Αρχική Πολιτική Προετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας για τις κάλπες της 8ης Μάη

Προετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας για τις κάλπες της 8ης Μάη

Τέσσερις κάλπες θα στηθούν στις οχτώ Μάη σε 12 σημεία της Μεσσηνίας από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Από τη μία θα προκύψουν τα 13 μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, από τη δεύτερη οι σύνεδροι του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μάη στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, από τη τρίτη θα εκλεγούν τα μέλη των Δημοτικών Οργανώσεων, ενώ στην τέταρτη κάλπη τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσουν για το όνομα του κόμματος. Οι υποψηφιότες πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Τετάρτη 4 Μάη. Ο απερχόμενος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Ανδριανόπουλος, δήλωσε στην Kalamata Journal, ότι για την οργάνωση της διαδικασίας θα συνεδριάσει στα τέλη της εβδομάδας η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, μέλη της οποίας είναι ο ίδιος και τα τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του, που είναι ο Μενέλαος Γερονικολός, ο Δημήτρης Κουσελάς, ο Τάσος Αποστολόπουλος και ο Γιώργος Κατσούλης…

Όπως μας είπε ο κ. Ανδριανόπουλος, με την εγκύκλιο που βγήκε από το κόμμα, τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής θα είναι 13, ενώ τα μέλη των Δημοτικών Οργανώσεων θα είναι τρία ή πέντε, ανάλογα με το πόσοι θα αποφασίσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία της αυτοοργάνωσης.

Επίσης σημείωσε ότι τα σημεία στα οποία θα στηθούν οι κάλπες στη Μεσσηνία πιθανότατα είναι τα ίδια στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές από τις οποίες αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην Καλαμάτα, την Καρδαμύλη, τη Μεσσήνη, το Πεταλίδι, τον Μελιγαλά, το Βλαχόπουλο, την Πύλο, την Κορώνη, την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και το Κοπανάκι.

Η Μεσσηνία θα εκλέξει 73 σύνεδρους για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ειδικότερα ο Δήμος Καλαμάτας 27, ο Δήμος Τριφυλίας 15, ο Δήμος Μεσσήνης 13, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος 12, ο Δήμος Οιχαλίας 4 και ο Δήμος Δυτικής Μάνης 2.

Σε ενημερωτικό σημείωμα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει για τις διαδικασίες του κόμματος: “Στην τελική ευθεία για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, το «σπάσιμο» των κομματικών τειχών και την εδραίωση ενός ανοικτού κόμματος με την ανάδειξη των μελών του σε κεντρικούς πρωταγωνιστές, μπαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.


Στις 8 Μαΐου εκλέγονται τα μέλη των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων καθώς και οι 4.200 σύνεδροι ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα λάβει χώρα στις 20-22 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ αλλά και την επιλογή του ονόματος της παράταξης στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Η πολιτική προίκα των 270 χιλιάδων ψηφοφόρων στις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου τον Δεκέμβριο σε συνδυασμό με την ρητή δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη για ανανέωση-ενότητα-πολιτική αυτονομία και ένα λαογέννητο Κίνημα, έχουν θέσει σε εγρήγορση τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αυτό που εκπέμπεται σε όλους τους τόνους είναι πόσο απλή είναι η διαδικασία, αλλά και οι αυξημένες δυνατότητες εκλογής των ενδιαφερόμενων συνέδρων χάρις τη μονοσταυρία, ανοίγοντας το κόμμα στην κοινωνία και βάζοντας στο περιθώριο τους κομματικούς μηχανισμούς. Δηλαδή κάνοντας στην πράξη ξανά ελκυστική την ενασχόληση με την πολιτική ιδίως των νέων και την κοινωνία δυναμικά παρούσα στο Συνέδριο-πολιτικής αναγέννησης.

Οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται μέχρι και την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 14:00 είτε ηλεκτρονικά μέσω φόρμας που βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής, είτε με την υποβολή email στο: [email protected] ή ακόμη και τηλεφωνικά στο 210-3665302. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος”.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η πριγκίπισσα με το μουστάκι που έκανε τους άντρες να αυτοκτονούν από έρωτα

Αν και οι εικόνες της «Πριγκίπισσας Qajar» έχουν γίνει viral τα τελευταία χρόνια, η αληθινή ιστορία αυτής της πριγκίπισσας με μουστάκι...

Tσαρλς Μπρόνσον: Ο πιο διαβόητος κρατούμενος της Βρετανίας θα παραμείνει στη φυλακή

Ο «πιο διαβόητος και επικίνδυνος κρατούμενος» της Βρετανίας, ο Τσαρλς Μπρόνσον θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα, αφού απορρίφθηκε την Πέμπτη το αίτημά του...

Εκλογές: Γιατί μπορεί να ανατραπούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

Παρά το γεγονός ότι το δυστύχημα στα Τέμπη είναι ακόμη «ζεστό» οι πολίτες δείχνουν ότι δεν έχουν αποστρέψει το πρόσωπό τους από τον Κυριάκο...

ΕΛΣΤΑΤ: Η ανεργία στο 11,4% τον Φεβρουάριο 2023

Στο 11,4% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο 2023 έναντι του 13% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα το...

Νέο Δώρο Πάσχα 2023: Ο υπολογισμός με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη -που φέτος πέφτει στις 12 Απριλίου- έχουν περιθώριο οι εργοδότες να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα 2023 σε...