Αρχική Αστυνομικά Προσοχή! Έτσι θα καταλάβετε ότι το σπίτι σας παρακολουθείται από διαρρήκτες

Προσοχή! Έτσι θα καταλάβετε ότι το σπίτι σας παρακολουθείται από διαρρήκτες

Είναι μια σκέψη που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανθρώπων, πιθανότατα και από το δικό σας. Αναφερόμαστε στη σκέψη για το εάν το σπίτι σας παρακολουθείται από κλέφτες, οι οποίοι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν».

Είναι μια πολύ λογική σκέψη, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο το σπίτι μας να έχει γίνει στόχος κλεφτών που ψάχνουν να βρουν την ευκαιρία να μπουν και να αποσπάσουν πολύτιμα αντικείμενα ή ακόμη και χρήματα που θα βρουν μέσα, ειδικά την περίοδο των διακοπών.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανόν οι κλέφτες να σας έχουν δώσει ήδη άθελά τους, κάποια σημάδια ότι το σπίτι σας παρακολουθείται, προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε τις απαραίτητες κινήσεις.

Αυτό που χρειάζεται είναι σωστή παρατήρηση.

Έτσι θα καταλάβετε ότι παρακολουθούν το σπίτι σας κλέφτες

Είναι αρκετά τα σημάδια ότι το σπίτι σας παρακολουθείται από κλέφτες και μάλιστα για καιρό.

Το πιο συνηθισμένο που θα έχετε ενδεχομένως ακούσει είναι κάποιο σημάδι στο κουδούνι. Δεν είναι όμως το μοναδικό. Αντί να ψάξετε για σημάδι στο κουδούνι, δείτε στα σε σημεία που δεν θα προσέχατε ποτέ όπως η λάμπα που έχετε έξω από την πόρτα σας ή ακόμη και το ίδιο το πόμολο. Μπορεί να έχει κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι κάποιος το έχει σημειώσει ως καλό στόχο για το μέλλον.

Δεύτερο σημάδι είναι το να βρίσκετε συχνά (περισσότερο από το παρελθόν) διαφημιστικά φυλλάδια στο χερούλι της πόρτας. Ενδεχομένως να είναι ένα τσεκάρισμα για το αν λείπετε για μέρες από το σπίτι.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό όταν λείπετε να πείτε σε κάποιον γείτονα να αδειάζει το γραμματοκιβώτιό σας ή ό,τι διαφημιστικό φυλλάδιο υπάρχει στην πόρτα σας.

Οι ξαφνικές κλήσεις από άγνωστο αριθμό θα πρέπει επίσης να σας προβληματίσουν καθώς ίσως κάποιος προσπαθεί να εντοπίσει αν και πότε βρίσκεστε στο σπίτι σας.

Τέλος, μην αμελήσετε να φτιάχνετε όποια λάμπα καίγεται ή φαίνεται να έχει κάποια βλάβη στην εξώπορτα. Είναι ένα σημάδι (εκτός αν πράγματι κάηκε) ότι πιθανόν κάποιος προετοιμάζει τον περιβάλλοντα χώρο για κλοπή.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σύρος: Γαμπρός πήγε τη νύφη στην εκκλησία με το ΚΤΕΛ

Η Σύρος «σείεται» απόψε, φόρεσε τα γιορτινά του διότι ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου δύο εξαιρετικά παιδιά, αναγνωρισμένοι επιχειρηματίες, με...

Τουρκία: Γεννημένη στις Βρυξέλλες η μοναδική γυναίκα υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν

Γεννημένη στις Βρυξέλλες, είναι η νέα υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τουρκίας. H Mαïνούρ Οζντεμίρ, πρώην δημοτική σύμβουλος του cdH...

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της κτηνοτρόφου στην Καβάλα: Μπορεί να τη σκότωσε το κριάρι της

Νέα στοιχεία και δεύτερα σενάρια προκύπτουν από τη συμπληρωματική αυτοψία του ιατροδικαστή, Νίκου Κιφνίδη στον τόπο, όπου βρέθηκε νεκρή η 68χρονη...

Τουρισμός: Χαμηλώνουν οι ρυθμοί κρατήσεων για το 2023

Μοιάζουν λίγο με τον καιρό, οι πρώτες ημέρες της θερινής σεζόν του ελληνικού τουρισμού. Ναι μεν καλοκαίρι, όμως περισσεύουν οι συννεφιές και οι βροχές...

Δάνεια: Νέα αύξηση στα επιτόκια – Πώς θα προστατευθείτε

Παρά τα θετικά μηνύματα για τον πληθωρισμό, υπάρχει μακρύς δρόμος έως ότου αυτός υποχωρήσει σε μικρότερα επίπεδα.Νέα αύξηση στα επιτόκια φέρνει...