Αρχική Οικονομία Power Pass: «Κόβονται» 9 στους 10 στη νέα πληρωμή – Τι ισχύει...

Power Pass: «Κόβονται» 9 στους 10 στη νέα πληρωμή – Τι ισχύει με την ένσταση

Κακά είναι τα μαντάτα για όσους αναμένουν να πληρωθούν στον δεύτερο γύρο πληρωμής του Power Pass αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται, η συντριπτική πλειοψηφία όσων αναμένουν να δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς -περίπου 9 στους 10- έχουν τελικά απορριφθεί.

Πιο αναλυτικά, χθες ελέγχθησαν οι 600.000 αιτήσεις που απέμεναν, από τις οποίες θα επιδοτηθούν 40-50.000.

Συνολικά, εγκρίθηκαν 2,5 εκατομμύρια αιτήσεις και απορρίφθηκαν 422.181. Οι συχνότερες αιτίες απόρριψης της αίτησης είναι οι εξής:

  • τα σταθερά τιμολόγια χωρίς ρήτρα
  • η επιβάρυνση από τη ρήτρα κάτω από 30 ευρώ, τα ποσά κάτω από 18 ευρώ που εκκαθαρίστηκαν δεν πληρώνονται
  • πελάτες κοινωνικού τιμολογίου
  • είχαν υποβάλει αίτηση για επαγγελματική στέγη και όχι για πρώτη ή φοιτητική κατοικία όπως προβλέπεται για την επιδότηση

Πάντως, στην πλατφόρμα φαίνονται οι αιτίες απόρριψης, και μπορεί κανείς να δει τους λόγους για τους οποίους έχει απορριφθεί η αίτησή του.

Τι ισχύει με την ένσταση για το Power Pass

Η πλατφόρμα είναι κλειστή και δεν επιτρέπονται διορθώσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ενστάσεις γιατί έκαναν λάθη και ζητούν να ξανανοίξει το σύστημα.

Όσοι δεν πήραν επιστροφή χρημάτων, ακόμα και εάν έχουν πάρει ένα email ανάλογα με το πού είναι η αίτηση, εκεί δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο να επανέλθουν με καινούρια συμπληρωμένη αίτηση σωστά. Κάποιος ο οποίος δεν έχει μπει να κάνει αίτηση, ή έχει απορριφθεί για συγκεκριμένους λόγους εντελώς, δεν έχει δοθεί ακόμα η δυνατότητα ένστασης.

Τι σημαίνει το «Υπό έλεγχο» και τα μηνύματα στην πλατφόρμα

«Απορριφθείσα»: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχτούν και να επανυποβληθούν.

«Υπό έλεγχο»: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των εξής:

– αν ο ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.

– αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει τη μία αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις για τα προστατευόμενα μέλη.

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.

«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

«Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Πότε πληρώνεται το επίδομα ρεύματος για Ιούνιο

Ο συνυπολογισμός των λογαριασμών του Ιουνίου θα γίνει χωρίς νέα αίτηση και η πληρωμή αναμένεται έως και τον Αύγουστο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ασφαλιστικό: Πόσο συμφέρουν τα πλασματικά στη μειωμένη σύνταξη – Παραδείγματα

Η μειωμένη σύνταξη αποτελεί διέξοδο στις περιπτώσεις ανεργίας, οικογενειακών υποχρεώσεων ή εναλλακτικής επαγγελματικής δραστηριότητας.Και καθώς το πέναλτι για την πρόωρη έξοδο...

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας

Πόσο μπορεί να επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) την αγορά εργασίας; Νέα έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs αναλύσει πως θα...

Αυξημένη κατά 69,9% είναι η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας το πρώτο δίμηνο σε σχέση με πέρυσι

Ο Ιανουάριος 2023 «έκλεισε» με μέση πληρότητα 50,9% (έναντι 26,7% του 2022 και 50,7% του 2019), αυξημένη κατά 90,2% έναντι...

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2023

Στις ΗΠΑ, οι απώλειες ζωών ως αποτέλεσμα διαφόρων επιθέσεων με χρήση πυροβόλων όπλων ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες πριν ολοκληρωθεί το πρώτο...

Eurostat: Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα στη μείωση καταθέσεων σε επίπεδο ευρωζώνης

Οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε επίπεδο ευρωζώνης, σε ό,τι αφορά την ακρίβεια στην αγορά«Πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Έλληνες (σε επίπεδο ευρωζώνης) στην…απόσυρση των...