Αρχική Αστυνομικά Προσοχή στο νέο e-mail που υποτίθεται στέλνει η Alpha Bank

Προσοχή στο νέο e-mail που υποτίθεται στέλνει η Alpha Bank

Ένα από τα πιο αληθοφανή email έφτανε τις προηγούμενες ημέρες στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία εκατοντάδων πολιτών, με στόχο την εξαπάτησή τους.

Από τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι ότι ενώ σε άλλες περιπτώσεις το email του αποστολέα είχε περίεργα στοιχεία που θα μπορούσαν να υποψιάσουν τους πολίτες, αυτή τη φορά είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να πιστέψει κάποιος ότι πραγματικά έχει σταλεί από την τράπεζα.

Πολύ πειστικό

Ειδικότερα, το email είχε ως αποστολέα το [email protected], είχε εμφάνιση (ακόμα και ως γραμματοσειρά) όπως τα email της Alpha Bank και ανέγραφε: «Εκτέλεση συναλλαγής μέσω του Alpha Web Banking – Δείτε το συνημμένο αρχείο»

Κι αφού αναφερόταν ένα κείμενο στα αγγλικά με διάφορες επισημάνσεις, υπήρχε ένα συνημμένο αρχείο, απροσδιόριστου τύπου.

Ο αναγνώστης που παρέλαβε το εν λόγω email, καθώς δεν είχε κάνει καμία συναλλαγή, επικοινώνησε άμεσα με την τράπεζα, χωρίς να ανοίξει το αρχείο.

Η Alpha Bank, που έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα για την αναφορά τέτοιων περιστατικών, αφού προέβη στο σχετικό έλεγχο του λογαριασμού του πελάτη της, τον ενημέρωσε πως πρόκειται για απόπειρα απάτης και του έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει.

Προσοχή

Όπως τονίζεται και από την τράπεζα, η Alpha Bank δε θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο (τηλεφωνικά ή μέσω email) τους κωδικούς. Είναι προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Επίσης, προτρέπει τους πελάτες της να μην απαντούν σε email που φαίνεται πως προέρχονται από την Alpha Bank (συχνά είναι ανορθόγραφα ή ασύντακτα) και ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών, των καρτών ή των κωδικών σας στο e-Banking. Πρόκειται για προσπάθειες υποκλοπής των κωδικών και πρόσβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες ή σε προσωπικά δεδομένα.

Μην ακολουθείτε συνδέσμους (links) που περιέχονται σε email ή σε ιστοσελίδες τρίτων και σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που προσομοιώνουν ιστοσελίδες της Alpha Bank και σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία των λογαριασμών, των καρτών ή των κωδικών σας.

Σε κάθε περίπτωση, μην ανοίγετε και απαντάτε σε μηνύματα και email με βιασύνη και αφήστε τα να τα δείτε όταν έχετε χρόνο και με ψυχραιμία.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κρήτη – Επέζησε από την επίθεση στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη και πέθανε από κοροναϊό

Κατάφερε να γλυτώσει από την πτώση των διδύμων πύργων στην Νέα Υόρκη όπου στο ισόγειο τους διατηρούσε κατάστημα για να φύγει τελικά από κοροναϊό...

Τρίκαλα: Με drones η μεταφορά φαρμάκων στα φαρμακεία – Την Τρίτη η πρώτη δοκιμαστική πτήση

Ένα σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας στη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala ΑΕ, κατά την τρέχουσα περίοδο,...

Ολλανδία – Πάνω από 4 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Ρότερνταμ

Τα ολλανδικά τελωνεία κατέσχεσαν στο λιμάνι του Ρότερνταμ πάνω από τέσσερις τόνους κοκαΐνης, μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν βρεθεί...

Κορωνοϊός: Γιατί μειώθηκαν τα κρούσματα από τον Αύγουστο και μετά – Οι τρεις βασικοί λόγοι

Tην αποκλιμάκωση των πανδημικών δεικτών και κυρίως αυτόν του μέσου εβδομαδιαίου όρου των ημερήσιων κρουσμάτων, διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα οι επιστήμονες. Που οφείλεται και...

«MyAADE»: Αλλαγές φορολογικών στοιχείων και διακοπή εργασιών – Ποιες είναι οι νέες υπηρεσίες

Με λίγα κλικ από τον υπολογιστή οι αλλαγέςΝέες υπηρεσίες είναι πλέον διαθέσιμες για επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέσω της νέας ψηφιακής πύλης...