Αρχική Ελλάδα Προ των πυλών επιδοτήσεις για συνεπείς δανειολήπτες

Προ των πυλών επιδοτήσεις για συνεπείς δανειολήπτες

Προ των πυλών… «βομβαρδισμός» αιτημάτων ενημέρωσης από δανειολήπτες που δεν έχουν ξεκινήσει διαδικασία αναζήτησης κάποιας ρύθμισης, ή αυτή έχει «κολλήσει» λόγω πλειστηριασμών.

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από δανειολήπτες για την υπηρεσία, που παρέχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης με βιντεοκλήση ή τηλεφωνικώς, μέσω του myEGDIX.live. Η αρχή έγινε με την πλατφόρμα του Εξωδικαστικού, ενώ αναμένονται περισσότερες υπηρεσίες σύντομα.

Η διαδικασία για το κλείσιμο του ραντεβού: Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιλέγει τον τρόπο εξυπηρέτησης (με τηλεδιάσκεψη ή τηλεφωνική επικοινωνία). Στη συνέχεια επιλέγει την ημέρα και ώρα που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί, μέσα από τις διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές, καταχωρεί τα απαραίτητα προσωπικά του στοιχεία και ολοκληρώνει την κράτηση.

Αναφορικά με τα ευάλωτα νοικοκυριά, καλούνται να αξιοποιήσουν το ειδικό, ενδιάμεσο πρόγραμμα προστασίας, μέχρι να συσταθεί και λειτουργήσει ο ειδικός Φορέας, που προβλέπει το πλαίσιο της «2ης ευκαιρίας».

Το πρόγραμμα προβλέπει κρατική επιδότηση σε: δόση του στεγαστικού δανείου, μηνιαία δόση δανείων για 15 μήνες και 70-210 ευρώ το μήνα. Παράλληλα προβλέπει και αναστολές σε πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και εξώσεις.

Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα και την παροχή κρατικής επιδότησης είναι το συνολικό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό (προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού) και έως του ποσού των 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ. Η υποβολή αίτησης υπαγωγής στο ενδιάμεσο πρόγραμμα πρέπει να γίνει εντός 60 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη ημέρα της επιβολής κατάσχεσης ή πτώχευσης.

Από τον Φεβρουάριο αναμένεται να ενεργοποιηθεί και το νέο πρόγραμμα επιδότησης συνεπών δανειοληπτών (30.000 δικαιούχοι) από τις τράπεζες για 12 μήνες, με στεγαστικό δάνειο ή και δάνειο μικρών επιχειρήσεων, με ίδια εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για το πρόγραμμα των ευάλωτων.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 50% της αύξησης του επιτοκίου (με ημερομηνία υπολογισμού της αύξησης 30/6/2022). Η επιδότηση θα διακόπτεται εάν ο οφειλέτης καταστεί υπερήμερος στην εξυπηρέτηση της δόσης του για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πώς διαβάζει η ελληνική κυβέρνηση την «επίθεση φιλίας» της Τουρκίας

Εντυπωσιακή -όσο και πρωτοφανής- φαίνεται η μεταστροφή της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία απηύθυνε προς την Ελλάδα μηνύματα ευχών για την εθνική εορτή της...

Δήλωση Χαρίτση για την αύξηση των ανισοτήτων

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί καθημερινά σε περαιτέρω φτωχοποίηση”, τονίζει σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική...

Μισισίπι: 25 νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες την πολιτεία του Μισισίπι, στο νότιο άκρο των...

Έρχεται κακοκαιρία από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα

Χαρά Θεού είναι η σημερινή ημέρα, με θερμοκρασίες που θα φθάσουν στους 23 βαθμούς Κελσίου για την περιοχή μας.Σταδιακά, όμως, από αύριο Δευτέρα 27...

Τέμπη – πατέρας θύματος: Θέλουμε να διαλευκανθούν τα πάντα – Εκτιμώ ότι σε 2-3 βδομάδες θα υπάρχει ένα καταρχήν πόρισμα

«Θέλουμε να συνδράμουμε στο τιτάνιο έργο της Δικαιοσύνης. Θέλουμε να βοηθήσουμε στη διερεύνηση όλων των πτυχών αυτής της υπόθεσης. Πρέπει να...