Αρχική Ελλάδα Που βρίσκονται συνήθως οι κρυφές κάμερες – Πώς να τις εντοπίσετε σε...

Που βρίσκονται συνήθως οι κρυφές κάμερες – Πώς να τις εντοπίσετε σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Τα φώτα, τα ραδιόφωνα, οι θερμοστάτες και τα ρολόγια είναι τα συνηθέστερα αντικείμενα στα οποία μπορεί να βρίσκονται κρυφές κάμερες.

Με αφορμή το περιστατικό σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής όπου σε δωμάτιο υπήρχαν κρυφές κάμερες, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, η υποψήφια Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας, Κέλλυ Ιωάννου και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μίλησαν για την αύξηση της εγκληματικότητας που αφορά την συγκεκριμένη παραβίαση της προσωπικής ζωής του καθενός.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Τσούκαλης αναφέρθηκε αρχικά στις κάμερες στα ξενοδοχεία, αλλά και στην συχνότητα τέτοιων παραβατικών κινήσεων.

«Είναι σοκαριστικό, ωστόσο μετά ακούμε από το χωριό από την περιφέρεια ότι είναι το καλύτερο παιδί και τα λοιπά. Οι άνθρωποι αυτοί, αφήνουν πάντα σημάδια στην κοινωνία. Έχουμε τους ανθρώπους που το κάνουν για διαστροφή, και έχουμε και τους ανθρώπους που το κάνουν για άλλον λόγο, για να εκβιάσουν, για να έχουν ένα στοιχείο», ανέφερε αρχικά.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν πάμε σε ένα ξενοδοχείο. Δε μπορείς να πληρώνεις ένα σημαντικό ποσό σε ένα ξενοδοχείο για να μείνεις 1-2 μέρες, και να έχεις και αυτή την έγνοια, ή να έχεις κάποιον ανιχνευτή ή κάποια εμπειρία να αναγνωρίσεις μία κάμερα», συμπλήρωσε.

Εντοπισμός πιθανής κάμερας

  • Έλεγχος: υπνοδωματίου και μπάνιου
  • Συνήθης εγκατάσταση σε: φώτα, συνδεδεμένα ραδιόφωνα, ρολόγια, θερμοστάτες
  • Πιθανότερο η κάμερα να είναι συνδεδεμένη σε ηλεκτρική πηγή ή συσκευή
  • Αποσυνδέστε τηλεόραση, ηχεία και ρολόγια
  • Αντανάκλαση κρυφής κάμερας: Εάν δεχτεί δέσμη φωτός (φακό)
  • Έλεγχος δικτύου wifi
  • Απαιτείται εξελιγμένος σαρωτής δικτύου

Η υποψήφια Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας, Κέλλυ Ιωάννου, αναφέρθηκε στις κρυφές κάμερες και σε άλλες συσκευές παρακολούθησης.

«Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία εξελίσσεται και το μέγεθος της κάμερας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν κάμερες οι οποίες μπορεί να είναι η ακίδα ενός στυλό. Είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με το γυμνό μάτι, και μπορεί να είναι προσαρμοσμένες σε αντικείμενα κοινής χρήσης, για παράδειγμα γυαλιά, στυλό, το πόμολο της πόρτας και να έχει πολύ καλή ανάλυση.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για το νομικό πλαίσιο ενός τέτοιου περιστατικού παρακολούθησης.

«Οποιοδήποτε κλειστό σύστημα παρακολούθησης, υπάρχει υποχρέωση από τον νόμο ότι πρέπει να έχεις ενημερώσει τον τρίτο, ακόμα και για ανθρώπους που περνούν έξω από το σπίτι σου. Υπάρχει μία περίπτωση σε κάθε τέτοιο περιστατικό βλέπουμε δύο πράγματα. Πρώτον εάν είναι περίπτωση διεστραμμένου ανθρώπου που πολύ απλά θέλει να παρακολουθεί τους άλλους», είπε χαρακτηριστικά.

«Το σημαντικότερο είναι εάν το υλικό που έχ3ει πρόσβαση, το επεξεργάζεται κατά τρόπο που μπορεί να του αποφέρει χρήματα. Δεν είναι πάντα το να έχεις συλλέξει υλικό που να είναι «ροζ». Αυτό που κοιτάζουμε είναι, πόσο πολύτιμη μπορεί να είναι μία πληροφορία που έχει πρόσβαση με λαθραίο τρόπο. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα γίνεται και στους ανήλικους που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και εξοικείωση με την τεχνολογία», συμπλήρωσε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...