Αρχική Ελλάδα Προγεννητική Αγωγή: Ανακαλούνται τα αναχρονιστικά βίντεο που εστάλησαν στα σχολεία

Προγεννητική Αγωγή: Ανακαλούνται τα αναχρονιστικά βίντεο που εστάλησαν στα σχολεία

Ανακαλούνται τα αναχρονιστικά βίντεο που εστάλησαν στα γυμνάσια της χώρας για την εκπαίδευση των μαθητών μέσω της Προγεννητικής Αγωγής από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media.

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι αποσύρει το υλικό και ανακαλεί την έγκριση «του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Τα τρία «εκπαιδευτικά» βίντεο εστάλησαν στα γυμνάσια και αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», η σύλληψη του οποίου ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα έχει την ιδέα να κάνει ένα παιδί. Τα βίντεο έχουν ήδη προκαλέσει σάλο σε social media, με το hashtag #video_γονιμότητας να είναι πρώτο στις τάσεις. Στην αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε σάλος και καταγγέλουν τη Νίκη Κεραμέως ότι βάζει στα γυμνάσια βίντεο που υπονομεύουν την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος και το δικαίωμα στην άμβλωση, με ομοφοβικές και αντιεπιστημονικές αναφορές.

Σε ένα βίντεο η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή υποστηρίζει ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της ως την πνευματική τροφή, ενώ οι ασθένειες συνδέονται με την εγκυμοσύνη, ακόμη κι αν εκδηλωθούν δεκαετίες μετά.

Τι περιέχει το βίντεο

Οι αναχρονιστικές αλλά και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις που περιέχει το εκπαιδευτικό βίντεο θεωρούνται βαθιά προβληματικές, ενώ η καταλληλότητά τους για παιδιά 14 και 15 ετών προκαλεί απορία.

Σε ένα βίντεο, που στην περιγραφή του κάνει λόγο για «Εκπαιδευτικό video για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή», μιλάει η εκπαιδευτικός Μαλαματένια Ρούλια, ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών, η οποία υποστηρίζει με θέρμη, την αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί.

«Θα χαρώ και εγώ να είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που θα συμβάλουν σε όλο αυτό το έργο. Η «Προγεννητική Αγωγή» είναι μια νέα επιστήμη η οποία μας βοηθάει να αντιληφθούμε ότι τα πάντα ξεκινάνε πριν από τη γέννηση του παιδιού και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψής του. Εύλογα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί, “μα είναι δυνατόν να μιλάμε για Αγωγή όταν το παιδί είναι αγέννητο;

Στην Κίνα πριν χίλια χρόνια γνωρίζοντας πόσο σημαντική ήταν αυτή η περίοδος πριν τη σύλληψη του παιδιού, μετρούσαν την ηλικία του από εκείνη τη στιγμή (…) Στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα.

Αυτή δεν είναι μια νέα γνώση. Πρόκειται για μια γνώση η οποία ήταν γνωστή στην αρχαία Ελλάδα και σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς και φτάνει μέχρι και τις ημέρες μας. Μάλιστα ο Σωκράτης μας αναφέρει πως μετά τη γέννηση, οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί είναι πάρα πολύ αργά και ο Άγιος Πορφύριος ο νεώτερος μας λέει πως η αγωγή υγείας αρχίζει εξ άκρας συλλήψεως…», αναφέρει η κ. Ρούλια, μεταξύ πολλών άλλων αδιανόητων –στα όρια παραθρησκευτικής οργάνωσης- θεωριών για τη σύγχρονη επιστήμη.

Η αγάπη επηρεάζει το DNA

Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης του ζεύγους. «Όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

Τα παραδείγματα αντλούνται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και τα παιδιά που προήλθαν από την ένωση Θεών, καθώς «… οι μύθοι συμβολίζουν την ποιότητα της πνευματικότητας του ζεύγους».

Τι ανέφερε η Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής σε επιστολή της προς τα σχολεία

Η επιστολή της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» προς τα σχολεία

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών.

Με εξαιρετική τιμή

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι ροζ πάνθηρες του βρετανικού στρατού: Tι ήταν και πού βρίσκονταν

Το ροζ δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ως το κατάλληλο χρώμα για στρατιωτικά οχήματα μάχης, αλλά υπήρξε μια εποχή που ο βρετανικός στρατός είχε έναν...

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Από την κορυφή στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

Η επιβλητικά πολυτελής έπαυλη στους κήπους του Κένσινγκτον που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγόρασε το 2009 για 90 εκατομμύρια στερλίνες, έχοντας ως...

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευθεία στην Ελλάδα –Πόσα χιλιόμετρα είναι;

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που λόγω μορφολογίας εδάφους έχει πολλούς δρόμους με ευθείες, ωστόσο υπάρχει μια  η οποία διακρίνεται για...

Το μεγαλύτερο τσουνάμι στην Ελλάδα συνέβη στην Αμοργό το 1956

Μονάχα οι παλιοί Αμοργιανοί έχουν να αφηγηθούν ιστορίες αναμέτρησης με τσουνάμι που καλπάζει προς το μέρος σου, έτοιμο να σκεπάσει εκτάσεις και σπίτια. Αυτές...

Σύνταξη πριν τα 62: Ποιες είναι οι 28 «τυχερές» κατηγορίες

Εντός του 2022 μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης με πλήρη η μειωμένη σύνταξη 28 κατηγορίες ασφαλισμένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο...