Αρχική Κόσμος Πόσοι Αμερικανοί μπορούν να βρουν την Ουκρανία στον χάρτη

Πόσοι Αμερικανοί μπορούν να βρουν την Ουκρανία στον χάρτη

Μόνο το ένα τρίτο των κατοίκων των ΗΠΑ μπορεί να εντοπίσει την Ουκρανία σε έναν χάρτη της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την Morning Consult.

Η δημοσκόπηση αναφέρει ότι μόνο το 34% των ερωτηθέντων μπορούσε να εντοπίσει σωστά την Ουκρανία στον χάρτη. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες, όταν προσπαθούσαν να μαντέψουν πού βρισκόταν η Ουκρανία, υπέδειξαν τοποθεσίες από την Ισλανδία έως τη Βόρεια Αφρική.

Μεταξύ εκείνων που δεν μπορούσαν να βρουν τη χώρα στον χάρτη, το 37% ήταν υπέρ της αποστολής όπλων στο Κίεβο, ενώ μεταξύ εκείνων που υπέδειξαν σωστά την τοποθεσία της Ουκρανίας, το 50% των ερωτηθέντων υποστήριζε τέτοιες κινήσεις. Επίσης, το 58% των ερωτηθέντων που βρήκαν σωστά τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης σε χάρτη υποστήριξαν την επιβολή του πιο αυστηρού πακέτου κυρώσεων σε περίπτωση «ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», ενώ το 41% ​​όσων δεν μπορούσαν να βρουν την Ουκρανία σε χάρτη δεν υποστήριξε μια τέτοια κίνηση.

Οι απόψεις σχετικά με την παροχή όπλων στο Κίεβο διίστανται – το 41% ​​των ερωτηθέντων υποστηρίζει μια τέτοια κίνηση, ενώ το 42% είναι αντίθετο. Την ίδια στιγμή, το 29% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, ακόμη κι αν αυτό διακινδυνεύσει τη ζωή τους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.005 Αμερικανών.

Οι ανησυχίες για τις υποτιθέμενες προετοιμασίες της Μόσχας για μια «εισβολή στην Ουκρανία» εντείνονται όλο και περισσότερο σε όλη τη Δύση και στο Κίεβο πρόσφατα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε αυτές τις δηλώσεις ως «κενές και αβάσιμες» κλιμακώσεις της έντασης, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Ταυτόχρονα, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου δεν απέκλεισε ορισμένες πιθανές προκλήσεις για να δικαιολογήσει τέτοιους ισχυρισμούς και προειδοποίησε ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης με τη βία θα έχουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες.

Πηγή: Tass

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το «καλοκαίρι» του Οκτωβρίου – Πόσες μέρες θα έχει καλό καιρό

Καμία καινούρια κακοκαιρία δεν είναι προ των πυλών, σύμφωνα με τα τελευταία καιρικά δεδομένα. Μετά τον βροχερό Σεπτέμβρη, ο...

Κενό ΦΠΑ: Πώς η κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο για χρηματοδότηση νέων φοροελαφρύνσεων

Επιπλέον έσοδα 2 δισ. κάθε χρόνο σε μόνιμη βάση έως το 2026 Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής αποτελεί διαχρονικά σταθερή επιδίωξη...

Πούτιν… για πάντα; Φήμες ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται τον ερχόμενο μήνα να αφήσει να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος...

Νέα δεδομένα για κλειστά σχολεία στις δημοτικές εκλογές – Τι λέει η εγκύκλιος

Μόνο σε περιφέρειες και δήμους που οι εκλογές δεν θα δώσουν ξεκάθαρο νικητή και θα πάνε σε δεύτερο γύρο,...

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων επαναφέρει η κυβέρνηση, η προαναγγελία Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει στην πολιτική συζήτηση, ένα μέτρο το οποίο ο ίδιος είχε βάλει στον πάγο αμέσως...