Αρχική Αστυνομικά Προσοχή στο νέο e-mail που υποτίθεται στέλνει η Alpha Bank

Προσοχή στο νέο e-mail που υποτίθεται στέλνει η Alpha Bank

Ένα από τα πιο αληθοφανή email έφτανε τις προηγούμενες ημέρες στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία εκατοντάδων πολιτών, με στόχο την εξαπάτησή τους.

Από τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι ότι ενώ σε άλλες περιπτώσεις το email του αποστολέα είχε περίεργα στοιχεία που θα μπορούσαν να υποψιάσουν τους πολίτες, αυτή τη φορά είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να πιστέψει κάποιος ότι πραγματικά έχει σταλεί από την τράπεζα.

Πολύ πειστικό

Ειδικότερα, το email είχε ως αποστολέα το [email protected], είχε εμφάνιση (ακόμα και ως γραμματοσειρά) όπως τα email της Alpha Bank και ανέγραφε: «Εκτέλεση συναλλαγής μέσω του Alpha Web Banking – Δείτε το συνημμένο αρχείο»

Κι αφού αναφερόταν ένα κείμενο στα αγγλικά με διάφορες επισημάνσεις, υπήρχε ένα συνημμένο αρχείο, απροσδιόριστου τύπου.

Ο αναγνώστης που παρέλαβε το εν λόγω email, καθώς δεν είχε κάνει καμία συναλλαγή, επικοινώνησε άμεσα με την τράπεζα, χωρίς να ανοίξει το αρχείο.

Η Alpha Bank, που έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα για την αναφορά τέτοιων περιστατικών, αφού προέβη στο σχετικό έλεγχο του λογαριασμού του πελάτη της, τον ενημέρωσε πως πρόκειται για απόπειρα απάτης και του έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει.

Προσοχή

Όπως τονίζεται και από την τράπεζα, η Alpha Bank δε θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο (τηλεφωνικά ή μέσω email) τους κωδικούς. Είναι προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Επίσης, προτρέπει τους πελάτες της να μην απαντούν σε email που φαίνεται πως προέρχονται από την Alpha Bank (συχνά είναι ανορθόγραφα ή ασύντακτα) και ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών, των καρτών ή των κωδικών σας στο e-Banking. Πρόκειται για προσπάθειες υποκλοπής των κωδικών και πρόσβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες ή σε προσωπικά δεδομένα.

Μην ακολουθείτε συνδέσμους (links) που περιέχονται σε email ή σε ιστοσελίδες τρίτων και σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που προσομοιώνουν ιστοσελίδες της Alpha Bank και σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία των λογαριασμών, των καρτών ή των κωδικών σας.

Σε κάθε περίπτωση, μην ανοίγετε και απαντάτε σε μηνύματα και email με βιασύνη και αφήστε τα να τα δείτε όταν έχετε χρόνο και με ψυχραιμία.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πετράκος: “Καθοριστική η παρέμβασή μας για τη δακοκτονία”

Δήλωση Θανάση Πετράκου Δεν είναι υπερβολή να  πούμε ότι η   «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» για μια ακόμη  χρονιά  έσωσε την ελαιοπαραγωγή  από τον κίνδυνο του  δάκου....

Χαλκιδική: Οι αρχές αναζητούν αν έστελνε τα βίντεο σε ιστοσελίδες στο εξωτερικό

Ο ιδιοκτήτης που κατέγραφε με κρυφή κάμερα όσους έμεναν στο ξενοδοχείο έφυγε από το χωριό, ξηλώνοντας μέχρι και τις πινακίδες του...

Ρωσία: Εμφανίστηκαν παράξενες φωτεινές στήλες σε πόλεις – Μυστικό όπλο του Πούτιν;

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, κάτοικοι του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, ξαφνιάστηκαν όταν είδαν λευκοκίτρινες φωτεινές στήλες (φωτογραφία, επάνω, από...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της σήραγγας Αρτεμισίου

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και...

«Χάσμα» στις συντάξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Σύμφωνα με το σύστημα «Ηλιος» του υπουργείου Εργασίας οι νέοι συνταξιούχοι, του Σεπτεμβρίου, έλαβαν κατά μέσον όρο κύρια σύνταξη από το Δημόσιο της τάξεως...