Αρχική Ελλάδα Ρόδος: Της παρακράτησε τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τη βίαζε και την εξέδιδε –...

Ρόδος: Της παρακράτησε τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τη βίαζε και την εξέδιδε – Προσπάθησε να γρονθοκοπήσει τη δικαστή

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου θα λογοδοτήσουν οι πέντε εμπλεκόμενοι στην υπόθεση σωματεμπορίας, που εξιχνιάστηκε τον Αύγουστο του 2015 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, μετά από καταγγελία νεαρής αλλοδαπής ηλικίας –τότε- 22 ετών από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, στην υπόθεση κατηγορούνται 57χρονος από τη Χαλκίδα, η 57χρονη σύζυγός του, μία 26χρονη Ελληνίδα και μία 37χρονη Ουκρανή καθώς και ένας 50χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο.

Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με τις οποίες και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, τους παρέπεμψε με βούλευμά του να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 10 Δεκεμβρίου 2018.

Ειδικότερα, ο 57χρονος θα δικαστεί για την κατηγορία της σωματεμπορίας με κατακράτηση δι’ απειλής βίας και υφαρπαγής ταξιδιωτικών εγγράφων, με παράνομη παραμονή στη χώρα κατ’ επάγγελμα και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 57χρονος κατηγορούνταν και για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 22χρονης Ρωσίδας, αδίκημα όμως για το οποίο το δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας τον Μάρτιο του 2016, αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία.

Με το ίδιο βούλευμα παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση του 57χρονου, και διατηρήθηκαν και περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ έκαστος, που είχαν επιβληθεί στους λοιπούς τέσσερις κατηγορούμενους.

Σημειώνεται πως μετά τις απολογίες τους και οι πέντε εμπλεκόμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και είχαν πάρει το δρόμο για τις φυλακές, όμως δια των συνηγόρων τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Μάριου Μαραβέλια είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο τον Νοέμβριο του 2015 με βούλευμά του αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση με τους παραπάνω περιοριστικούς όρους για τους τέσσερις κατηγορούμενους.
Στην ίδια υπόθεση παρίσταται ως συνήγορος υπεράσπισης και η δικηγόρος κα Μαρία Μανώλακα.

Η καταγγελία και οι συλλήψεις

Όπως είναι γνωστό, το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την κατάθεση- καταγγελία που έδωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της 18ης Αυγούστου 2015 η –τότε- 22χρονη Ρωσίδα.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, ο 57χρονος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο και να «ψάρευε», χρησιμοποιώντας μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευπαρουσίαστες αλλοδαπές γυναίκες, προσφέροντάς τους εργασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των μελών του παράνομου κυκλώματος, της προμήθευε με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία μετά την άφιξή της στη χώρα της, κατακρατούσε και στη συνέχεια με εκβιαστικό τρόπο, περιόριζε την ελευθερία της και της εξανάγκαζε σε σεξουαλική εκμετάλλευση.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 18ης Αυγούστου 2015, μετά την καταγγελία της 22χρονης Ρωσίδας για παράνομη κατακράτηση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, άμεσα τέθηκε από την αστυνομία σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο εξιχνίασης της υπόθεσης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος, αφού έπεισε την 22χρονη να μεταβεί στη Ρόδο στις 26.07.2015, παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και με εκβιαστικά μέσα – απειλές την υποχρέωσε να εργαστεί διαδοχικά σε δύο διαφορετικά μπαρ με σκοπό την προώθησή της στην πορνεία.

Για να επιτευχθεί μάλιστα ο σκοπός της σεξουαλικής της εκμετάλλευσης, φέρεται να την εξανάγκασε (ο 57χρονος) δύο φορές σε συνουσία χωρίς τη θέλησή της και να την κρατούσε στην κατοικία του, περιορίζοντας την ελευθερία της.

Παράλληλα, ο 50χρονος, ιδιοκτήτης μπαρ, η 37χρονη υπήκοος Ουκρανίας και η 26χρονη ημεδαπή, εργαζόμενες στα επίμαχα μπαρ, είχαν αναλάβει την επιτήρηση και εποπτεία της νεαρής Ρωσίδας.

Ρόλο επιτήρησης και εποπτείας φέρεται να είχε και η 57χρονη σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, κατά το χρόνο που απουσίαζε από τη Ρόδο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 57χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 22χρονης,
• Ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτου προσώπου (αλλοδαπής γυναίκας), η προέλευση και ο σκοπός των οποίων ερευνάται,
• Πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που χρησιμοποιούνταν για την ανανέωση ταξιδιωτικών εγγράφων και εξασφάλιση νόμιμης εργασίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο ο 57χρονος μετέφερε την 22χρονη στα μπαρ, καθώς και ογδόντα (80) ναρκωτικά χάπια που κατείχε παράνομα.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος ισχυρίστηκε πως τίποτα από όλα όσα τον κατηγορεί η 22χρονη δεν υφίστανται, ενώ οι τρεις γυναίκες δήλωσαν πως ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση αφού η μεν 57χρονη ήταν εκτός Ρόδου και αφίχθηκε μόλις μία ημέρα πριν την καταγγελία, και οι δύο άλλες κοπέλες ότι είδαν τη Ρωσίδα μόνο μία φορά η καθεμία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον 50χρονο επιχειρηματία είχε δηλώσει πως ουδέποτε εργάστηκε στο κατάστημά του η Ρωσίδα καθώς δεν είχε τα νόμιμα έγγραφα (άδεια εργασίας κ.α.) ενώ επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα όσα και η ίδια ομολογεί στην κατάθεσή της, δεν εκδόθηκε και δεν συνευρέθηκε με τον οποιονδήποτε στη Ρόδο.

Σημειώνεται πως στις 20 Αυγούστου 2015 αργά το μεσημέρι όταν ο 57χρονος εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με τη δικαστική λειτουργό, όρμησε καταπάνω της με τη γροθιά παρατεταμένη και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση του αστυνομικού που βρισκόταν εκεί.

Για αυτό το επεισόδιο οχτώ μέρες αργότερα δικάστηκε από το Μονομελές Αυτόφωτο Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου και κρίθηκε ένοχος για απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος της ανακρίτριας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών προς 10 ευρώ την ημέρα. Ο ίδιος κατηγορούνταν και για διατάραξη ησυχίας στην υπηρεσία, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε, ενώ για την όλη υπόθεση άσκησε έφεση.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ποιες είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στο κόσμο

Κάθε μήνα, όταν έρχονται οι λογαριασμοί, τα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται πόσο έχει ακριβύνει η ζωή. Και αυτό το...

Βομβαρδιστικό B-21 Raider: Το πρώτο πολεμικό αεροσκάφος 6ης γενιάς που αποκαλύπτεται στον κόσμο

Το νέο βομβαρδιστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, B-21 Raider, πρόκειται να παρουσιάσει την Παρασκευή η Northrop Grumman Corporation, σε συνεργασία με την...

Προειδοποίηση των ειδικών για την ατμόσφαιρα τον χειμώνα -Τι θα φέρει η μαζική καύση ξύλων

Η σημαντική στροφή του κόσμου στην καύση ξύλου για οικιακή θέρμανση είναι μια δυσοίωνη, αλλά ιδιαίτερα πιθανή προοπτική για τον φετινό χειμώνα, η οποία...

Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις – Έως τις 21 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση στους δικαιούχους

Περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi), σύμφωνα με...

Τουρκία: Με ντομάτες, αγγούρια και μελιτζάνες διαμαρτυρήθηκε βουλευτής για την ακρίβεια

Τρομερό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η γείτονα χώρα με την ακρίβεια στα τρόφιμα, μιας και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ εκτοξεύονται...