Αρχική Ελλάδα Προς εξαφάνιση μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι και φανοποιοί αυτοκινήτων

Προς εξαφάνιση μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι και φανοποιοί αυτοκινήτων

Τα νέα παιδιά στρέφονται σε άλλες ειδικότητες ώστε να μείνουν μακριά από την μουτζούρα του μάστορα.

Δυσεύρετοι έχουν γίνει οι μηχανικοί και οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα καθώς από τη μία μεριά οι νέοι θέλουν να αποφύγουν την μουτζούρα για τα προς το ζειν και από την άλλη μεριά οι «πειρατές» του κλάδου προτιμούν να εργάζονται παράνομα σε κάποιο υπόγειο μη πληρώνοντας ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ και λογαριασμούς από το τα είναι υπάλληλοι σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ή μη συνεργείο.

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην αγορά και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι ιδιοκτήτες κάθετων μονάδων αλλά και μη εξουσιοδοτημένων συνεργείων τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αναζητούν αλλά δεν βρίσκουν μηχανικούς και ηλεκτρολόγους αυτοκινήτων!

Μάλιστα όσοι καταφέρουν να βρουν κάποιον μηχανικό ή ηλεκτρολόγο οι μισθοί που απαιτούν είναι ιδιαίτερα υψηλοί για τα σημερινά δεδομένα, οι οποίοι κυμαίνονται σε άνω των 1.000 ευρώ καθαρά, και ακόμη και αν συμφωνήσει το ιδιοκτήτης της μονάδας να τα δώσει εγκυμονεί πάντοτε ο κίνδυνος να χάσει τον υπάλληλό του καθώς η ζήτηση στην αγορά είναι πολλαπλάσια της προσφοράς…

Το τοπίο ωστόσο στην αγορά εργασίας των μηχανικών και ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά σταμάτησε να επιδοτούνται οι φοιτητές των συγκεκριμένων τεχνών (δωρεάν διαμονή κατά την φοίτηση, ημερήσια αποζημίωση για πρακτική εξάσκηση) οπότε και μειώθηκε κατά πολύ ο αριθμός τους ενώ από την άλλη μεριά οι μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι που εργάζονταν σε κάθετες ή μη εξουσιοδοτημένες μονάδες ανακάλυψαν ότι αν μετατρέψουν κάποιο υπόγειο ή πυλωτή πολυκατοικίας σε παράνομο συνεργείο τα έσοδά τους θα είναι πολλαπλάσια και βέβαια αφορολόγητα!

Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις στην αγορά εργασίας των μηχανικών και ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων και οι λιγοστοί υποψήφιοι που είναι διαθέσιμοι μπορούν και έχουν δικαίωμα επιλογής εξαιτίας της πληθώρας των προτάσεων που δέχονται.

Πέραν όμως της έλλειψη των μηχανικών και ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων πολύ μεγάλη έλλειψη καταγράφεται και στους φανοποιούς δημιουργώντας μια τρομερή αντίφαση σε μια εποχή που η ανεργία κυρίως στους νέους ανθρώπους της χώρας μας δεσπόζει.

Σύμφωνα με στελέχη από την αγορά εργασίας η βαθιά οικονομική κρίση διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο από την οποία υπέστησαν καθίζηση όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ο νέος προτιμά να πιάσει μια δουλειά ως ανειδίκευτος εργάτης ή courier για να εξασφαλίσει άμεσα το μεροκάματό του.

Αυτό έχει ως αντίκτυπο συγκεκριμένες ειδικότητες όπως του μηχανικού του ηλεκτρολόγου ή του φανοποιού αυτοκινήτων να τείνουν να εξαφανιστούν. Μάλιστα κάποιοι πιο τολμηροί εκτιμούν ότι στο προσεχές μέλλον τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα θα αντικαθίστανται από καινούρια εξαιτίας του υπερβολικού κόστους επισκευής τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στην αγορά εργασίας σήμερα οι ειδικότητες που ευδοκιμούν είναι οι ζαχαροπλάστες, οι μάγειροι και οι κομμωτές και γενικότερα ό,τι πλασάρει η τηλεόραση, καθώς εκεί αποδεικνύεται ότι  κατευθύνονται οι νέοι.

Τα Ελληνόπουλα σήμερα προτιμούν τις εύκολες δουλειές, με… “διευθυντικές” προϋποθέσεις επισημαίνουν χαρακτηριστικά κάποιοι καθηγητές!

Πάντως τα στελέχη από την αγορά εργασίας με δεδομένο ότι η τεχνολογία πραγματοποιεί άλματα προόδου και στο μέλλον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκτιμούν ότι ανθίσει πολύ η ειδικότητα του ηλεκτρολόγου…

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φρίκη στο Οχάιο: 23χρονη σκότωσε τη μητέρα της χτυπώντας την με τηγάνι και μαχαιρώνοντάς την στον λαιμό

Μια 23χρονη γυναίκα από το Οχάιο σκότωσε τη μητέρα της χτυπώντας τη με ένα τηγάνι και μαχαιρώνοντάς τη δεκάδες...

Μαθητής στην Κρήτη έβγαλε σουγιά και έσκισε το παντελόνι συμμαθήτριάς του

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου 17χρονος μαθητής έβγαλε σουγιά...

Φρίκη μεταξύ ανηλίκων: 12χρονη έσβησε τσιγάρο στο στήθος 13χρονης

Ακόμα μια καταγγελία για βία ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά στην Θεσσαλονίκη έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως καταγγέλει στο...

Κακοκαιρία Elias: Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Σε πολύ σημαντική αναβαθμίζεται η βροχόπτωση

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα...

Κλιματική κρίση: Νέο ρεκόρ συρρίκνωσης των πάγων στην Ανταρκτική

Ο σχηματισμός πάγου στην Ανταρκτική έφθασε στο ανώτατο φετινό επίπεδο και η μέγιστη έκταση δεν ήταν τόσο μικρή από...