Αρχική Οικονομία Power Pass: Προσοχή στην προθεσμία λήξης για αίτηση στο gov.gr

Power Pass: Προσοχή στην προθεσμία λήξης για αίτηση στο gov.gr

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr για αίτηση του Power Pass ανοίγει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Το επίδομα ρεύματος θα είναι από 18 έως 600 ευρώ και η πληρωμή με επιστροφή χρημάτων του 60% των «φουσκωμένων» λογαριασμών θα γίνει στις αρχές Ιουλίου. Θα αφορά μόνο την πρώτη κατοικία και όσους δήλωσαν καθαρό οικογενειακό εισόδημα 2020 έως 45.000 ευρώ (μετά από αφαίρεση των φόρων).

Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο για το πώς και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία, όμως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους δικαιούχους για να μην μπερδευτούν με την προθεσμία λήξης, καθώς δεν θα ισχύσει ό,τι με το Fuel Pass. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης παραμένει ακόμα ανοιχτή, ακόμα και αν στο τέλος Ιουνίου λήγει η χρονική περίοδος της επιδότησης. Αυτό δεν θα γίνει με το Power Pass.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για δύο μόλις εβδομάδες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Δείτε αναλυτικό οδηγό για την αίτηση του Power Pass:

Πώς κάνω αίτηση για επίδομα ρεύματος

Για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι, είτε ενοικιαστές είτε ιδιοκτήτες, θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί και θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφέρομενος
  • θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Για την αίτηση, θα πρέπει να έχετε επίσης διαθέσιμα:

  • ΑΦΜ
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού

Υπολογίστε τα χρήματα του Power Pass

Η επιστροφή των χρημάτων υπολογίζεται από τον μαθηματικό τύπο:

Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Τι γίνεται αν ο λογαριασμός βγαίνει σε άλλο όνομα

Είναι μάλλον η πιο συχνή περίπτωση. Ειδικά οι ενοικιαστές που δεν έχουν τον λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους, είναι αρκετοί. Δηλαδή, μπορεί να είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη από τον οποίο νοικιάζουν το σπίτι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει δοθεί ήδη απάντηση και η επιδότηση δεν θα κρίνεται από το όνομα, αλλά από τη δήλωση κατοικίας στο Ε1. Έτσι, αν έχετε δηλώσει κανονικά την πρώτη κατοικία σας, θα λάβετε την αναδρομική επιδότηση.

Ποιοι θα πάρουν έξτρα 250 ευρώ για ρεύμα

Επιπλέον οικονομική ενίσχυση για το ρεύμα, ύψους 250 ευρώ, θα δοθεί στους φοιτητές για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου. Τα ποσά θα δοθούν τώρα για πρώτη φορά, αφού συμπληρωθούν στο Ε1 οι κωδικοί.

Για τη φοιτητική κατοικία συγκεκριμένα, σημειώνεται πως για να είναι κάποιος δικαιούχος, πρέπει να υποβληθεί το φετινό Ε1. Θα είναι δικαιούχος άμεσα ο ίδιος ο φοιτητής, αν υποβάλει ξεχωριστό Ε1 για τον εαυτό του, αλλιώς ο γονέας θα δηλώνει το ρολόι. Μεγάλη προσοχή πρέπει, τέλος, να δοθεί στον πίνακα 6.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Κινητά συνεργεία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

POS: Υποχρεωτικά από το νέο έτος σε ταξί, περίπτερα και άλλους 7 κλάδους

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS από το νέο έτος σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το...

Βασίλης Παλαιοκώστας: «Σφάζονται» στην ποδιά του μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ για να κάνουν τη ζωή του ταινία

Η ιστορία πίσω από τον Νο 1 έλληνα καταζητούμενο, τον Βασίλη Παλαιοκώστα, δεν προκαλεί μόνο εγχώριο ενδιαφέρον...

Άγιος Παντελεήμονας: Γιορτή βάφτηκε με αίμα – Πυροβόλησε και δολοφόνησε 50χρονο μπροστά σε μικρά παιδιά

Περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (01/10), στον Άγιο Παντελεήμονα, ένας 74χρονος Έλληνας έβγαλε όπλο και...

Καίει το… πετρέλαιο θέρμανσης: Ποια θα είναι η τιμή του φέτος – Νέα εκτίμηση

Η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά και, δυστυχώς, εξαίρεση δεν αναμένεται να αποτελέσει και το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του...