Johnson, ο εκατομμυριούχος από το Λος Άντζελες που έγινε διάσημος για την αποστολή του να παραμείνει για...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ όλοι οι «φτωχοί» με ακριβά γούστα

Ελέγχουμε όλο το φάσμα της οικονομίας, αλλά μια που μιλάμε για τον συγκεκριμένο έλεγχο, έχει ξεκινήσει από πέρσι το φθινόπωρο μια μεγάλη διασταύρωση των...

ΕΝΦΙΑ: Όλες οι αλλαγές στον φόρο ακινήτων – Τέλος χρόνου για την έκπτωση 10%

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Κίνδυνος «έκρηξης» του αριθμού των θανάτων παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας

Τρομακτική έλλειψη τροφίμων, αλματωδώς αυξανόμενος υποσιτισμός, ταχεία εξάπλωση ασθενειών: ο κίνδυνος «έκρηξης» του αριθμού των θανάτων παιδιών στη Λωρίδα...

Στην Ελλάδα μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...